Închide meniul

Pep Guardiola şi-a prelungit contractul cu Manchester City. „Vreau să lupt pentru trofee”

Reclamă

Dan Roșu Publicat: 23 noiembrie 2022, 12:45

Pep Guardiola şi-a prelungit contractul cu Manchester City. „Vreau să lupt pentru trofee

Pep Guardiola şi-a prelungit contractul cu Manchester City

Pep Guardiola şi-a prelungit contractul cu Manchester City / Profimedia Images

Pep Guardiola şi-a prelungit contractul cu Manchester City. Noua înţelegere e valabilă până în vara lui 2025. Asta după ce ibericul a câştigat deja 11 trofee alături de cetăţeni, inclusiv 4 dintre ultimele 5 titluri din Premier League.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Guardiola a câştigat 271 dintre cele 374 de meciuri disputate de Manchester City în toate competiţiile, procentajul fiind unul de 72,4%. În această perioadă, City a marcat 921 de goluri, o medie de 2.46 de goluri pe meci, susţine site-ul oficial al clubului.

Guardiola este în acest moment al doilea cel mai longeviv manager al lui Manchstester City, după Les McDowall, care a condus echipa 587 de meciuri, în perioada 1950-1963.

Pep Guardiola şi-a prelungit contractul cu Manchester City

„Sunt foarte fericit că rămân la Manchester City încă doi ani. Nu le pot mulţumi îndeajuns tuturor din club pentru încrederea pe care o au în mine. Sunt fericit şi relaxat aici. Am tot ce îmi trebuie pentru a-mi face treaba cât mai bine.

Ştiu că va urma o decadă spectaculoasă pentru club. S-a întâmplat asta şi în ultimii 10 ani. Se va întâmpla şi în viitor, pentru că e un club stabil. Din prima zi, am simţit ceva special când am ajuns aici. Nu m-aş putea afla într-un loc mai bun. Am sentimentul că mai sunt multe lucruri pe care le putem cuceri şi vreau să rămân aici pentru a lupta pentru trofee”, a spus Guardiola, pentru sursa citată.

Reclamă

Salariu uriaş pentru Pep Guardiola

Salariul său, estimat la 20 de milioane de lire sterline pe an, ar urma să crească. Sub conducerea sa, City a câştigat de patru ori campionatul Angliei, o dată Cupa Angliei, de patru ori Cupa Ligii engleze şi a disputat o finală de Liga Campionilor, pierdută anul trecut în faţa lui Chelsea.

Prelungirea contractului lui Guardiola este un impuls considerabil pentru club, care continuă procesul de înnoire a lotului. Kevin De Bruyne va împlini 32 de ani în iunie şi, deşi Guardiola a spus în acest sezon că nu există niciun semn că randamentul celui mai important mijlocaş al său ar fi în scădere, el acceptă că înlocuirea belgianului va fi dificilă.

Un candidat pentru a îmbrăca tricoul lui City este Jude Bellingham, de la Borussia Dortmund, care are 19 ani şi a impresionat în victoria cu 6-2 a Angliei în faţa Iranului la CM 2022. Guardiola este un admirator al lui Bellingham.

Reclamă 4 / 0/3
Recomandări
Citește și:

Va câştiga FCSB titlul în Liga 1 la finalul meciului cu Farul Constanţa?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
12:02 Etapă decisivă pentru PAOK şi Răzvan Lucescu, în Superliga din Grecia! PAOK – AEK e live în AntenaPLAY, duminică, de la 19:30 11:56 Vladimir Screciu a fost tratat greșit și poate rata EURO 2024! Caz uluitor la Universitatea Craiova. Dezvăluiri și despre Mitriță 11:46 Nico Hulkenberg pleacă de la Haas la finalul sezonului de Formula 1™. Va ajunge la Sauber, din 2025! Anunțul oficial 11:36 Boris Becker a scăpat de faliment 11:14 Gică Hagi și-a anunțat obiectivul, înainte de FCSB – Farul! Pentru ce luptă „marinarii”, la meciul care poate decide campioana 10:35 „Are un caracter prea frumos!” Mihai Stoica nu crede că Risto Radunovic o va trăda pe FCSB! A exclus un nou „caz Bălgrădean” 10:15 Sebastian Vettel a numit cei mai buni piloți de Formula 1™ din istorie! A vorbit și despre cel mai mare rival 9:50 Dinamo – Voluntari LIVE TEXT 20:00. Meci crucial pentru salvarea de la retrogradare! „Câinii” nu își mai permit niciun pas greșit 9:28 „Imediat îl condamnă lumea!” Mihai Stoica sare în apărarea lui Ștefan Târnovanu. Ce a spus despre greșeala portarului 8:52 Denis Alibec e la retrogradare și poate ajunge gratis la FCSB! Anunțul care îi dă speranțe lui Gigi Becali Vezi toate știrile
Citește și