Închide meniul

Anunţ „bombă” în Premier League! Manchester City riscă RETROGRADAREA după ce a încălcat de peste 100 de ori regulile fair-play-ului financiar

Reclamă

Viviana Moraru Publicat: 6 februarie 2023, 13:20

Anunţ „bombă în Premier League! Manchester City riscă RETROGRADAREA după ce a încălcat de peste 100 de ori regulile fair-play-ului financiar

Anunţ "bombă" în Premier League! Manchester City riscă RETROGRADAREA după ce a încălcat de peste 100 de ori regulile fair-play-ului financiar

Pep Guardiola, cu nervii la pământ după o nouă înfrângere a lui Manchester City / Profimediaimages

Manchester City riscă depunctarea sau chiar retrogradarea din Premier League, după ce a încălcat regulile fair-play-ului financiar de 100 de ori! Anunțul răsunător vine din presa din Anglia, care susține că trupa lui Pep Guardiola este în mare pericol.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Acuzațiile împotriva lui Manchester City includ chiar și salariile oferite managerilor, dar și jucătorilor de pe Etihad, din ultimele sezoane.

Anunț „bombă” în Premier League! Manchester City riscă retrogradarea după ce a încălcat fair-play-ul financiar

Un anunț din partea oficialilor Premier League notează faptul că Manchester City a comis nereguli în perioada cuprinsă între 2009 și 2018. Campioana Angliei va fi astfel supusă unei anchete în cadrul unei Comisii independente, iar scenariul se anunță unul sumbru.

„În conformitate cu regula W.82.1 din Premier League, Premier League confirmă că a trimis astăzi o serie de presupuse încălcări ale Regulilor Premier League către o Comisie, reguli încălcate de către Clubul de Fotbal Manchester City”, se arată în anunțul celor de la Premier League, conform sursei citate mai sus.

Dacă va fi găsită vinovată, Manchester City riscă, în cel mai rău caz, retrogradarea! Totodată, trupa lui Pep Guardiola poate fi depunctată în clasamentul din Premier League. Se pare că oficialii „cetățenilor” se pregătesc de apărare, pentru a evita un adevărat dezastru în cadrul clubului.

Reclamă

În perioada menționată mai sus, Manchester City a câștigat trei titluri în Premier League, o Cupă a Angliei și trei Cupe ale Ligii.

Manchester City este acuzată că primit sume colosale din sponsorizări, sume care de fapt nu au fost plătite de sponsori din regiunea Golfului, ci de către proprietarii clubului, originari din Abu Dhabi.

Manchester City, într-un scandal de proporții în Premier League

De asemenea, se pare că oficialii lui Manchester City i-au dublat salariul fostului antrenor de pe Etihad, Roberto Mancini, printr-un acord secret cu un club din Abu Dhabi. De asemenea, se pare că clubul a încălcat și anumite reguli privind tinerii jucători.

Reclamă 4 / 0/3

Roberto Mancini, actual selecționer al Italiei, a petrecut pe banca lui Manchester City aproximativ patru sezoane, între 2009 și 2013.

Manchester City nu este prima dată asociată cu un scandal de acest tip. În 2020, trupa lui Pep Guardiola a primit interzis în Liga Campionilor, fiind amendată inițial cu aproximativ 30 de milioane de euro, după ce de asemenea a încălcat fair-play-ul financiar. Ulterior, pedeapsa i-a fost ridicată, și de asemenea clubul a plătit o amendă mult mai mică.

Pep Guardiola, atac brutal după ce Chelsea a cheltuit 330 de milioane de euro pe transferuri

Pep Guardiola a avut o reacție dură după ce rivala Chelsea a cheltuit 330 de milioane de euro pe transferuri, doar în această iarnă. Antrenorul lui Manchester City i-a „înțepat” pe rivali.

Guardiola a amintit episodul din 2019-2020, când Manchester City a fost inițial exclusă din competițiile europene, din cauza încălcării fair-play-ului financiar. Antrenorul catalan a sugerat că Chelsea trebuie să fie atentă la acest aspect.

„Ceea ce a decis Chelsea să facă nu este treaba mea. Sincer, nu mă implic niciodată în deciziile altor cluburi. Există regulamente și instituții care trebuie să facă asta. Opt cluburi ne-au acuzat… Nu uit. Opt sau nouă echipe din Premier League, au trimis o scrisoare la Premier League ca să fim excluși, să fim dați afară din Premier League. Dar noi suntem a cincea echipă când vine vorba de cheltuieli nete, în ultimii cinci ani. Așa am câștigat 11 trofee”, a spus Pep Guardiola, la ultima conferință de presă.

Recomandări
  • Anunț răsunător în Anglia
  • Manchester City riscă retrogradarea

Cine va golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
13:02 Miza uriaşă pentru Bernadette Szocs, la Saudi Smash 2024. Turneul de tenis de masă e live în AntenaPLAY (1-11 mai) 12:46 NEWS ALERTIstvan Kovacs va arbitra la EURO 2024! 4 români, pe lista anunţată de UEFA 12:37 „Lovitură pentru Şcoala de Antrenori?” Ce a putut spune Răzvan Burleanu despre Gigi Becali: „Nu are nevoie de licenţă!” 12:14 Novak Djokovic speră să joace la Roma: „Anul acesta a fost un pic diferit pentru mine” 12:00 Al Hilal – Al Ain, 21:00, LIVE VIDEO în AntenaPLAY. Programul complet al returului semifinalelor Ligii Campionilor Asiei 11:30 Foto„Spaima litoralului” i-a salvat viaţa lui Adrian Mititelu Jr. Dezvăluiri incredibile, din spital, ale „Prinţişorului Craiovei” 11:02 Trei ani de închisoare pentru un suporter care a aruncat cu o petardă în timpul unui meci. Cum şi-a motivat judecătorul sentinţa 10:32 FotoNadia Comăneci, apariţie spectaculoasă pe covorul roşu de la gala Laureus! Imagini alături de Jude Bellingham şi Carlos Alcaraz 9:45 Florinel Coman, avertizat să nu se transfere în Qatar: „Nici pentru 50 de milioane de euro!” 9:13 Shaun Murphy a răbufnit după declaraţiile care au făcut praf teatrul de la Crucible, casa Campionatului Mondial de snooker Vezi toate știrile
Citește și