Închide meniul

Culisele despărţirii lui Thomas Tuchel de Chelsea. Patronul Todd Boehly i-a cerut sistemul „4-4-3”!

Reclamă

Dragoș Vasile Publicat: 9 septembrie 2022, 17:42

Culisele despărţirii lui Thomas Tuchel de Chelsea. Patronul Todd Boehly i-a cerut sistemul „4-4-3!

Todd Boehly, noul patron al lui Chelsea

Todd Boehly, în tribune la un meci jucat de Chelsea / Profimedia

Culisele despărţirii lui Thomas Tuchel de Chelsea au ieşit la iveală. Antrenorul german a fost demis şi înlocuit cu Graham Potter. Unul dintre motivele care a dus la ruptura antrenorului cu patronul Todd Boehly este chiar sistemul de joc.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

În vârstă de 49 de ani, Thomas Tuchel o preluase pe Chelsea la începutul anului 2021. Alături de „The Blues”, el a câştigat Liga Campionilor, Supercupa Europei şi Campionatul Mondial al Cluburilor.

Culisele despărţirii lui Thomas Tuchel de Chelsea

Thomas Tuchel a fost demis după eşecul lui Chelsea cu Dinamo Zagreb din UEFA Champions League, scor 0-1. Totuşi, nu eşecul din Croaţia a fost motivul principal al rupturii dintre conducere şi antrenor.

Potrivit The Athletic, Thomas Tuchel a rămas perplex după o întâlnire pe care a avut-o cu miliardarul Todd Boehly. Patronul american al lui Chelsea a avut o şedinţă în care i-a cerut tehnicianului să folosească sistemul „4-4-3”. Dacă Tuchel ar fi aplicat strategia cerută de american, Chelsea ar fi fost nevoită să aibă 12 jucători pe teren.

În Premier League, Thomas Tuchel o lasă pe Chelsea pe locul 6. După primele 6 etape, londonezii au obţinut 3 victorii şi un egal, adunând astfel 10 puncte.

Reclamă

Graham Potter este noul antrenor al lui Chelsea

Graham Potter este noul antrenor al lui Chelsea. Englezul de 47 de ani vrea să-l facă uitat pe Thomas Tuchel, managerul demis de pe banca trupei londoneze după eşecul din Champions League, cu Dinamo Zagreb.

Graham Potter este antrenorul preferat de patronii lui Chelsea, pentru a-l înlocui pe Thomas Tuchel. Acesta o va părăsi pe Brighton, după trei ani, oficialii grupării londoneze plătindu-i clauza de reziliere a contractului.

Chelsea a publicat pe conturile oficiale un mesaj prin care anunţă, în mod oficial, că Graham Potter îl va înlocui pe Thomas Tuchel. Managerul, care s-a făcut remarcat în fotbalul european la Ostersund, a semnat un contract valabil pe cinci sezoane, cu gruparea de pe Stamford Bridge.

Reclamă 4 / 0/3

„Bine ai venit la Chelsea, Graham Potter! Chelsea este încântată să îi ureze bun venit lui Graham Potter, care este noul nostru antrenor.

A semnat un contract valabil cinci ani pentru a aduce fotbalul progresiv și stilul său inovativ de a antrena la clubul nostru”, a fost mesajul transmis de Chelsea, pe pagina oficială.

Mesajul lui Chelsea, după despărţirea de Thomas Tuchel

Thomas Tuchel e OUT de la Chelsea după eşecul surprinzător din Croaţia, 0-1 cu Dinamo Zagreb, din prima etapă a grupelor UEFA Champions League.

„Chelsea s-a despărţit azi de antrenorul Thomas Tuchel. Din partea tuturor de la Chelsea, vrem să ne arătăm mulţumirea faţă de Thomas şi de stafful lui pentru eforturile făcute la club. Thomas rămâne în istoria clubului pentru Liga Campionilor, Supercupa Europei şi CM al Cluburilor, câştigate.

Actualul staff rămas se va ocupa de echipă pentru următoarele meciuri, până când va fi numit un nou antrenor. Nu vor fi alte informaţii oficiale până când vom numi un nou antrenor”, a scris Chelsea, pe site-ul oficial.

Recomandări
  • Culisele despărţirii lui Thomas Tuchel de Chelsea
  • Patronul Todd Boehly i-a cerut să joace sistemul „4-4-3”!

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
14:42 Sold-out la derby-ul FCSB – Rapid! Anunţul de ultim moment al lui Mihai Stoica 14:17 LIVE VIDEOLeicester – West Brom se joacă ACUM! Trei meciuri din Championship se văd azi în AntenaPLAY 14:11 Video„A fost o sperietură zdravănă” Carlos Sainz, după accidentul din calificările din China: „Asta mi-a permis să continui” 13:59 EXCLUSIV„Nu ne gândim la petreceri!” Liderul galeriei FCSB-ului, mesaj clar înaintea derby-ului cu Rapid! Ce a spus despre Gigi Becali 13:05 Primul transfer pe care Dan Petrescu îl va realiza la CFR Cluj! Mihai Stoica e sigur: „Va face eforturi să-l aducă!” 13:04 Bari – Pisa LIVE VIDEO (15:00) în AntenaPLAY! Duel între George Pușcaș și Marius Marin în Serie B 13:00 FIA World Endurance Championship 2024 – cursa de 6 ore de la Imola | Antrenamentele au fost în AntenaPLAY 12:39 „E strigător la cer!” Florinel Coman, taxat după ce a ales să se transfere de la FCSB în Qatar 12:03 Fanii au luat cu asalt casele de bilete, înainte de FCSB – Rapid! Se va bate recordul de asistenţă din acest sezon 11:57 VIDEORed Bull a atins o bornă fabuloasă în Formula 1™, după ce Max Verstappen a obținut pole-position-ul în China Vezi toate știrile
Citește și