Închide meniul

Elveţia – România 2-2. Valentin Mihăilă, eroul lui Edi Iordănescu! „Dublă” miraculoasă cu care tricolorii au reuşit minunea!

Antena Sport Publicat: 19 iunie 2023, 23:22 / Actualizat: 8 iulie 2023, 21:07

Reclamă
Elveţia – România 2-2. Valentin Mihăilă, eroul lui Edi Iordănescu! „Dublă miraculoasă cu care tricolorii au reuşit minunea!

Valentin Mihăilă a vorbit despre șansele de calificare la EURO 2024

Valentin Mihăilă, dublă cu Elveţia / Profimediaimages

Elveţia – România 2-2, în etapa a 4-a a grupei I din preliminariile EURO 2024. Tricolorii lui Edi Iordănescu au smuls un punct miraculos la Lucerna.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Amdouni a reuşit o „dublă”, în minutele 28 şi 41. Elveţia a ratat din toate poziţiile, iar Horaţiu Moldovan a făcut minuni între buturi. Pe final, Valentin Mihăilă a reuşit să restabilească egalitatea într-un mod incredibil. A marcat în minutele 89 şi 90+2 şi a fost eroul României.

Elveţia – România 2-2

Min. 90+8: Final de meci!

Min. 90+7: Cicâldău scăpa singur spre poarta adversă, dar a fost faultat. Puteam întoarce scorul

Min. 90+7: Transversală pentru Elveţia! Am scăpat incredibil!

Reclamă

Min. 92: Elveţia – România 2-2. ULUITOR! Valentin Mihăilă, dublă de senzaţie!

Min. 89: Elveţia – România 2-1. Valentin Mihăilă a marcat după o centrare perfectă. A reluat din prima şi l-a învins pe portarul advers!

Min. 83: Daniele Orsato s-a răzgândit şi nu mai acordă penalty. Cristi Manea a atins mingea înaintea adversarului său.

Reclamă 4 / 0/3

Min. 83: Arbitrul a fost avertizat din cabina VAR şi se duce să revadă faza.

Min. 81: Penalty pentru Elveţia, după o intervenţie a lui Manea.

Min. 77: Paradă uriaşă a lui Moldovan! Elveţienii au reuşit o fază ca la antrenament cu naţionala noastră. Defensiva lui Edi Iordănescu a fost făcută K.O.!

Min. 70: Zakaria a reuşit o fază fabuloasă. I-a driblat pe Drăguşin, Burcă şi Sorescu. A fost blocat, în cele din urmă, în momentul şutului.

Min. 69: Încă o şansă de gol pentru trupa lui Murat Yakin. Shaqiri putea mări proporţiile scorului!

Min. 67: Horaţiu Moldovan, paradă salvatoare! Vargas a şutat din interiorul careului, iar portarul României a respins cu piciorul.

Min. 58: Două schimbări făcute de Edi Iordănescu. Ianis Hagi şi Florinel Coman au părăsit terenul. În locul lor au intrat Valentin Mihăilă şi Olimpiu Moruţan

Reclamă

Min. 47: Şansă de gol pentru Elveţia! Vargas a încercat o „scăriţă”. Horaţiu Moldovan a scăpat!

Min. 46: A început repriza a doua.

Min. 45: Pauză! Repriză de coşmar pentru tricolori.

Min. 45: Cartonaş galben pentru Deian Sorescu. Depăşit de Shaqiri, fundaşul stânga al României l-a faultat pe starul Elveţiei şi a fost avertizat de arbitru.

Min. 41: Elveţia – România 2-0! Un nou gol primit de tricolori.  Amdouni a primit o pasă perfectă cu exteriorul de la Shaqiri, a scăpat pe culoar, l-a driblat şi pe Horaţiu Moldovan şi a înscris în poarta goală.

Min. 36: O nouă ratare uriaşă a gazdelor. Mingea a trecut razant pe lângă stâlpul din stânga al porţii apărate de Horaţiu Moldovan!

Min. 28: Elveţia – România 1-0! Gol marcat de Amdouni! A înscris după o fază în care defensiva lui Edi Iordănescu nu a avut reacţie. Amdouni a trimis în poartă din cinci metri.

Min. 26: Galben şi pentru Ianis Hagi, după ce a făcut un fault dur. A intrat cu talpa la Elvedi!

