Închide meniul

Pep Guardiola, atac brutal după ce Chelsea a cheltuit 330 de milioane de euro pe transferuri: „Nu o să uit!”

Reclamă

Alexandru Ivan Publicat: 3 februarie 2023, 18:39

Pep Guardiola, atac brutal după ce Chelsea a cheltuit 330 de milioane de euro pe transferuri: „Nu o să uit!

Pep Guardiola, declaraţie savuroasă după ce Manchester City a remizat cu Brighton

Pep Guardiola, în timpul unei conferințe de presă / Profimedia

Pep Guardiola a avut o reacție dură după ce rivala Chelsea a cheltuit 330 de milioane de euro pe transferuri, doar în această iarnă. Antrenorul lui Manchester City i-a „înțepat” pe rivali.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

În fereastra de mercato recent încheiată, Chelsea a făcut nu mai puțin de opt achiziții, cheltuind în total 330 de milioane de euro. Formația lui Graham Potter a cheltuit, de una singură, mai mult decât toate echipele din La Liga și Bundesliga la un loc.

Pep Guardiola, reacție dură după ce rivala Chelsea a cheltuit 330 de milioane de euro pe transferuri

Guardiola a amintit episodul din 2019-2020, când Manchester City a fost inițial exclusă din competițiile europene, din cauza încălcării fair-play-ului financiar. Antrenorul catalan a sugerat că Chelsea trebuie să fie atentă la acest aspect.

„Ceea ce a decis Chelsea să facă nu este treaba mea. Sincer, nu mă implic niciodată în deciziile altor cluburi. Există regulamente și instituții care trebuie să facă asta. Opt cluburi ne-au acuzat… Nu uit. Opt sau nouă echipe din Premier League, au trimis o scrisoare la Premier League ca să fim excluși, să fim dați afară din Premier League. Dar noi suntem a cincea echipă când vine vorba de cheltuieli nete, în ultimii cinci ani. Așa am câștigat 11 trofee”, a spus Pep Guardiola, la ultima conferință de presă.

În ciuda investițiilor masive, Chelsea este doar pe locul 10 în Premier League.

Reclamă

Jucătorii transferați de Chelsea în această iarnă

  1. Enzo Fernandez, 22 de ani, de la Benfica, pentru 121 milioane de euro
  2. Mykhaylo Mudryk, 22 de ani, de la Șahtior, pentru 70 de milioane de euro + 30 sub formă de bonusuri
  3. Benoit Badiashille, de la Monaco, 21 de ani, pentru 38 de milioane de euro
  4. Noni Madueke, de la PSV, 20 de ani, pentru 35 de milioane de euro
  5. Malo Gusto, de la Lyon, 19 ani, pentru 30 de milioane de euro
  6. Andrey Santos, 18 ani, de la Vasco da Gama, pentru 12,5 milioane de euro
  7. David Datro Fofana, 20 de ani, de la Molde, pentru 12 milioane de euro
  8. Joao Felix, 23 de ani, de la Atletico Madrid, împrumutat 6 luni pentru 11 milioane de euro

În vară, Chelsea i-a mai adus pe Wesley Fofana, Marc Cucurella, Raheem Sterling, Kalidou Koulibaly, Carney Chukwuemeka, Pierre-Emerick Aubameyang, Gabriel Slonina și Denis Zakaria, pentru un total de 280 de milioane de euro.

Enzo, Fernandez, cel mai scump transfer din istoria Angliei

Todd Boehly l-a făcut uitat pe Roman Abramovich şi a reuşit o campanie de transferuri incredibilă. A adus nu mai puţin de opt jucători într-o singură lună. „Cel mai bun tânăr jucător de la Cupa Mondială” vine pe Stamford Bridge.

Benfica a acceptat, după lungi negocieri, să îl vândă pe mijlocaşul care a devenit campion mondial cu Argentina. Jucătorul în vârstă de 22 de ani a semnat un contract valabil până în 2031. 25% din sumă va fi plătită de portughezi către River Plate, fostul club al lui Enzo.

Reclamă 4 / 0/3

Chelsea va achita întreaga sumă în 6 rate. Va plăti pentru început nu mai puţin de 45 de milioane de euro. În această ediţie de campionat, Enzo Fernandez avea un gol şi 5 pase decisive în 17 meciuri din campionat. În 9 meciuri din Champions League (incluzând şi preliminariile), sud-americanul a reuşit 2 goluri şi 2 assist-uri.

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
25
apr.
0:39
Gigi Becali l-a comparat pe Florinel Coman cu Diego Maradona: „Asta a făcut la FCSB!”. Propunere în direct de 500.000 de euro
25
apr.
0:21
Decizia luată de Gigi Becali, după gafa colosală a lui Ştefan Târnovanu din Sepsi – FCSB 2-2: „Înseamnă că nu vede bine!”
25
apr.
0:07
„Mi-am bătut joc!” Ştefan Târnovanu şi-a asumat toată răspunderea după Sepsi – FCSB 2-2. Răspuns la ameninţările lui Gigi Becali
25
apr.
0:05
Cât de gravă e accidentarea lui Florinel Coman, din Sepsi – FCSB! Anunţ înaintea confruntării cu Gică Hagi: „Să rupem blestemul!”
23:40 Cum poate deveni FCSB campioană, după remiza cu Sepsi! Roş-albaştrii, la un pas de titlu 22:40 Sepsi – FCSB 2-2. Coman s-a „rupt”, Târnovanu a gafat. Sărbătoarea de titlu a roş-albaştrilor se amână, după un meci de coşmar! 22:40 Fabrizio Romano a anunţat că Xavi va rămâne la Barcelona! Cine l-a făcut pe antrenorul catalanilor să se răzgândească 22:35 VIDEOImagini COLOSALE din vestiarul Unirii Slobozia, după promovarea în Liga 1! S-a sărbătorit pe „modelul” Inter 22:30 VIDEOAEK – Panathinaikos 3-0 şi Aris – Olympiacos 1-1 au fost în AntenaPLAY! Pas uriaş spre titlu pentru AEK. Probleme pentru Lucescu 22:26 Florinel Coman s-a accidentat în Sepsi – FCSB! Lovitură pentru „Mbappe”, înainte de EURO 2024 Vezi toate știrile
Citește și