Închide meniul

Kevin De Bruyne, prestaţie magnifică la revenirea în Premier League! Belgianul a orchestrat revenirea spectaculoasă a cetăţenilor

Reclamă

Alex Masgras Publicat: 13 ianuarie 2024, 22:03

Kevin De Bruyne, prestaţie magnifică la revenirea în Premier League! Belgianul a orchestrat revenirea spectaculoasă a cetăţenilor

Kevin De Bruyne, prestaţie magnifică la revenirea în Premier League

Kevin De Bruyne, după ce a înscris în Newcastle - Manchester City / Profimedia

Kevin De Bruyne a avut o prestaţie magnifică la revenirea în Premier League! La doar al doilea meci pe care l-a disputat după accidentarea suferită la începutul sezonului, De Bruyne a fost introdus pe teren în minutul 69 de Pep Guardiola, în locul lui Rodri şi a fost decisiv în victoria cu 3-2 de pe St. James’ Park.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

De Bruyne revenise pe teren la meciul din Cupa Angliei cu Huddersfield, în care a înregistrat o pasă de gol. La primul meci în Premier după o pauză de cinci luni, belgianul şi-a trecut în cont un gol şi o pasă de gol.

Kevin De Bruyne, prestaţie magnifică la revenirea în Premier League!

Bernardo Silva a deschis scorul în minutul 26. Portughezul a înscris din centrarea lui Kyle Walker cu o execuţie superbă, cu călcâiul. Newcastle a revenit în joc câteva minute mai târziu, graţie golurilor marcate de Isak şi Gordon din minutele 35, respectiv 37.

În repriza secundă, Manchester City a căutat un gol egalizator care a venit abia în minutul 74. La doar cinci minute după ce a fost introdus pe teren în locul lui Rodri, Kevin De Bruyne a marcat primul său gol în Premier League de la dubla contra lui Arsenal de pe 26 aprilie 2023, din sezonul trecut. Ultimul gol marcat de belgian în toate competiţiile fusese cel din returul cu Real Madrid din semifinalele UEFA Champions League, de pe 17 mai 2023.

Spectacolul oferit de Kevin De Bruyne nu s-a oprit aici. Belgianul i-a trimis o pasă superbă mijlocaşului norvegian de 20 de ani, Oscar Bobb. După ce a interceptat balonul belgianului, Bobb a marcat golul victoriei pentru Manchester City în minutul 90+1.

Reclamă

De altfel, belgianul a mai realizat o performanţă rar întâlnită la Manchester City. De Bruyne a marcat şi a pasat decisiv după ce a început meciul ca rezervă, fiind primul jucător de la Sergio Aguero care reuşeşte acest lucru (ianuarie 2014).

După această victorie, Manchester City a revenit pe locul 2 în Premier League, ajungând la 43 de puncte. După 20 de etape, Liverpool este lider în Anglia, cu 45 de puncte. De partea cealaltă, Newcastle se află pe locul 10, după ce a ajuns la 4 înfrângeri la rând, având 29 de puncte.

Reclamă 4 / 0/3

Ederson s-a accidentat în meciul cu Newcastle

Newcastle a trimis balonul în poartă în minutul 2 al partidei cu Manchester City, dar golul nu a fost validat din cauza unei poziţii de offside la Isak. Asistentul a ridicat fanionul abia după ce balonul a intrat în poartă, aşa cum este protocolul de la introducerea VAR.

Din nefericire, acest lucru a dus la accidentrea lui Ederson. Portarul brazilian a fost lovit de Kyle Walker în momentul în care fundaşul englez a încercat să îl blocheze pe Longstaff. Fanii „cetăţenilor” s-au plâns pe social media de faptul că asistentul a aşteptat ca faza să se încheie ca să ridice fanionul.

După ce a primit îngrijiri medicale, Ederson a continuat, dar era să o coste pe City un gol. Portarul a degajat direct în Almiron, dar atacanţi i lui Newcastle nu au reuşit să trimită balonul în poartă. În cele din urmă, în minutul 8, Ederson a fost înlocuit, iar în poarta lui Manchester City a intrat germanul Stefan Ortega, în vârstă de 31 de ani.

Vestea accidentării lui Ederson reprezintă o nouă lovitură pentru Pep Guardiola. Antrenorul spaniol a anunţat recent că indisponibilitatea lui Erling Haaland continuă. Atacantul norvegian se recuperează în acest moment în Abu Dhabi, iar „cetăţenii” speră ca el să se întoarcă pe teren la finalul lunii ianuarie. Haaland este accidentat din luna decembrie şi a ratat deja 10 meciuri, printre care şi cele două de la Campionatul Mondial al Cluburilor, acolo unde City a cucerit trofeul.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
11:11 Mobilizare generală înainte de FCSB – Farul! Jucătorii liderului, pregătiţi de sărbătoare! Ce îndemn au avut pentru fani 10:42 Sorana Cîrstea – Iga Swiatek şi Jaqueline Cristian – Danielle Collins LIVE SCORE (12:00). Dueluri de foc pentru românce la Madrid 10:13 Performanţă uriaşă pentru Eliza Samara! A câştigat Liga Campionilor la tenis de masă pentru a treia oară consecutiv 10:02 Ţara din Europa care refuză să folosească VAR, după ce fanii s-au revoltat! Anunţul federaţiei 9:49 Leicester a promovat în Premier League. Leeds are şanse mici să promoveze direct. Cum ar putea arăta play-off-ul 9:28 Dennis Man îi dă mari emoţii lui Edi Iordănescu! Internaţionalul român, scos din lotul lui Parma. Anunţul presei din Italia 9:05 „Iar o să îmi iau înjurături”. Helmut Duckadam, un nou discurs dur la adresa conducerii CSA Steaua: „Poate nu mă pricep eu” 8:56 Dezvăluirea făcută de Ioan Andone, la 64 de ani. Care este, de fapt, numele său din buletin 8:34 Verdictul specialistului, după controversele din Dinamo – FC Voluntari: „E neglijenţă” / „Asta e poziţie normală?” 8:19 Mihai Stoica a anunţat care este antrenorul său român preferat. Surpriză uriaşă: „Poţi să mi-l pui cu oricine şi îl aleg pe el” Vezi toate știrile
Citește și