Min. 23: Fault extrem de dur adresa lui Screciu! Fernandes a intrat la „rupere” şi a primit cartonaş galben. Risca să fie eliminat!

Min. 20: Statisticile sunt îngrijorătoare! Elveţia are 81% posesie, iar raportul paselor reuşite este 140-17, conform uefa.com.

Min. 19: O nouă ocazie a Elveţiei. Vargas a reluat cu capul din apropiere. A ratat milimetric ţinta!

Min. 14: Ratare uriaşă a elveţienilor! Xhaka a centrat în faţa porţii, iar Amdouni a fost aproape să înscrie. Atacantul gazdelor scăpase din marcaj, dar nu a putut să devieze balonul în plasă.

Min. 10: Tricolorii nu reuşesc să iasă din propria jumătate! Naţionala Elveţiei are 79% posesie!

Min. 7: România a scăpat din nou! Amdouni l-a driblat uşor pe Drăguşin şi a scăpat singur cu Horaţiu Moldovan. Portarul României a respins in extremis!

Min. 5: O primă ocazie importantă pentru gazde. Fază spectaculoasă reuşită de elveţieni, cu mai multe pase din prima. Zakaria a şutat, dar un fundaş al lui Edi Iordănescu a intervenit în ultimul moment şi a respins mingea!

Min. 1: A început meciul de la Lucerna! Cu o victorie, România urcă pe primul loc în grupă.

Echipele de start:

ROMÂNIA: 12. Moldovan – 4. Manea, 5. Nedelcearu, 15. Burcă, 3. Drăgușin, 23. Sorescu – 11. Hagi, 22. Screciu, 10. Stanciu-cpt., 19. Coman – 7. Alibec.

Selecționer: Edi Iordănescu

Rezerve: 1. Târnovanu, 16. Aioani – 2. Țicu, 6. Băluță, 8. Cicâldău, 9. Pușcaș, 13. Mihăilă, 14. M. Marin, 17. Rus, 18. Olaru, 20. Man, 21. Moruțan

ELVEȚIA: 1. Sommer – 2. Fernandes, 4. Elvedi, 5. Akanji, 13. Rodríguez – 10. Xhaka-cpt., 6. Zakaria, 8. Freuler – 23. Shaqiri, 7. Amdouni, 17. Vargas.

Rezerve: 12. Mvogo, 21. Kobel – 3. Garcia, 9. Seferović, 11. Steffen, 14. Zuber, 15. Sow, 16. Bislimi, 18. Zesiger, 19. Zeqiri, 20. Aebischer, 22. Schär

Selecționer: Murat Yakin

Update: A început ploaia în Elveţia. Chiar şi aşa, terenul se prezintă în cele mai bune condiţii!

Update: Edi Iordănescu atacă cu Ianis Hagi şi Denis Alibec în derby-ul pentru primul loc. Detalii AICI

Elveţia – România LIVE TEXT | Edi Iordănescu a răspuns criticilor lui Mihai Stoica

Edi Iordănescu a răspuns criticilor lui Mihai Stoica. Managerul general al lui FCSB a răbufnit la adresa lui George Puşcaş, după Kosovo – România 0-0, şi a cerut ca atacantul de 27 de ani să nu mai joace la naţională. Reacţia selecţionerului a fost vehementă.

„Acceptăm şi criticile, sunt normale, sunt fireşti, chiar dacă nu sunt de acord cu unele dintre ele. Dar cum am spus, ştiu să respect opiniile.

(Reporter: Cum îl simţiţi pe Puşcaş? El a fost cel mai criticat…) În primul rând consider că nu putem să vorbim despre estetica unui joc care s-a jucat pe mocirlă. Aţi văzut cât de greu a fost, echipa s-a dăruit total. Ştiţi că nu ne stă prea mult în caracteristică să acceptăm lupta asta dusă până la limita regulamentului. După mult timp, echipa a arătat din nou spirit şi atitudine.

Am văzut toţi jucătorii puşi în slujba echipei şi asta a fost foarte important. Ca să vorbim despre un joc estetic în condiţiile în care aveai o problemă să mergi efectiv pe teren, pentru mine este prea mult. Cred că punctele ne duc la European şi nu estetica!

