Închide meniul

Rinat Ahmetov, anunț uriaș după ce și-a vândut „perla” la Chelsea: „Voi oferi 25 de milioane de euro pentru soldații ucraineni”

Reclamă

Cosmin Cioboată Publicat: 16 ianuarie 2023, 14:46 / Actualizat: 16 ianuarie 2023, 17:14

Rinat Ahmetov, anunț uriaș după ce și-a vândut „perla la Chelsea: „Voi oferi 25 de milioane de euro pentru soldații ucraineni

Rinat Ahmetov are o avere de 4,3 miliarde de dolari

Rinat Ahmetov are o avere de 4,3 miliarde de dolari / news.ro

Rinat Ahmetov a făcut un anunț uriaș după ce și-a vândut „perla” la Chelsea, în schimbul a 100 de milioane de euro. Șahtior Donețk, clubul pe care Ahmetov îl patronează, l-a vândut pe atacantul Mykhaylo Mudryk în Premier League, în schimbul unei sume record.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

La numai 22 de ani, Mudryk a devenit cel mai scump jucător vândut de Șahtior. Chelsea a plătit 70 de milioane de euro, la care se vor adăuga alte 30 de milioane, sub formă de bonusuri.

Rinat Ahmetov, anunț uriaș după ce și-a vândut „perla” la Chelsea

Într-un comunicat de presă publicat luni, Rinat Ahmetov a confirmat vânzarea lui Mykhaylo Mudryk la Chelsea şi şi-a afirmat, în acelaşi timp, dorinţa de a organiza un meci amical împotriva formației londoneze pe Donbass Arena, stadion pentru moment inaccesibil din cauza ocupaţiei ruse.

Şi pentru a face posibil acest vis, Ahmetov a lansat proiectul „Heart of Azovstal”, care constă în ajutorarea soldaţilor care apără Mariupol, oraş situat în estul Ucrainei şi vizat de ruşii din primele zile ale declanșării războiului.

„Am decis să demarez acest proiect pentru a ajuta apărătorii din Mariupol şi familiile soldaţilor căzuţi. Datorită lor, sacrificiului şi curajului lor de a ţine piept inamicului în primele luni de război, simţim cu toţii că victoria Ucrainei este inevitabilă.

Reclamă

Voi aloca 25 de milioane de euro pentru a-i ajuta pe soldaţii şi apărătorii noştri, precum şi pe familiile lor. Acestea vor aborda diverse nevoi – de la tratament medical la asistenţă psihologică”, a spus Rinat Ahmetov, citat de news.ro.

Rinat Ahmetov, investitor în fotbalul românesc? Ciprian Marica a dat verdictul

Rinat Ahmetov, investitor în fotbalul românesc? Aceasta este întrebarea pe care mulți oameni din țara noastră și-au pus-o recent, după ce miliardarul ucrainean s-a asociat cu o companie din Cluj-Napoca, implicată pe piața de energie verde. Ciprian Marica a oferit un răspuns clar în legătură cu ipoteza respectivă.

Marica este convins că Ahmetov, patronul lui Șahtior Donețk, nu se va implica la vreun club din fotbalul românesc, deoarece și-a făcut o promisiune în urmă cu mult timp.

Reclamă 4 / 0/3

În noiembrie 2022, DTEK Renewables International, compania deținută de Rinat Ahmetov, a început un parteneriat cu Finas Group, o companie din Cluj-Napoca. Scopul celor două entități este de a dezvolta proiecte regenerabile în valoare de 150 milioane de euro, pe termen mediu.

Mulți români s-au întrebat dacă nu cumva Ahmetov, a cărei avere este estimată la 4,3 miliarde de dolari, își dorește să se implice și în fotbalul din țara noastră, ținând cont de experiența uriașă de la cârma lui Șahtior Donețk.

Marica, anunț ferm: „Singura echipă la care va investi Rinat Ahmetov va fi Șahtior

Ciprian Marica, fostul atacant care a evoluat la formația ucraineană în perioada 2004-2007, a vorbit în termeni laudativi despre Rinat Ahmetov. Marica crede însă că milardarul ucrainean va rămâne doar la conducerea lui Șahtior.

„Un om foarte disciplinat, foarte riguros. Un tip care îți impunea respect și care te punea la respect. Ca om de afaceri nu l-am cunoscut, însă toată lumea a vorbit la superlativ, că e un tip care când vorbește ceva, e vorbă. Când nu îi trebuie contract, o strângere de mână era un ‘deal’ făcut, era de ajuns. Sigur, au trecut anii și înțeleg că o parte din averea domnului Ahmetov a avut din suferit în urma acestui război.

(N.r. – Crezi că va investi în fotbalul românesc? Din câte știu eu, mulți oameni au tras de el să meargă și în afara granițelor, însă el a spus întotdeauna că singura echipă la care va investi vreodată va fi Șahtior Donețk. Avea posibilitatea să cumpere echipe din Anglia și nu a ales să facă asta, spunând că va investi doar la Donețk, acolo unde este casa lui”, a spus Ciprian Marica, în exclusivitate pentru Antena Sport.

Recomandări
  • Rinat Ahmetov, anunț uriaș după ce și-a vândut „perla” la Chelsea
  • „Voi aloca 25 de milioane de euro pentru a-i ajuta pe soldații ucraineni”

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
6:40 VIDEOMax Verstappen a câștigat cursa de sprint a Marelui Premiu al Chinei, LIVE pe Antena 3 CNN și LIVE STREAM în AntenaPLAY 19
apr.
23:55
VIDEORafa Mujica, un nou gol în AntenaPLAY. Atacantul dorit de Gigi Becali a marcat în Rio Ave – Arouca 1-1, din Liga Portugal
19
apr.
23:47
„E incredibil” Ce a remarcat Mihai Stoica la Gică Hagi după Farul – CFR Cluj 5-1
19
apr.
23:32
„Ce ar spune Dan Petrescu după ce aţi primit 5 goluri de la Farul?” Cristi Manea a cedat şi şi-a anunţat plecarea de la CFR Cluj
19
apr.
23:30
Palermo – Parma 0-0 în AntenaPLAY. Dennis Man şi Valentin Mihăilă s-au întrecut în ratări!
19
apr.
23:23
Mario Camora, devastat după Farul – CFR Cluj 5-1! Mesaj dur către colegi: „Să le fie ruşine tuturor, să nu ieşim din casă”
19
apr.
23:07
Gică Hagi a dezvăluit de ce a renunţat la Constantin Budescu: „Ştie că e un hotel frumos la Mamaia!”. Anunţ după Farul – CFR 5-1
19
apr.
22:59
Răspunsul lui Louis Munteanu atunci când a fost întrebat de interesul FCSB-ului şi al Rapidului! Ce a spus vedeta lui Gică Hagi
19
apr.
22:46
Ionuţ Cojocaru, noul star al lui Gică Hagi. „Dublă” şi assist în Farul – CFR Cluj 5-1: „Un meci formidabil! Asta trebuie să fac”
19
apr.
22:33
Farul a ajuns pe locul 2 în Liga 1, CFR Cluj a căzut pe 4 după umilinţa de la Ovidiu! Cum arată acum clasamentul în play-off
Vezi toate știrile
Citește și