Închide meniul

Liverpool – Manchester City 3-1. Trupa lui Jurgen Klopp a câştigat Supercupa Angliei. Debut cu gol pentru vedeta Darwin Nunez

Reclamă

Viviana Moraru Publicat: 30 iulie 2022, 19:25 / Actualizat: 30 iulie 2022, 21:09

Liverpool – Manchester City 3-1. Trupa lui Jurgen Klopp a câştigat Supercupa Angliei. Debut cu gol pentru vedeta Darwin Nunez

Darwin Nunez şi Erling Haaland/ Colaj Profimedia

Liverpool – Manchester City 3-1. Trupa lui Jurgen Klopp a câştigat Supercupa Angleii, după o victorie la scor cu rivalii pregătiţi de Pep Guardiola. Meciul a putut fi urmărit, în format live score, pe as.ro.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Liverpool a câştigat primul meci oficial al sezonului. Alexander-Arnold, Mo Salah şi Darwin Nunez au fost marcatorii „cormoranilor”, în timp ce pentru Manchester City a marcat Julian Alvarez.

Liverpool – Manchester City 3-1

Final. Liverpool – Manchester City 3-1. Trupa lui Jurgen Klopp câştigă Supercupa Angliei, după o victorie la scor.

Min. 90+6: Erling Haaland are o ratare imensă, pe final de joc. Atacantul norvegian nu reuşeşte să înscrie din faţa porţii, trimiţănd peste.

Video AICI cu ratarea imensă a lui Erling Haaland.

Reclamă

Min. 90+4: Liverpool – Manchester City 3-1. Darwin Nunez debutează cu gol pentru trupa lui Jurgen Klopp. Atacantul sosit în această vară înscrie după o lovitură de cap.

Video AICI cu golul marcat de Liverpool.

Min. 83: Liverpool – Manchester City 2-1. Mo Salah marchează dintr-un penalty.

Reclamă 4 / 0/3

Min. 73: Liverpool – Manchester City 1-1. Julian Alvarez egalează pentru trupa lui Pep Guardiola, după ce portarul „cormoranilor” gafează.

Min. 21: Liverpool – Manchester City 1-0. Alexander-Arnold a primit o pasă de la Salah, în marginea careului, şi a şutat plasat. Ederson a fost derutat de Ake, iar mingea a intrat în poartă.

Video AICI cu golul marcat de Liverpool.

Min. 1 : Începe partida dintre Liverpool şi Manchester City.

Echipele de start:

Liverpool: Adrian – Alexander-Arnold, Matip, Van Dijk, Robertson – Henderson, Fabinho, Thiago – Diaz, Firmino, Salah

Antrenor: Jurgen Klopp

Reclamă

Manchester City: Ederson – Walker, Dias, Ake, Cancelo – Rodri, De Bruyne, Bernardo – Mahrez, Haaland, Grealish

Antrenor: Pep Guardiola

Liverpool şi Manchester City s-au duelat pentru titlu în Anglia, în ultimele sezoane. În stagiunea trecută, trupa lui Jurgen Klopp s-a clasat la un singur punct în spatele „cetăţenilor”, care şi-au adjudecat al doilea titlu consecutiv, şi al optulea din istorie.

Celelate două trofee puse la bătaie în Anglia, Cupa Angliei şi Cupa Ligii, au fost câştigate de Liverpool, ambele după finale spectaculoase, terminate la loviturile de departajare cu Chelsea.

În ediţia precedentă de Premier League, cele două au avut cele mai multe goluri marcate, 193, fiind de aşteptat ca duelul din Supercupă să fie unul spectaculos. În sezonul trecut, cele două s-au întâlnit de 3 ori. Duleurile din campionat s-au încheiat la egalitate, scor 2-2, în timp ce Liverpool s-a impus în semifinala Cupei Angliei, scor 3-2.

Totodată, trupa de pe Anfield a câştigat de 15 ori Supercupa Angliei, însă ultimul succes a fost în 2006. De cealaltă parte, Manchester City a triumfat de 6 ori în meciul ce deschide sezonul în Anglia, ultima dată în 2019. Sezonul trecut, „cetăţenii” au fost învinşi în Supercupă de Leicester, scor 0-1.