Aş vrea, dacă îmi permiteţi, nu sunt de acord cu ce s-a discutat în spaţiul public despre Puşcaş. Ştiu să respect o opinie, dar din punctul meu de vedere George a făcut un joc de mare efort, s-a bătut cu fundaşii adverşi, a fost în multe momente cu spatele la poartă. Ne-a ajutat să mişcăm centrul de greutate.

N-a avut realizări clare, dar a fost foarte important. E păcat să punem la zid jucători în felul ăsta„, a declarat Edi Iordănescu la conferinţa de presă.

Convocare de urgenţă înainte de Elveţia – România

Valentin Ţicu, fundaşul celor de la Petrolul Ploieşti, a fost convocat de urgenţă la echipa naţională pentru meciul cu Elveţia.

Mario Camora s-a accidentat în meciul cu Kosovo, iar Edi Iordănescu a decis să aducă întăriri pe postul de fundaş stânga. Anunţul convocării lui Ţicu a fost făcut de FRF.

Edi Iordănescu a apelat la Valentin Ţicu, după ce Andrei Raţiu, Mario Camora şi Raul Opruţ au acuzat probleme medicale. Valentin Ţicu se afla la Mogoşoaia, în cantonamentul echipei României U21 care se pregăteşte pentru EURO U21.

„Având în vedere că trei fundași laterali acuză probleme medicale, Andrei Rațiu, Mario Camora și Raul Opruț, iar șansele ca măcar unul dintre ei să fie recuperat până la ora jocului din Elveția sunt minime, selecționerul Edward Iordănescu a decis să îl cheme la echipa națională pe Valentin Țicu. Fotbalistul în vârstă de 22 de ani se află în cantonamentul de la Mogoșoaia, acolo unde România U21 se pregătește pentru EURO U21. Țicu se va alătura lotului mâine, la Zurich, acolo unde vor ajunge și tricolorii în jurul prânzului”, a anunţat frf.ro.

Nicolae Stanciu, mesaj războinic

Chiar dacă Elveţia porneşte ca favorită, Nicolae Stanciu e de părere că naţionala României poate da lovitura şi să câştige. Elveţia şi România sunt singurele echipe din grupă care nu au pierdut niciun meci.

„Nu cred că trebuie să ne gândim la un singur jucător, au foarte mulţi jucători care joacă la un nivel înalt şi toţi pot face diferenţa. Suntem pregătiţi şi nu ne sperie niciun jucător de la ei. Cu sigurnaţă că putem bate Elveţia.

Sunt sincer şi avem forţa să câştigăm meciul şi suntem motivaţi. 3 puncte ar fi ideale, dar şi un punct cred că este ok. Nu intrăm cu gândul să facem egal, noi vrem să câştigăm fiecare meci„, a spus Nicolae Stanciu în exclusivitate pentru AntenaSport.

Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
18:15 Daniel Pancu, fotografie de colecţie cu Gică Hagi: „În vizită de lucru la Rege” 17:56 Dan Petrescu, prima reacţie după ce a revenit la CFR Cluj! Singurul obiectiv pe care i l-a trasat de Neluţu Varga: „E clar!” 17:34 Simona Halep a primit wild card la Trophee Clarins! Românca aşteaptă să fie pe tabloul principal şi la Roland Garros 2024 17:32 FCSB revine în Ghencea! Anunţul de ultimă oră legat de echipa lui Gigi Becali: „E semnat contractul” 17:19 VideoAlexandra Tudor prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 30 aprilie 2024 17:02 EXCLUSIVValeriu Iftime anunţă că se îmbată dacă FC Botoşani se salvează de la retrogradare: „Nu am crezut niciodată că putem să scăpăm”! 16:33 România – Japonia, în optimile Billie Jean King Cup! Test dificil pentru tricolore. Cum arată tabloul turneului final din Sevilla 16:28 Rapid „forţează” aducerea lui Mircea Lucescu: „Şucu îl dorește și insistă” 16:13 Ungaria – România, LIVE VIDEO, 13:30. Al treilea meci al naţionalei la Campionatul Mondial de Hochei, Divizia 1, în AntenaPLAY 15:58 Cristi Chivu, dorit insistent la Ajax! Anunţul uriaş venit din Italia. Planul „lăncierilor” Vezi toate știrile
Citește și