Închide meniul

Cornel Dinu, înţepături către familia Iordănescu, după Elveţia – România 2-2: „Norocul se transmite de la tată la fiu”

Alex Masgras Publicat: 20 iunie 2023, 9:43

Reclamă
Cornel Dinu, înţepături către familia Iordănescu, după Elveţia – România 2-2: „Norocul se transmite de la tată la fiu

Cornel Dinu, înţepături către familia Iordănescu, după Elveţia - România 2-2

Edi Iordănescu şi Ionel Gane / ProfiMedia

Cornel Dinu, înţepături către familia Iordănescu, după Elveţia – România 2-2. Fostul selecţioner a fost surprins de rezultatul obţinut de „tricolori” la Lucerna, după ce gazdele au dominat în cea mai mare parte a partide.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

România a obţinut un rezultat de egalitate în Elveţia pe finalul partidei, graţie celor două goluri marcate de Valentin Mihăilă în minutele 89 şi 90+2.

Cornel Dinu, înţepături către familia Iordănescu, după Elveţia – România 2-2: „Norocul se transmite de la tată la fiu”

Cornel Dinu nu l-a menajat pe selecţionerul Edi Iordănescu, despre care a spus că a avut noroc în Elveţia, aşa cum a avut şi Anghel Iordănescu în meciul cu Ţara Galilor din 1993:

„Probabil că mulți vor spune că este meritul lui Edi Iordănescu… că este rezultatul lui Edi Iordănescu… care nu face altceva decât continuă… să închidă, de fapt, acum, cercul norocului pe care și tatăl său l-a avut la Cardiff, în noiembrie 1993, când Bodin a tras un penalty în transversală la 1-1, prin minutul 65 parcă…

La anumite grupe sanguine norocul se transmite de la tată la fiu… Nu putem spune decât ‘Slavă Domnului!’ că în loc de 0-4, 0-5 s-a terminat cu acest incredibil 2-2″, a declarat Cornel Dinu, pentru fanatik.ro.

Reclamă

Cornel Dinu, despre superficialitatea elveţienilor: „La un astfel de meci rămâi mut”

Fostul selecţioner este de părere că punctul obţinut de România în Elveţia este unul norocos, după ce gazdele au tratat în mod superficial repriza secundă. La pauză, Elveţia conducea cu 2-0, iar jocul elevilor lui Edi Iordănescu nu dădea speranţe:

„La un astfel de meci rămâi mut, n-ai ce să mai spui… se întâmplă să vezi așa un joc la o sută de ani. Se vede că atât Murat Yakin, cât și majoritatea jucătorilor săi sunt naturalizați, pentru că nu au spiritul financiar al elvețienilor, raportat la fotbal, ci superficialitatea Balcanilor.

Yakin s-a considerat câștigător și a scos de pe teren jucători importanți, o aroganță care l-a costat două puncte ca și câștigate, că dacă era 4-0, 5-0 la pauză… sau mai rău până prin minutul 85… nu se mira nimeni. Au intrat deja câștigători în repriza a doua și s-au păcălit.

Reclamă 4 / 0/3

A contat foarte mult și VAR-ul care a anulat penalty-ul, a contat și Horațiu Moldovan că ne-a salvat de 0-3 de vreo două ori, a contat și mingea care i-a căzut în cap lui Pușcaș înainte de golul egalării, a contat și viteza, și tehnica lui Mihăilă, s-au aliniat astrele pe axa București, Mărăști, Mărășești, Oituz…”, a mai spus Cornel Dinu.

Elveţia – România 2-2 | Edi Iordănescu, euforic după nebunia de la Lucerna

Selecţionerul naţionalei României a fost extrem de fericit după minunea din Elveţia. Iordănescu a lăudat faptul că elevii săi au crezut până la final într-un rezultat pozitiv în deplasarea infernală din Elveţia.

„Nu ştiu dacă m-am mai bucurat vreodată aşa. Am întâlnit o echipă superioară nouă, asta ştiam… cu mulţi jucători cu multă calitate. Am gândit într-un fel strategia, ne-a ieşit din păcate puţin din ce am gândit. A fost şi timpul foarte scurt. Am vrut să acoperim mai bine terenul.

Ce nu ne-a ieşit, momente de tranziţie voiam mai multe. Ne-au lipsit în prima repriză momentele noastre de atac poziţional. Există foarte multă calitate individuală, multă omogenitate.

Prima repriză nu ne-a ieşit aşa de mult cum am vrut, dar echipa a arătat suflet, a arătat spirit, caracter imens. Cine crede până la final de multe ori e răsplătit. Şi aş mai vrea să spun ceva, clar că azi echipa Elveţiei foarte valoroasă. Putea să câştige fără doar şi poate jocul. Dar o echipă cu o inimă foarte mare a reuşit să revină, ar o echipă cu o inimă foarte mare a reuşit să revină. Şi să aducă un punct la clasament, dar şi foarte mult moral pentru perspectivă. Îmi felicit toţi jucătorii, dar să ştiţi că Mihăilă a dat golul 2 cu ruptură musculară.

Pot să spun că am mizat mult pe credinţa noastră în continuare, Dumnezeu ne-a răsplătit pentru muncă. V-am spus că nu mai avem nimic de pierdut, că trebuie să arătăm mai mult. Putem şi noi să construim, să arătăm mai multă încredere şi personalitate în joc.”, a spus Edi Iordănescu. în exclusivitate pentru AS.ro, după Elveţia – România 2-2.

Reclamă
Recomandări
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
11:34 Iga Swiatek a câştigat turneul de la Madrid, după o revenire fabuloasă în finala cu Sabalenka 11:09 Marele Premiu de Formula 1™ de la Miami va fi în direct pe Antena 3 CNN şi LIVE STREAM în AntenaPLAY, de la ora 23:00 10:56 EXCLUSIVVictor Pițurcă, anunț surprinzător despre CSA Steaua: „Mai bine că a rămas în Liga 2”. Avertisment pentru șefii Armatei 10:32 VIDEOCristiano Ronaldo, un nou record uriaş după ce a reuşit un hattrick pentru Al Nassr. Obiectivul uriaş al starului portughez 10:17 Lionel Messi, gol și cinci pase decisive într-o singură repriză! A „distrus” două recorduri și i-a uluit pe americani 9:52 Reacţia surprinzătoare a lui Max Verstappen după ce va pleca din pole position la Miami: „Nu e chiar distractiv” 9:46 Vinicius, ironie devastatoare pentru un star al Barcelonei! Reacție virală după ce Real Madrid a devenit campioana Spaniei 9:24 Florin Prunea s-a prăbuşit emoţional după dezastrul de la Dinamo: „E teribil! Inadmisibil!” 9:02 Mihai Stoica, verdict cumplit pentru Dinamo: „A cam retrogradat!” 4
mai
22:45
VIDEOMax Verstappen va pleca din pole position în Marele Premiu de Formula 1 de la Miami (Antena 3 CNN şi AntenaPLAY, 23:00)
Vezi toate știrile
Citește și