Închide meniul

Modul prin care Chelsea „driblează” fair-play-ul financiar! A plătit 425 de milioane de euro pe transferuri, dar FIFA nu poate interveni

Reclamă

Iulian Focșăneanu Publicat: 17 ianuarie 2023, 18:59

Modul prin care Chelsea „driblează fair-play-ul financiar! A plătit 425 de milioane de euro pe transferuri, dar FIFA nu poate interveni

Modul prin care Chelsea "driblează" fair-play-ul financiar

Todd Boehly este patronul lui Chelsea / Profimediaimages

Spaniolii de la Marca au dezvăluit care este modul prin care Chelsea „driblează” fair-play-ul financiar. Totul ţine de un articol din regulamentul FIFA care îi ajută într-un mod nesperat.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Todd Boehly nu s-a uitat la bani după ce a preluat pachetul majoritar de acţiuni de la Roman Abramovich. De la începutul acestui sezon a plătit nu mai puţin de 425 de milioane de euro pe transferuri. A profitat de un avantaj pe care îl au echipele din Premier League.

Modul prin care Chelsea driblează fair-play-ul financiar

Chelsea tocmai l-a adus pe Mykhaylo Mudryk de la Şahtior. A plătit 100 de milioane de euro, dar contractul care a fost semnat de extrema de 22 de ani este unul surprinzător. Acesta a parafat o înţelegere valabilă pentru 8 ani şi jumătate, până în 2031. Gruparea din Premier League a achitat acum 70 de milioane de euro, iar alte 30 de milioane sunt sub formă de bonusuri.

Potrivit marca.com, transferul lui Mudryk arată exact cum se ocoleşte, legal, fair-play-ul financiar. Profită de o reglementare care este valabilă numai echipelor din Anglia. Granzii din Serie A nu au nicio şansă la aşa ceva. În Italia contractele pot fi semnate pe o perioadă de cel mult cinci ani.

Durata minimă a unui contract este de la data intrării în vigoare până la sfârșitul sezonului, în timp ce durata maximă a unui contract este de cinci ani. Contractele de orice altă durată sunt permise numai dacă se respectă legislația națională„, se arată în articolul 18 din Regulamentul FIFA privind transferul jucătorilor.

Reclamă

Excepţie face Premier League, acolo unde suma totală a contractului se poate întinde pe mai mulţi ani. Astfel, suma totală se împarte pe mai mulţi ani şi scade impactul asupra fair-play-ului financiar.

Până când sunt valabile contractele jucătorilor care au semnat cu Chelsea:

Ceea ce a decis Chelsea să facă este să împartă costul jucătorilor prin semnarea a contracte pe perioade foarte lungi.

Reclamă 4 / 0/3

Contractul semnat de Mudryk, pe opt ani și jumătate, înseamnă că suma de 100 de milioane de euro va fi împărţită la un cost mediu, pe sezon„, a declarat expertul în finanţe sportive Kieran Maguire.

Rinat Ahmetov, anunț uriaș după ce și-a vândut „perla” la Chelsea

Rinat Ahmetov a făcut un anunț uriaș după ce și-a vândut „perla” la Chelsea, în schimbul a 100 de milioane de euro. Șahtior Donețk, clubul pe care Ahmetov îl patronează, l-a vândut pe atacantul Mykhaylo Mudryk în Premier League, în schimbul unei sume record.

Într-un comunicat de presă publicat luni, Rinat Ahmetov a confirmat vânzarea lui Mykhaylo Mudryk la Chelsea şi şi-a afirmat, în acelaşi timp, dorinţa de a organiza un meci amical împotriva formației londoneze pe Donbass Arena, stadion pentru moment inaccesibil din cauza ocupaţiei ruse.

Şi pentru a face posibil acest vis, Ahmetov a lansat proiectul „Heart of Azovstal”, care constă în ajutorarea soldaţilor care apără Mariupol, oraş situat în estul Ucrainei şi vizat de ruşii din primele zile ale declanșării războiului.

Am decis să demarez acest proiect pentru a ajuta apărătorii din Mariupol şi familiile soldaţilor căzuţi. Datorită lor, sacrificiului şi curajului lor de a ţine piept inamicului în primele luni de război, simţim cu toţii că victoria Ucrainei este inevitabilă.

Voi aloca 25 de milioane de euro pentru a-i ajuta pe soldaţii şi apărătorii noştri, precum şi pe familiile lor. Acestea vor aborda diverse nevoi – de la tratament medical la asistenţă psihologică”, a spus Rinat Ahmetov, citat de news.ro.

Reclamă

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
23
apr.
23:37
VIDEOLeicester – Southampton a fost live în AntenaPLAY. Liderul din Championship, victorie categorică
23
apr.
23:29
„Nu am mai trăit aşa ceva în viaţa mea!” Zeljko Kopic s-a prăbuşit emoţional, după ce Dinamo a fost învinsă de Botoşani
23
apr.
23:19
Ce a spus Bogdan Andone după victoria uriaşă cu Dinamo despre momentul în care a „explodat” la arbitri şi a văzut cartonaşul roşu
23
apr.
23:12
„Începe hegemonia FCSB-ului?” Răspunsul dat de Mihai Pintilii! Roş-albaştrii, la un pas de primul titlu după nouă ani
23
apr.
23:01
Marius Şumudică, sfătuitorul din umbră al lui Valeriu Iftime! Cum s-a implicat la Botoşani: „Îi mulţumescu mult!”
23
apr.
22:53
AS.ro LIVE | Alexandru Corneschi este invitatul lui Dan Pavel. Poveştile de senzaţie ale celui mai rapid maratonist român
23
apr.
22:50
Dennis Politic a cedat şi a transmis un mesaj categoric, după Botoşani – Dinamo 2-1: „Suntem penibili!”
23
apr.
22:20
„Ceva nu se leagă!” Răzvan Patriche, la pământ după ce Dinamo a fost învinsă în prelungiri de Botoşani
23
apr.
22:18
Ionel Dănciulescu a găsit principalul vinovat după ce Dinamo a fost învinsă de FC Botoşani: „Interpretează foarte prost”
23
apr.
21:59
Dinamo Bucureşti – Skjern Handbold 28-27, în turul sferturilor European League
Vezi toate știrile
Citește și