Închide meniul

Decizia care a „îngropat-o” pe Liverpool! Ce s-a întâmplat de când Jurgen Klopp şi-a anunţat plecarea

Alex Masgras Publicat: 29 aprilie 2024, 17:37

Reclamă
Decizia care a „îngropat-o pe Liverpool! Ce s-a întâmplat de când Jurgen Klopp şi-a anunţat plecarea

Decizia care a "îngropat-o" pe Liverpool! Ce s-a întâmplat de când Jurgen Klopp şi-a anunţat plecarea

Jurgen Klopp, în timpul meciului West Ham - Liverpool / Profimedia

Decizia care a „îngropat-o” pe Liverpool s-a dovedit a fi cea de pe 26 ianuarie, atunci când Jurgen Klopp a anunţat că va părăsi echipa de pe Anfield la finalul acestui sezon.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

În acel moment, Liverpool era într-o cursă pentru cucerirea a patru trofee: Premier League, Cupa Angliei, Cupa Ligii Angliei şi Europa League. De atunci, „cormoranii” au cucerit doar Cupa Ligii Angliei. În celelalte trei competiţii, „cormoranii” au dezamăgit însă.

Decizia care a „îngropat-o” pe Liverpool! Ce s-a întâmplat de când Jurgen Klopp şi-a anunţat plecarea

În momentul în care Jurgen Klopp a anunţat că o va părăsi pe Liverpool la finalul sezonului, echipa de pe Anfield se afla pe primul loc, cu un avans de 5 puncte faţă de Manchester City şi Arsenal, cu menţiunea că „cetăţenii” aveau un meci mai puţin disputat. Mulţi au crezut că anunţul lui Klopp îi va motiva şi mai mult pe jucători, dar nu lucrurile nu au stat aşa.

De atunci, Liverpool a pierdut însă puncte preţioase. A pierdut meciul cu Arsenal de pe Emirates, scor 1-3, a remizat pe teren propriu cu Manchester City, la finalul unui meci controversat, dar în care „cormoranii” au ratat mult, după care a urmat o perioadă neagră pentru trupa lui Klopp.

Reclamă

După dubla cu Sparta Praga din optimile Europa League, câştigată cu 11-2 la general, Liverpool a fost eliminată din sferturile Cupei Angliei de Manchester United, la capătul unui meci dramatic. Cele două victorii care au urmat, cu Brighton şi Sheffield United, nu au fost însă suficiente pentru „cormorani”, pentru a-şi reface moralul. Reveniţi pe Old Trafford după câteva săptămâni, ei au remizat cu United, în Premier League, pierzând astfel alte două puncte extrem de importante în lupta pentru titlu.

Înfrângeri surprinzătoare pe Anfield

A urmat apoi rezultatul şocant de pe Anfield, din turul sferturilor de finală Europa League, când Atalanta s-a impus cu 3-0. După corecţia aplicată de echipa lui Gasperini, Liverpool a pierdut un nou meci pe Anfield. Crystal Palace s-a impus atunci cu 1-0, la capătul unui meci cu mai multe erori monumentale ale „cormoranilor”.

Reclamă 4 / 0/3

După victoria care nu a mai contat din returul de la Bergamo, scor 1-0, şi succesul de pe Craven Cottage, cu Fulham, scor 3-1, Liverpool părea că îşi îndreaptă toată atenţia către titlul din Premier League.

Pe 24 aprilie a venit Merseyside Derby, ultimul cu Jurgen Klopp pe banca „cormoranilor”. Antrenorul german nu pierduse niciodată împotriva lui Everton pe Goodison Park, dar acest lucru s-a schimbat. Echipa lui Sean Dyche a produs surpriza şi s-a impus cu 2-0.

