Închide meniul

Pep Guardiola, anunț despre momentul în care va pleca de la Manchester City: „Nu voi rămâne ca Ferguson sau Wenger”

Iulian Focșăneanu Publicat: 1 ianuarie 2023, 14:44

Reclamă
Pep Guardiola, anunț despre momentul în care va pleca de la Manchester City: „Nu voi rămâne ca Ferguson sau Wenger

Pep Guardiola, anunț despre momentul în care va pleca de la Manchester City

Pep Guardiola este managerul lui Manchester City din 2016 / Profimediaimages

Pep Guardiola a surprins după ultimul meci din 2022 și a făcut un anunț despre momentul în care va pleca de la Manchester City. Antrenorul de 51 de ani, care i-a făcut pe „cetățeni” campioni de patru ori în Premier League, i-a îngrijorat pe fani.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Guardiola a dezvăluit că nu ia în calcul să calce pe urmele lui Sir Alex Ferguson și Arsene Wenger, cei care au stat 27 de ani pe banca lui Manchester United, respectiv 22 de ani la Arsenal. E gata oricând să își încheie înțelegerea.

Pep Guardiola, anunț despre momentul în care va pleca de la Manchester City

Chiar dacă mai are 2 ani și jumătate de contract cu City, Guardiola a ținut să precizeze că va rămâne la echipă numai atât timp cât va avea lucrurile sub control.

În momentul în care simt că ceva nu este în regulă, voi demisiona sau nu-mi reînnoiesc contractul. Nu voi rămâne ca Ferguson sau Wenger. Contractul este doar o bucată de hârtie.

Mi-am prelungit angajamentul cu acest club pentru că simt că echipa încă se mai poate descurca bine sub conducerea mea. Până la urmă, totul ține de rezultate. Dacă ne săturam unul de celălalt (n.r. el și clubul), nu o să stau până la finalul contractului„, a declarat Pep Guardiola, potrivit marca.com.

Reclamă

În luna noiembrie, Pep Guardiola şi-a prelungit contractul cu Manchester City. Noua înţelegere e valabilă până în vara lui 2025. Asta după ce ibericul a câştigat deja 11 trofee alături de cetăţeni, inclusiv 4 dintre ultimele 5 titluri din Premier League.

Manchester City a încheiat anul 2022 pe locul secund în clasament. A remizat cu Everton, scor 1-1, și s-a distanțat la 7 puncte față de liderul Arsenal.

Pep Guardiola şi-a prelungit contractul cu Manchester City

În momentul în care a parafat o nouă înțelegere cu „cetățenii”, Guardiola avea 271 de victorii în cele 374 de meciuri disputate de Manchester City în toate competiţiile, procentajul fiind unul de 72,4%. În această perioadă, City a marcat 921 de goluri, o medie de 2.46 de goluri pe meci.

Reclamă 4 / 0/3

Guardiola este al doilea cel mai longeviv manager al lui Manchester City, după Les McDowall, care a condus echipa 587 de meciuri, în perioada 1950-1963.

Salariul său, estimat la 20 de milioane de lire sterline pe an, este de așteptat să crească după semnarea noului contract. Sub conducerea sa, City a câştigat de patru ori campionatul Angliei, o dată Cupa Angliei, de patru ori Cupa Ligii engleze şi a disputat o finală de Liga Campionilor, pierdută anul trecut în faţa lui Chelsea.

Prelungirea contractului lui Guardiola este un impuls considerabil pentru club, care continuă procesul de înnoire a lotului. Kevin De Bruyne va împlini 32 de ani în iunie şi, deşi Guardiola a spus în acest sezon că nu există niciun semn că randamentul celui mai important mijlocaş al său ar fi în scădere, el acceptă că înlocuirea belgianului va fi dificilă.

Un candidat pentru a îmbrăca tricoul lui City este Jude Bellingham, de la Borussia Dortmund.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
22:20 LIVE TEXTBorussia Dortmund – PSG 0-0! Duel de foc pentru un loc în finala Champions League 22:08 Coreea de Sud – România LIVE VIDEO (vineri, ora 13:30). „Tricolorii” vor o nouă victorie la CM de Hochei, LIVE în AntenaPLAY 22:04 Mihai Stoica a anunţat care e primul jucător care poate semna cu FCSB după câştigarea titlului: „Au început negocierile” 21:48 Jannik Sinner s-a retras de la Madrid! Organizatorii turneului au dezvăluit problema italianului 21:29 Primele reacţii ale lui Dennis Man şi Valentin Mihăilă după ce au obţinut promovarea în Serie A! 21:04 Dennis Man şi Valentin Mihăilă au promovat în Serie A! Performanţă uriaşă pentru jucătorii naţionalei, alături de Parma! 21:00 VIDEOLecco – Sampdoria a fost în AntenaPLAY! Echipa lui Andrea Pirlo a făcut un pas important în lupta pentru baraj 20:51 Video„Selecţionerul nostru e un clovn!” Scandal uriaş la naţionala Ungariei, după înfrângerea istorică cu România 20:11 Carlos Alcaraz a fost eliminat în sferturile de la Madrid! Seria incredibilă a spaniolului, încheiată de Andrey Rublev 19:58 „Rămâne Mitriţă?” Mihai Rotaru a dat răspunsul la întrebarea care îi frământă cel mai tare pe suporterii Universităţii Craiova! Vezi toate știrile
Citește și