Close
EXCLUSIV

Povești de senzație de la Sportul! De la paltoane, la combine muzicale! Cum erau premiați jucătorii: ”Le-am prins pe toate!” Ioan Andone le-a stricat planurile ”veteranilor”

De Silviu Corneanu
Publicat: 21 iulie 2022, 13:56

Povești de senzație de la Sportul! De la paltoane, la combine muzicale! Așa erau plătiți jucătorii de la Sportul Studențesc de către Vasile Șiman. Crescut în Regie, de la vârsta de cinci ani, Octavian Chihaia a prins toate ”primele” pe care le oferea finanțatorul de atunci al echipei.

Reclamă
Octavian Chihaia la AS.ro LIVE

Antena Sport

De la celebrele paltoane, la ”bătaia” pe combinele muzicale, sunt doar câteva dintre episoadele pe care și le-a amintit Octavian Chihaia. ”Titularii primeau cu șapte cd-uri, în timp ce rezervele lua cu trei cd-uri”, și-a amintit fostul atacant al studenților. Acesta a povestit cum toți fotbaliștii se jucau râma, după ce au primit telefoane 3310.

Reclamă

Eu le-am prins pe toate, un parfum, telefoane 3310, paltoane și combinele muzicale. Aveam Nokia 3310, jucai râma pe el. Aveam deplasări de 10 ore, se mai strica autocarul. Stăteai ore în șir, te dădeai jos și jucai râma, dacă aveai baterie. Noroc că ținea mult”, s-a amuzat Chihaia.

Povești de senzație de la Sportul! De la paltoane, la combine muzicale

Fiul lui Romică Chihaia și-a amintit episodul în care jucătorii au fost nevoiți să împartă combinele muzicale. ”Veteranii” vestiarului și le-au ales pe cele cu șapte cd-uri, până a venit Ioan Andone și a făcut ordine. Titularii au luat combinele ”mai șmechere”, în timp ce rezervele au primit combinele cu doar trei cd-uri.

Combina muzicală era în funcție de câte minute jucai. Ăla care era titular, primea cu șapte cd-uri, cel care era rezervă primea cu trei cd-uri. Târziu am realizat, când au venit combinele, erau cutii mai mari, cutii mai mici.

Reclamă

Noi ne știam de mult, dar dacă era titular și era mai slab de înger, îi dădeai un cot și luai combina mare, până a venit nea Ando. Ce faceți, mă, puneți combinele la loc. A început cu lista. Să vezi înjurături ce ieșeau. Supărarea dura două trei zile, dar după, ne împăcam”, a povestit Octavian Chihaia la AS.ro LIVE.

”Gașca nebună”, sperietoare pentru jucători care veneau la Sportul

Dacian Varga a fost și el invitat la AS.ro LIVE, acum ceva timp, și și-a adus aminte de perioada glorioasă a celor de la Sportul Studențesc. Varga susține că jucători care ulterior și-au făcut un nume în fotbalul românesc, precum Papp, Gardoș sau Budescu, nu au reușit să facă față în acea vreme la echipa din Regie.

La Sportul, la noi, au venit fotbaliști buni, dar nu putea să intre nimeni. Au venit jucători mari, dar nu făceau față. A fost Papp, nu avea cum să se adapteze. Într-o săptămână l-am gonit: băi, țăranule, pleacă de aici.

A venit Gardoș, a plecat din cantonament. Sa pus să-și facă și băiatul masaj, după o săptămână de antrenament, l-am văzut pe masa de masaj: bă, ridică-te, mă, de pe masă.

Cum să te pui pe masa de masaj, ai o săptămână și vrei să faci masaj, ieși. A plecat. L-a sunat pe Șiman a zis că el nu poate să stea la noi. Nu-i băga nimeni în seamă. Nu putea nimeni să intre.

Budescu, după o săptămână a fugit. După trei antrenamente nu a mai venit. Semnase, tot… L-a sunat pe Șiman, că nu poate să stea, că nu mai vine, se lasă de fotbal. A fugit”, a povestit și Dacian Varga la AS.ro LIVE, acum ceva timp.

Reclamă

EMISIUNI

Dan Petrescu, la AS.ro LIVE

Ultimele știri
23:59 Andrei Ivan e sincer după FC U Craiova 1948 – Universitatea Craiova 1-2: „Sincer? Nu îmi place cum arată jocul! Ne-au dominat!” 23:52 VIDEOValentin Mihăilă, primul gol pentru Parma în noul sezon. Cum a marcat jucătorul român 23:30 FC U Craiova 1948 – Universitatea Craiova 1-2. Mihai Rotaru, o nouă victorie în fața lui Adrian Mititelu! Penalty gratuit primit de oaspeți 23:08 FC U Craiova 1948 – Universitatea Craiova, întrerupt 10 minute din cauza incidentelor! Istvan Kovacs i-a trimis pe jucători la vestiare 22:49 Adrian Mititelu Jr. și-a ieșit din minți în timpul derby-ului FC U Craiova 1948 – Universitatea Craiova: „Suntem furaţi pe faţă şi cu VAR!” 22:42 Penalty controversat dictat de Istvan Kovacs în FC U Craiova 1948 – Universitatea Craiova. „A arbitrat foarte prost!” 22:26 Cristi Balaj iese la atac după ce CFR Cluj a rămas în 9 oameni la Ploieşti: „Decizie exagerată!” 22:09 VIDEORobert Lewandowski, primul gol pentru Barcelona! Meci de vis pentru starul polonez 21:42 FotoSpectacol total la FC U Craiova 1948 – Universitatea Craiova! Coregrafiile pregătite pentru „Bătălia Olteniei” 21:33 Mihai Stoica, fermecat de un jucător de la CFR Cluj: „Toată lumea întreba de el!”
Pe același subiect
Octavian Chihaia, în tricoul lui Dinamo
Fotbal • 21 iul., 16:50
Octavian Chihaia a rupt tăcerea la 17 ani după golul anulat din meciul Marseille – Dinamo: „Arbitrul s-a întors cu spatele!”
Octavian Chihaia, în tricoul lui Dinamo
Fotbal • 21 iul., 8:00
AS.ro LIVE | Octavian Chihaia a fost invitatul lui Cătălin Oprișan. Fostul atacant de la Dinamo și Sportul a venit cu povești savuroase
Fotbal intern • 16 mart., 16:07
16 martie. 100.000 de oameni la ”cuplaj”. Balint: ”Să-mi faceți, vă rog, loc, să-mi iau elan!”
Close