Închide meniul

Pep Guardiola a răbufnit, după ce Chelsea a cheltuit peste un miliard de euro pe transferuri: „Pe mine m-ați ucide!”

Reclamă

Viviana Moraru Publicat: 19 august 2023, 13:28

Pep Guardiola a răbufnit, după ce Chelsea a cheltuit peste un miliard de euro pe transferuri: Pe mine m-ați ucide!”

Pep Guardiola a răbufnit şi ş-a enervat pe un jurnalist

Pep Guardiola, în timpul unui meci al lui Manchester City/ Profimedia

Pep Guardiola a răbufnit la ultima conferință de presă, după ce Chelsea a ajuns la suma de peste un miliard de euro cheltuită pe transferuri, de când echipa a fost preluată de Todd Boehly. Managerul celor de la Manchester City a declarat că echipa sa ar fi fost supusă unor controale riguroase, dacă ar fi cheltuit suma pe care au cheltuit-o oficialii de pe Stamford Bridge.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

În această vară, Chelsea a cheltuit peste 380 de milioane de euro pe transferuri. Cel mai scump jucător adus a fost Moises Caicedo, de la Brighton, în schimbul sumei de 116 milioane de euro.

Pep Guardiola a răbufnit, după ce Chelsea a cheltuit peste un miliard de euro pe transferuri

Pep Guardiola a avut o reacție categorică și a declarat că ar fi fost „ucis” dacă și el ar fi cheltuit sume colosale pe transferuri, în această perioadă de mercato. Managerul catalan a dezvăluit că i-a dorit pe Etihad pe Harry Maguire, Marc Cucurella și pe Alexis Sanchez, însă nu a vrut să plătească sume exorbitante pentru semnăturile lor.

De asemenea, Guardiola nu i-a criticat pe cei de la Chelsea, însă a subliniat faptul că trupa de pe Stamford Bridge nu reprezintă prima echipă care cheltuie sute de milioane de euro pe transferuri.

Guardiola și-a mai exprimat dorința ca perioada de mercato să se încheie înainte de startul sezonului. Deși Premier League a început la jumătatea acestei luni, cluburile mai pot face transferuri până pe 1 septembrie.

Reclamă

„Nu aș putea sta aici dacă am cheltui ceea ce a cheltuit Chelsea în ultimele două ferestre de transfer, m-ați ucide.

Mă veți ucide, asta e sigur. Am fi sub control așa cum nu v-ați putea imagina. Trebuie să vedem ce se întâmplă în piață și dacă putem face asta și să plătim ceea ce credem că este corect.

L-am vrut pe (Harry) Maguire și nu l-am cumpărat pentru că nu am vrut să plătim, l-am vrut pe (Marc) Cucurella și nu am plătit, l-am vrut pe Alexis Sanchez și nu am plătit.

Reclamă 4 / 0/3

Pep Guardiola: „Mi-ar plăcea să se termine fereastra de transferuri înainte de sezon!”

Până la urmă vom plăti ce este corect să facem asta. Altfel avem academia. Nu vom fi disperați doar să luăm un alt jucător. Nu critic nicio secundă pe Chelsea. Spun că dacă o facem, suntem morți, peste tot în lume. Mintea oamenilor trebuie să se schimbe – toată lumea cheltuiește, nu doar City

Ei pot face ce vor (n.r. cei de la Chelsea). Vor să facă cel mai bun fotbal posibil pentru fani, vor să câștige titlurile și cu fiecare sezon să devină din ce în ce mai buni.

Toată lumea câștigă. E atât de amuzant. Mi-ar plăcea să fie mai scurtă, mi-ar plăcea să se termine fereastra de transferuri înainte de sezon, dar asta este”, a declarat Pep Guardiola, la conferința de presă, citat de goal.com.

În această vară, Manchester City a cheltuit pe transferuri „doar” 120 de milioane de euro, după ce i-a transferat pe Jovsko Gvardiola și pe Matteo Kovacic.

Pep Guardiola s-a săturat de calendarul încărcat

Pep Guardiola s-a săturat de calendarul încărcat al echipelor de fotbal. Antrenorul lui Manchester City a avut un discurs dur la o conferinţă de presă.

În prima perioadă de pregătire pe care am avut-o la Barcelona, am avut 25 de zile pentru a pregăti primul meci oficial. Acum ai 4-5 zile. Te fac să te duci în Asia, în Statele Unite, să joci meciuri cu echipe tari, derby-uri, meciuri importante. Iar jucătorii se accidentează şi continuă să se accidenteze pentru că ‘show-ul trebuie să continue’.

Dacă nu mai e Courtois, atunci e înlocuit. Dacă nu mai e Militao, atunci e înlocuit. Dacă nu mai e Kevin, atunci e înlocuit. Se alege cantitatea, nu calitatea.

Reclamă

Liga Campionilor se termină şi jucătorii merg la echipele naţionale timp de două sau trei săptămâni. Anul viitor e şi Campionatul Mondial al Cluburilor, cu 37 de echipe, în Statele Unite. Deja e prea mult”, a declarat Pep Guardiola, înaintea Supercupei Europei cu Sevilla, potrivit mundodeportivo.com.

Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
19:44 VIDEOPalermo – Reggiana 1-2 a fost în AntenaPLAY. Echipa lui Ionuț Nedelcearu, pas greșit în lupta pentru promovare 19:40 Dan Nistor a răbufnit după FCU Craiova – U Cluj 3-2. L-a atacat pe Juan Bauza: „Parcă l-a împușcat cineva!” 19:36 Cine i-a luat locul lui Florinel Coman, în primul 11 al FCSB-ului! Roş-albaştrii se pregătesc de sărbătoare 19:26 FCU Craiova – U Cluj 3-2! Oltenii „respiră” și o lasă pe Dinamo pe ultimul loc! Cum arată clasamentul 19:13 Adrian Mititelu Jr, surprins la FCU Craiova – U Cluj! Prima apariţie publică, după ce a stat în comă zece ore 19:09 Ange Postecoglou, răspuns direct pentru fanii care îl cer pe Radu Drăgușin titular la Tottenham! 19:00 FCSB – Farul LIVE TEXT (20:30). Roş-albaştrii sunt la un punct de titlu. Gică Hagi încearcă să le strice sărbătoarea! Echipele 18:52 „6 inși câștigă mai bine!” Ce salariu avea Gabi Tamaș la Concordia Chiajna, înainte de retragere. A spus suma fără nicio reținere 18:49 Jucătorul dorit de Gigi Becali la FCSB, „dublă” de senzaţie! A ţinut-o pe FCU Craiova „în viaţă”, cu două goluri superbe 18:14 „Vor ieşi flăcări!” Mohamed Salah, reacţie furibundă după scandalul cu Jurgen Klopp! Mesajul scurt transmis Vezi toate știrile
Citește și