Scandal cu Mohamed Salah

La finalul acelei săptămâni, Liverpool a mers pe London Stadium, acolo unde a remizat cu West Ham, scor 2-2. Faptul că formaţia de pe Anfield a pierdut două puncte cu echipa lui David Moyes a trecut pe plan secund. Momentele care au atras toate privirile au fost cele cu Mohamed Salah şi Jurgen Klopp în prim-plan. Mai întâi, cei doi au avut o discuţie aprinsă la marginea terenului, după care egipteanul a făcut a surprins pe toată lumea cu ce a spus în faţa jurnaliştilor: „Vor ieşi flăcări dacă vorbesc”.

Cu trei etape înainte de final, Liverpool se află pe locul 3, cu 75 de puncte, la 5 puncte în spatele liderului Arsenal şi la 4 puncte în spatele lui Manchester City, care are însă un meci mai puţin disputat. La final de aprilie, cu Liverpool pe locul 3 şi doar cu şanse matematice la titlu, decizia lui Jurgen Klopp de a anunţa la jumătatea sezonului că părăseşte echipa pare să fie lucrul care a costat-o cel mai mult în lupta pentru titlu.

La finalul săptămânii, Liverpool va juca pe Anfield, cu Tottenham, după care va merge pe terenul celor de la Aston Villa. Pe 19 mai, pe Anfield, „cormoranii” o vor întâlni pe Wolverhampton, în ceea ce va reprezenta ultimul meci al lui Jurgen Klopp pe banca lui Liverpool. Klopp are şi un obiectiv în acest final de sezon, chiar dacă asta nu le va aduce titlul „cormoranilor”. Acela de a obţine 9 puncte în ultimele 3 etape.

Mai mult ca sigur, Liverpool va rămâne în acest sezon doar cu Carabao Cup, trofeul câştigat în luna februarie. Nu este cel mai fericit mod în care se va încheia aventura lui Jurgen Klopp pe Anfield, începută pe 8 octombrie 2015. Chiar dacă erau aşteptări mult mai mari de la acest sezon, Klopp pleacă de la Liverpool cu o moştenire uriaşă, printre care se numără titlul din Premier League din 2020 şi trofeul UEFA Champions League din 2019, dar şi o mulţime de momente de neuitat pentru fanii „cormoranilor”.

Reclamă
Citește și:

Rămâne Edi Iordănescu la naţională şi după EURO 2024?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
19:39 Danemarca – Elveția, Letonia – Suedia (13:20) și Canada – Finlanda (17:20), LIVE VIDEO în AntenaPLAY. Spectacol la CM de hochei 19:20 LIVE VIDEOSesiunea de antrenamente la Porsche Mobil 1 Supercup Imola 2024 e ACUM în AntenaPLAY. Programul complet 19:10 LIVE VIDEOBellator Champions Series Paris e ACUM LIVE VIDEO în AntenaPLAY. Patrick Mix – Magomed Magomedov e main-event-ul 19:04 Massimiliano Allegri a fost dat afară de Juventus! Motivul uluitor din spatele demiterii. Italienii au făcut anunțul oficial 18:48 VIDEOAndrea Compagno, hattrick fabulos în China! Are cifre impresonante după doar 8 meciuri la Tianjin Tiger 18:38 Arne Slot a confirmat că îi ia locul lui Jurgen Klopp: „Voi fi noul antrenor al lui Liverpool în sezonul viitor!” 18:35 „Tricolorul” care şi-a asigurat deja prezenţa în lotul României pentru EURO 2024: „Oamenii din club au fost informaţi” 18:30 VIDEOA doua sesiune de antrenamente a Marelui Premiu de la Imola a fost în AntenaPLAY. Cursa e pe Antena 1, duminică, de la ora 16:00 18:19 FotoAdrian Mutu și fiul său Tiago s-au fotografiat alături de Cristiano Ronaldo! Cadou fabulos pentru băiatul „Briliantului” 18:00 Ionuț Radu e aproape de un transfer surprinzător! Un nume mare din lumea fotbalului îl dorește pe român la echipa sa Vezi toate știrile
Citește și