Închide meniul

Erling Haaland și-a depășit tatăl în numai 14 meciuri! Record fabulos stabilit de starul lui Manchester City în Premier League

Iulian Focșăneanu Publicat: 29 decembrie 2022, 8:19 / Actualizat: 29 decembrie 2022, 10:56

Reclamă
Erling Haaland și-a depășit tatăl în numai 14 meciuri! Record fabulos stabilit de starul lui Manchester City în Premier League

Erling Haaland a reuşit o "dublă" în meciul Leeds - Manchester City

Erling Haaland a mai stabilit un record în Premier League / Profimediaimages

Erling Haaland și-a depășit tatăl, pe Alfie Haaland, în numai 14 meciuri. Atacantul de 22 de ani a reușit o „dublă” în Leeds – Manchester City, scor 1-3, în etapa a 17-a din Premier League.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Haaland a marcat pentru 2-0 în minutul 51 și a ajuns la 19 goluri marcate în prima ligă din Anglia. A avut nevoie de numai 14 meciuri disputate în tricoul „cetățenilor”. Astfel l-a depășit pe tatăl său, care marcase 18 goluri în 181 de apariții pentru Nottingham Forest, Leeds și Manchester City.

Erling Haaland și-a depășit tatăl în numai 14 meciuri din Premier League

Haaland a scris istorie chiar în oraşul în care s-a născut. S-a ferit să se bucure după ce a marcat, în semn de respect pentru echipa la care tatăl său a jucat între 1997 şi 2000.

Haaland a ajuns la 25 de goluri în 20 de apariții sub comanda lui Pep Guardiola. Niciun jucător nu a putut să atingă această bornă mai rapid. Nici măcar Messi, care a avut nevoie de 28 de partide. Samuel Eto’o (30), Kun Aguero (35) și Thierry Henry (41) au fost depășiți și mai clar!

Reclamă

Haaland nu s-a oprit și a înscris din nou, în minutul 64, din pasa lui Grealish. A devenit jucătorul care înscrie cel mai rapid 20 de goluri în Premier League. I-a depășit pe Kevin Phillips, Andrew Cole, Ruud van Nistelrooy sau Diego Costa.

Starul lui Guardiola a fost deja implicat în 100 de goluri în cele 81 de apariții din Premier League și Bundesliga (82 de goluri și 18 pase decisive). Este o performanță incredibilă!

Reclamă 4 / 0/3

Kevin de Bruyne, despre Erling Haaland: “Poate să marcheze 800 de goluri!”

Kevin de Bruyne a avut un elogiu pentru Erling Haaland. Mijlocașul belgian l-a lăudat la scenă deschisă pe coechipierul său de la Manchester City. De Bruyne este convins că, dacă va continua să se pregătească la fel ca până acum, “cyborg-ul” norvegian va “ajunge la 800 de goluri” în carieră.

Erling Haaland marchează pe bandă rulantă în tricoul campioanei Angliei, iar Kevin de Bruyne este sigur că va continua pe această pantă fabuloasă. Internaționalul belgian a vorbit la superlativ despre atacantul de 22 de ani, care a înscris 24 goluri în actualul sezon, în toate competițiile.

Deja a marcat aproximativ 200 de goluri, probabil poate să ajungă la 600, 700 sau 800 dacă rămâne apt și continuă să facă lucrurile ca până acum. Erling este un atacant de cel mai înalt nivel”, a spus Kevin de Bruyne, citat de dailymail.co.uk.

Site-ul de specialitate transfermarkt.com a actualizat cotele de piață, la final de an, iar Kylian Mbappe este noul lider. Atacantul lui PSG l-a detronat pe Erling Haaland.

Francezul a ajuns să valoreze 180 de milioane de euro, cu 20 de milioane mai mult decât la ultima actualizare, în timp ce „mașinăria de goluri” a lui Manchester City a rămas la 170 de milioane de euro.

Podiumul din ierarhia celor mai valoroși fotbaliști este completat de Vinicius Jr. Atacantul brazilian de la Real Madrid a rămas evaluat la 120 de milioane de euro. Jude Bellingham (Borussia Dortmund), Pedri (Barcelona) și Federico Valverde (Real Madrid) se numără printre ceilalți jucători care au prins TOP 10.

TOP 10 Cei mai valoroși jucători din lume

1. Kylian Mbappe (PSG, Franța) – 180 de milioane de euro
2. Erling Haaland (Manchester City, Norvegia) – 170 de milioane de euro
3. Vinicius Junior (Real Madrid, Brazilia) – 120 de milioane de euro
4. Jude Bellingham (Borussia Dortmund, Anglia) – 110 milioane de euro
5. Phil Foden (Manchester City, Anglia) – 110 milioane de euro
6. Pedri (Barcelona, Spania) – 100 de milioane de euro
7. Jamal Musiala (Bayern, Germania) – 100 de milioane de euro
8. Bukayo Saka (Arsenal, Anglia) – 100 de milioane de euro
9. Federico Valverde (Real Madrid, Uruguay) – 100 de milioane de euro
10. Gavi (Barcelona, Spania) – 90 de milioane de euro

Reclamă

 

Recomandări
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
13:17 Cursa de sprint de la Marele Premiu din Miami, 19:00, LIVE pe Antena 3 CNN și LIVE STREAM în AntenaPLAY 13:07 „Îmbătrânește urât! El e tatăl Cooperativei” Atac total la adresa lui Mircea Lucescu, după acuzațiile incredibile de blat 12:56 Noi detalii despre starea lui George Pușcaș, după operație! Veste importantă pentru Edi Iordănescu, înainte de EURO 12:10 „E fratele meu mai mic!” Dennis Man, mesaj superb despre relația cu Valentin Mihăilă! A vorbit și despre echipa națională 11:34 „E numărul 1 de departe” Marius Șumudică știe cine trebuie să apere poarta României la EURO! Mesaj direct pentru Edi Iordănescu 11:05 Sporting – Portimonense LIVE VIDEO în AntenaPLAY (20:00)! Boavista – Gil Vicente se joacă de la 17:30. Spectacol în Liga Portugal 11:03 „Instanța spune că e primul titlu al FCSB-ului!” Ce a spus Adi Popa despre șansele ca echipa lui Gigi Becali să revină în Ghencea 10:38 Leeds – Southampton LIVE VIDEO în AntenaPLAY (14:30). „Păunii”, la ultima șansă pentru promovarea directă în Premier League 10:33 U Cluj – Dinamo, 20:00, LIVE TEXT. „Câinii”, obligați să câștige pentru a mai spera la salvarea de la retrogradare 10:06 „Aștept să îmi termin contractul” Daniel Oprița vrea să plece de la CSA Steaua! Cu ce echipe negociază Vezi toate știrile
Citește și