Închide meniul

A murit Terry Venables! Legendarul antrenor a fost pe banca Barcelonei atunci când Steaua a câştigat Cupa Campionilor!

Bogdan Stănescu Publicat: 26 noiembrie 2023, 15:09

Reclamă
A murit Terry Venables! Legendarul antrenor a fost pe banca Barcelonei atunci când Steaua a câştigat Cupa Campionilor!

A murit Terry Venables! Fostul selecţioner al Angliei avea 80 de ani

Terry Venables / Profimedia Images

A murit Terry Venables, fostul selecţioner al Angliei şi fost antrenor al lui FC Barcelona. Legendarul antrenor englez avea 80 de ani. Venables a fost pe bancă la finala Cupei Campionilor în 1986, Steaua – Barcelona, în urma căreia „roş-albaştrii” au obţinut cea mai importantă performanţă din istoria fotbalului românesc.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Vestea morţii lui Terry Venables a stârnit un val de reacţii în fotbalul englez. Gareth Southgate, Gary Neville şi Gary Lineker au fost printre cei care au transmis mesaje de condoleanţe.

A murit Terry Venables! Fostul selecţioner al Angliei avea 80 de ani

Terry Venables a antrenat, de-a lungul carierei, Crystal Palace, QPR, Barcelona, Tottenham, Crystal Palace, Middlesbrough şi Leeds.

El a fost selecţionerul naţionalei Angliei între 1994 şi 1996, fiind pe banca naţionalei engleze la EURO 1996, turneu final care s-a disputat în Anglia.

Naţionala condusă de Terry Venables nu a reuşit atunci să cucerească trofeul, oprindu-se în faza semifinalelor. Anglia a fost eliminată la loviturile de departajare de Germania, care avea să câştige Campionatul European.

Reclamă

Anglia a deschis scorul rapid, în minutul 3, prin Alan Shearer, după un corner bătut de Gascoigne, dar nemţii au egalat în minutul 16, prin Kuntz. Scorul a rămas la fel şi în timpul regulamentar şi după prelungiri, astfel că s-a ajuns la loviturile de departajare.

Nemţii au transformat toate loviturile de la 11 metri, iar pentru englezi a ratat Gareth Southgate, în prezent selecţionerul Angliei.

Gary Lineker: „Cel mai inovator antrenor”

Devastat să aud că Terry Venables a murit. Cel mai bun, cel mai inovator antrenor pentru care am avut privilegiul și plăcerea să joc. El a fost, totuși, mult mai mult decât un simplu manager grozav, era vibrant, fermecător, spiritual, era un prieten. Îmi va fi foarte dor de el. Transmit dragoste și condoleanțe lui Yvette și familiei. RIP Terry”, a scris Gary Lineker pe Twitter.

Reclamă 4 / 0/3

Suntem total devastați de pierderea unui soț și tată minunat care s-a stins din viață ieri în pace, după o lungă boală. Am cere ca intimitatea să fie acordată în acest moment incredibil de trist, pentru a ne permite să plângem pierderea acestui bărbat minunat pe care am fost atât de norocoși că l-am avut în viața noastră”, a transmis familia Venables într-un comunicat.

Excelent din punct de vedere tactic, a avut o manieră minunată, capabil să se ocupe de toată lumea, de la cel mai tânăr jucător până la cea mai mare vedetă. Era deschis la minte, gândea în perspectivă, s-a bucurat din plin de viață și a creat un mediu extraordinar la naţională, care a permis jucătorilor săi să înflorească și să aibă unul dintre cele mai memorabile turnee din istoria Angliei”, a transmis Gareth Southgate.

Gary Neville, care a debutat la naţionala Angliei cu Terry Venables selecţioner, l-a numit pe acesta „antrenorul numărul unu al Angliei din întreaga mea carieră„.

Fotbalul englez l-a pierdut şi pe Sir Bobby Charlton luna trecută

Fotbalul englez este astăzi din nou în doliu, după ce luna trecută a decedat Sir Bobby Charlton, la 86 de ani.

Născut la data de 11 octombrie 1937, Sir Bobby Charlton a evoluat pentru Manchester United în perioada 1956 – 1973. Jucător de atac, Sir Bobby Charlton a evoluat în 606 meciuri pentru „Diavolii Roşii”, marcând 199 de goluri.

Sir Bobby Charlton a câştigat tot ce se putea câştiga cu Manchester United: trei titluri de campion al Angliei (1956–1957, 1964–1965, 1966–1967), o Cupă a Angliei (1962–1963) şi Cupa Campionilor Europeni (1967-1968).

În 1966 avea să câştige Campionatul Mondial de Fotbal cu naţionala Angliei. Acea ediţie a Campionatului Mondial s-a desfăşurat chiar în Anglia. În acelaşi an, Sir Bobby Charlton a fost declarat Fotbalistul European al Anului.

Reclamă

După plecarea de la Manchester United, în 1973, a mai jucat pentru Preston North End şi Waterford United. La Preston a fost antrenor-jucător, dar a ales să nu urmeze o carieră de tehnician.

 

 

 

 

Citește și:

Este Răzvan Lucescu cel mai bun antrenor român al momentului?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
8:12 Gigi Becali şi-a ales super-atacantul de Liga Campionilor pentru FCSB! „Îl iau peste capul staff-ului” 0:15 Gigi Becali, impresionat de titlul uriaş câştigat de Răzvan Lucescu cu PAOK. „E posibil să fie mai tare decât taică-su” 19
mai
23:59
VIDEOFanii lui PAOK au „aprins” Salonicul, după ce Răzvan Lucescu le-a adus titlul! Imagini senzaţionale cu sărbătoarea de pe stadion
19
mai
23:55
Toate reacţiile după Rapid – FCSB 2-0! Andrei Vlad şi-a anunţat plecarea: „Vreau să joc!”. Chiricheş aşteaptă convocarea la EURO
19
mai
23:52
Cum a reacţionat Marius Şumudică, după ce Dan Şucu a anunţat numele noului antrenor de la Rapid! Sfatul dat imediat
19
mai
23:46
Dan Şucu a confirmat că Neil Lennon va fi noul antrenor al Rapidului: „Doar asta a negociat!”. Când va fi prezentat în Giuleşti
19
mai
23:32
Gigi Becali a anunţat primul transfer la FCSB: „Vine şi semnează!” Începe asaltul final pentru atacantul de Champions League
19
mai
23:24
„Ştii ce mi-a spus Şucu?” Gigi Becali i-a ironizat pe Marius Şumudică şi Neil Lennon după Rapid – FCSB 2-0
19
mai
23:16
Singurul jucător criticat de Gigi Becali, după Rapid – FCSB 2-0: „Poate îşi găseşte undeva să plece!”
19
mai
22:55
Rapid – FCSB 2-0. Giuleştenii, prima victorie în play-off! Campioana, fără succes în faţa rivalei în acest sezon
Vezi toate știrile
Citește și