Închide meniul

Basarab Panduru a analizat debutul lui Radu Drăgușin la Tottenham: „Poate juca la orice echipă din lume”

Alex Ioniță Publicat: 14 ianuarie 2024, 22:27

Reclamă
Basarab Panduru a analizat debutul lui Radu Drăgușin la Tottenham: Poate juca la orice echipă din lume”

Basarab Panduru a analizat debutul lui Radu Drăgușin la Tottenham

Radu Drăgușin / Profimedia

Basarab Panduru a analizat debutul lui Radu Drăgușin la Tottenham. Fostul internațional este de părere că cel mai scump jucător român din istorie ar putea juca la orice echipă din lume, în situația în care ar reuși să se impună în lotul lui Spurs.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Fundașul echipei naționale a debutat la Tottenham în cadrul partidei cu Manchester United, care s-a încheiat cu scorul de 2-2. Acesta a fost introdus de către tehnicianul londonezilor în minutul 85 al partidei și a fost notat cu 6,7 de specialiștii de la sofascore.ro.

Basarab Panduru a analizat debutul lui Radu Drăgușin la Tottenham. Concluzia fostului internațional

Fostul jucător de la Steaua este de părere că Radu Drăgușin trebuie să se adapteze la un stil de fotbal dificil, pentru a face față la Tottenham. Acesta a explicat modul în care meciurile se desfășoară în Premier League și a menționat faptul că fundașul echipei naționale va fi un jucător excepțional, în situația în care se va adapta la fotbalul englez.

”Este un stil al naibii de greu, la Tottenham. Dacă el reuşeşte să se impună la Tottenham, poate juca la orice echipă din lume. Tottenham are un stil complicat. Portarul are mingea, pleacă fundaşii lateral în mare viteză. Fundaşii centrali sunt obligaţi să vină spre centrul terenului. 60-70% la un meci cu United, toată linia a stat la centrul terenului.

În toată perioada asta, orice minge în spatele lor te face să fugi spre poartă, ceea ce-l face pe el puţin vulnerabil. El este bun când stă cu faţa, vede adversarul, mingea şi poate să o atace. Să dea cu capul, unde el este foarte bun.

Reclamă

Dacă el se acomodează la stilul ăsta, la pressingul ăsta, dacă joacă, dacă e titular în echipa asta, nu are cum să nu joace la orice echipă din lume. Cel mai greu, pentru un fundaş, e să fugi de la centru spre poarta ta. Nu să ai poarta în spate, adversarul în faţă, e mai uşor.

Să fugi spre poarta ta şi să întâlneşti jucători de calitate, precum Rashford. Când îi ai pe aceşti oameni, tu să fugi, ei să primească mingea, tu să te opreşti, să te redresezi, să iei o poziţie bună, şi ăla să nu te driblează, care de obicei driblează de nouă ori din 10, e un lucru fantastic.

Aştept să-l văd şi dacă se descurcă bine o să poată pleca în altă parte. Mie mi-ar plăcea să joace în trei. În prima parte. De ce? Pentru a se acomoda. În trei îl văd puternic. E altceva pentru el. S-ar acomoda. Învaţă fotbalul, stitlul”, a spus Basarab Panduru, potrivit orangesport.ro.

Reclamă 4 / 0/3

Cifrele lui Radu Drăgușin, după debutul în Premier League

Drăgușin a fost introdus în teren înaintea unei faze fixe a celor de la Manchester United. La momentul respectiv l-a înlocuit pe Skipp, iar Ange Postecoglu l-a pus în teren într-un sistem cu 3 apărători centrali, pe partea dreaptă a defensivei.

Totuși, poziția acestuia s-a modificat la scurt timp după schimbare, având în vedere patul că Van de Ven a ieșit de pe teren, din cauza unor probleme musculare. După acest moment, Radu Drăgușin a fost utilizat în centrul sistemului de 3 fundași.

Cifrele acestuia au fost bune la debutul în Premier League. A atins mingea de 10 ori în minutele pe care le-a jucat și a oferit 8 pase către cei mai apropiați coechipieri. Acesta nu a greșit la nicio fază de atac a „diavolilor”, iar fanii au fost impresionați de jocul acestuia.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
22:45 LIVE TEXTBorussia Dortmund – PSG 1-0! Fullkrug a deschis scorul! Duel de foc pentru un loc în finala Champions League 22:36 Mihai Rotaru l-a descris în trei cuvinte pe Costel Gâlcă şi a spus cine ia deciziile la echipa lui: „Aşa am procedat cu toţi” 22:08 Coreea de Sud – România LIVE VIDEO (vineri, ora 13:30). „Tricolorii” vor o nouă victorie la CM de Hochei, LIVE în AntenaPLAY 22:04 Mihai Stoica a anunţat care e primul jucător care poate semna cu FCSB după câştigarea titlului: „Au început negocierile” 21:48 Jannik Sinner s-a retras de la Madrid! Organizatorii turneului au dezvăluit problema italianului 21:29 Primele reacţii ale lui Dennis Man şi Valentin Mihăilă după ce au obţinut promovarea în Serie A! 21:04 Dennis Man şi Valentin Mihăilă au promovat în Serie A! Performanţă uriaşă pentru jucătorii naţionalei, alături de Parma! 21:00 VIDEOLecco – Sampdoria a fost în AntenaPLAY! Echipa lui Andrea Pirlo a făcut un pas important în lupta pentru baraj 20:51 Video„Selecţionerul nostru e un clovn!” Scandal uriaş la naţionala Ungariei, după înfrângerea istorică cu România 20:11 Carlos Alcaraz a fost eliminat în sferturile de la Madrid! Seria incredibilă a spaniolului, încheiată de Andrey Rublev Vezi toate știrile
Citește și