Ce transferuri au efectuat cele două formaţii în această vară

Cel mai important transfer realizat de Liverpool în această vară a fost Darwin Nunez, pentru care oficialii de pe Anfield au plătit 100 de milioane. Atacantul deja şi-a făcut simţită prezenţa în echipa lui Jurgen Klopp, marcând patru goluri în ultimul amical, cu Leipzig. Totodată, „cormoranii” l-au mai adus pe Fabio Carvalho, de la Fulham, şi pe puştiul de 18 Calvin Ramsay, de la Aberdeen.

De cealaltă parte, Manchester City şi-a asigurat serviciile lui Erling Haaland, pentru care s-au luptat mai multe formaţii importante din Europa. Oficialii de pe Etihad l-au mai adus în această vară pe Kalvin Phillips, internaţional englez de 26 de ani, de la Leeds, pentru care au plătit peste 50 de milioane de euro.

În ceea ce priveşte plecările, Liverpool s-a despărţit în această vară de Sadio Mane, cumpărat de Bayern Munchen. Senegalezul a fost unul dintre cei mai importanţi jucători din ultimii ani ai formaţiei lui Jurgen Klopp.

Manchester City s-a despărţit şi ea de jucători importanţi. Raheem Sterling a semnat cu Chelsea, iar Gabriel Jesus s-a alăturat lotului condus de Mikel Arteta, la Arsenal. Cei doi au împreună peste 150 de goluri marcate pe Etihad, pentru formaţia lui Pep Guardiola.

Pentru meciul din această seară, Jurgen Klopp nu se va putea baza pe doi dintre titulari. Diogo Jota şi portarul Allison Becker nu vor evolua contra lui Manchester City.

Declaraţiile lui Mo Salah, înainte de Liverpool – Manchester City

Mo Salah este unul dintre cei mai importanţi jucători de la Liverpool. Acesta se simte pregătit de un nou trofeu alături „cormorani”, în echipa cărora a triumfat în toate competiţiile.

„Am câștigat aproape tot cu echipa. Nu mi-am dat seama de asta, până când Trent a venit la mine și mi-a spus: ‘Totuși, am cam câștigat tot ce se putea aici’.

Deci, am câștigat cam tot la Liverpool, atât din punct de vedere individual, cât și colectiv. Dar, întotdeauna este loc de mai mult în cabină și îmi doresc să câștig trofee pentru a doua, a treia oară. Asta este mentalitatea mea”, a declarat Mo Salah, la conferinţa de presă de dinainte de partida cu Manchester City, din Supercupa Angliei.

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
23:29 „Nu am mai trăit aşa ceva în viaţa mea!” Zeljko Kopic s-a prăbuşit emoţional, după ce Dinamo a fost învinsă de Botoşani 23:19 Ce a spus Bogdan Andone după victoria uriaşă cu Dinamo despre momentul în care a „explodat” la arbitri şi a văzut cartonaşul roşu 23:12 „Începe hegemonia FCSB-ului?” Răspunsul dat de Mihai Pintilii! Roş-albaştrii, la un pas de primul titlu după nouă ani 23:01 Marius Şumudică, sfătuitorul din umbră al lui Valeriu Iftime! Cum s-a implicat la Botoşani: „Îi mulţumescu mult!” 22:53 AS.ro LIVE | Alexandru Corneschi este invitatul lui Dan Pavel. Poveştile de senzaţie ale celui mai rapid maratonist român 22:50 Dennis Politic a cedat şi a transmis un mesaj categoric, după Botoşani – Dinamo 2-1: „Suntem penibili!” 22:37 LIVE VIDEOLeicester – Southampton se joacă ACUM, în AntenaPLAY. Liderul din Championship vrea să se distanţeze în fruntea clasamentului 22:20 „Ceva nu se leagă!” Răzvan Patriche, la pământ după ce Dinamo a fost învinsă în prelungiri de Botoşani 22:18 Ionel Dănciulescu a găsit principalul vinovat după ce Dinamo a fost învinsă de FC Botoşani: „Interpretează foarte prost” 21:59 Dinamo Bucureşti – Skjern Handbold 28-27, în turul sferturilor European League Vezi toate știrile
Citește și