Închide meniul

Pep Guardiola și-a prelungit contractul cu Manchester City! Anunțul zilei în fotbalul englez

Reclamă

Alexandru Ivan Publicat: 22 noiembrie 2022, 17:51

Pep Guardiola și-a prelungit contractul cu Manchester City! Anunțul zilei în fotbalul englez

Pep Guardiola și-a prelungit contractul cu Manchester City

Pep Guardiola, într-un meci pentru Manchester City / Profimedia

Antrenorul spaniol Pep Guardiola şi-a prelungit cu un an contractul cu clubul englez de fotbal Manchester City, cu opţiune pentru alte 12 luni, astfel că el ar putea rămâne până în 2025 pe banca echipei, informează cotidianul The Guardian.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Guardiola a venit în 2016 la Manchester City, iar vechiul său contract expira în iunie anul viitor. Potrivit ziarului citat, se înţelege că el a acceptat reînnoirea în această perioadă în care competiţiile interne s-au întrerupt pentru a face loc Cupei Mondiale din Qatar.

Pep Guardiola și-a prelungit contractul cu Manchester City

Salariul său, estimat la 20 de milioane de lire sterline pe an, ar urma să crească. Sub conducerea sa, City a câştigat de patru ori campionatul Angliei, o dată Cupa Angliei, de patru ori Cupa Ligii engleze şi a disputat o finală de Liga Campionilor, pierdută anul trecut în faţa lui Chelsea.

Prelungirea contractului lui Guardiola este un impuls considerabil pentru club, care continuă procesul de înnoire a lotului. Kevin De Bruyne va împlini 32 de ani în iunie şi, deşi Guardiola a spus în acest sezon că nu există niciun semn că randamentul celui mai important mijlocaş al său ar fi în scădere, el acceptă că înlocuirea belgianului va fi dificilă.

Un candidat pentru a îmbrăca tricoul lui City este Jude Bellingham, de la Borussia Dortmund, care are 19 ani şi a impresionat în victoria cu 6-2 a Angliei în faţa Iranului la CM 2022. Guardiola este un admirator al lui Bellingham.

Reclamă

Pep Guardiola, la un pas să devină selecţionerul Braziliei

Vicepreşedintele Federaţiei Braziliene de Fotbal a dezvăluit că Pep Guardiola ar fi fost de acord să preia echipa naţională a Braziliei. Francisco Novelleto a declarat că negocierile au picat în momentul în care managerul catalan a cerut un salariu de 24 de milioane de euro. Totul s-a întâmplat în urmă cu trei ani, cu un an înaintea Campionatului Mondial din Rusia.

„În urmă cu trei ani, l-am contactat pe Guardiola, am vorbit cu agentul său. A fost de acord să antreneze naţionala Braziliei. Cu toate acestea, salariul său de 24 de milioane de euro… un coleg aproape că a făcut infarct!

I-am sugerat un un salariu normal, de 2 milioane de euro. El a sugerat 24, fără să punem la număr şi bonusurile, pentru că el ar fi trebuit să-şi părăsească ţara pentru a veni în Brazilia, şi astfel ar fi putut cere 30 de milioane de euro„, a declarat vicepreşedintele Federaţiei Braziliei de Fotbal, citat de 90min.com.

Reclamă 4 / 0/3

Lionel Messi: „Guardiola a făcut mult rău fotbalului!”

Lionel Messi l-a nominalizat, fără să stea pe gânduri, pe Pep Guardiola, fostul său tehnician de la Barcelona din perioada 2008-2012, când a fost întrebat cine este cel mai bun antrenor cu care a lucrat.

Lionel Messi spune că antrenorul spaniol a produs „daune” fotbalului deoarece foarte mulți tehnicieni din întreaga lume au vrut să-i copieze stilul și tacticile fabuloase. Iar acest lucru a complicat lucrurile, consideră fostul căpitan al Barcelonei.

„Pep Guardiola a făcut mult rău fotbalului. Părea atât de simplu încât toată lumea a vrut să-l copieze. Mai târziu am întâlnit o mulțime de «Guardiola» și așa vă dați seama de ceea ce a realizat.

Fără îndoială, este cel mai bun antrenor pe care l-am avut vreodată, are ceva special. Modul în care vede lucrurile, felul în care pregătește meciurile și cum comunică cu jucătorii”, a spus Lionel Messi, citat de sport.es.

Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
21:13 Rafael Nadal a dezvăluit de ce nu ia în calcul să se retragă. Ce îl mai motivează, la 37 de ani: „Să-i ofer o amintire!” 21:10 LIVE TEXTDinamo – FC Voluntari 1-1. „Câinii” au deschis cu noroc scorul, dar au fost egalaţi imediat! Penalty dat şi anulat pentru Dinamo! 20:38 Jaqueline Cristian, calificare de senzaţie în turul 3 de la Madrid! Victorie în set decisiv cu Barbora Krejcikova 20:14 Liverpool l-a ales pe înlocuitorul lui Jurgen Klopp! Anunţul lui Fabrizio Romano 19:36 Jaqueline Cristian s-a calificat în turul 3 la Madrid! Revenire de senzaţie a româncei, care pierduse primul set! 19:32 VIDEO„Împreună putem deveni campioni!” Mobilizare generală la FCSB, înaintea meciului care le poate aduce roş-albaştrilor titlul 18:40 În ce stadiu se află dosarul penal al lui Daniel Niculae! Anunţul unui renumit avocat român: „Vă spun cu certitudine” 18:35 Deciziile finale luate de Xavi! Catalanii au anunţat cum va arăta Barcelona sezonul viitor. Jucătorii aşteptaţi pe Camp Nou 18:12 Ronnie O’Sullivan, performanţă de senzaţie! „Racheta” a mai doborât un record la Campionatul Mondial de snooker 17:51 NEWS ALERT„O problemă reală şi gravă!” Prima decizie luată de Dan Şucu, după ce Daniel Niculae a ajuns să fie urmărit penal Vezi toate știrile
Citește și