Închide meniul

Radu Drăguşin, pe urmele lui Ilie Dumitrescu şi Gică Popescu, după transferul la Tottenham! Al 16-lea român din Premier League

Reclamă

Viviana Moraru Publicat: 10 ianuarie 2024, 10:38

Radu Drăguşin, pe urmele lui Ilie Dumitrescu şi Gică Popescu, după transferul la Tottenham! Al 16-lea român din Premier League

Radu Drăguşin, pe urmele lui Ilie Dumitrescu şi Gică Popescu, după transferul la Tottenham

Radu Drăguşin, în timpul unui meci la Genoa/ Profimedia

Radu Drăguşin va călca pe urmele lui Ilie Dumitrescu şi ale lui Gică Popescu, după transferul istoric la Tottenham. Internaţionalul român a acceptat oferta îmbunătăţită a londonezilor şi va face pasul în Premier League, în această iarnă. Stopperul naţionalei României va deveni astfel al 16-lea român din istoria campionatului englez.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

„Telenovela” Radu Drăguşin s-a încheiat, după ce Fabrizio Romano a anunţat transferul istoric al fundaşului la Tottenham. Stopperul de 21 de ani va deveni cel ma scump jucător român din istorie.

Radu Drăguşin, pe urmele lui Ilie Dumitrescu şi Gică Popescu, după transferul la Tottenham

Radu Drăguşin va deveni şi al patrulea jucător român care evoluează la Tottenham. Ilie Dumitrescu şi Gică Popescu au fost primii, ambii fiind transferaţi de Spurs în vara anului 1994.

Gică Popescu a petrecut un singur sezon la formaţia londoneză, pentru care a bifat 27 de meciuri şi a înscris trei goluri. De cealaltă parte, Ilie Dumitrescu a fost vândut de Tottenham la West Ham în iarna lui 1996, după ce a bifat 20 de meciuri şi a marcat cinci goluri, în tricoul londonezilor.

Al treilea jucător român care a evoluat la Tottenham a fost Vlad Chiricheş. Fundaşul a fost vândut de FCSB în vara lui 2013, în schimbul sumei de 7 milioane de euro, şi a bifat 43 de prezenţe în tricoul lui Spurs, pentru care a şi marcat două goluri.

Reclamă

De asemenea, este de remarcat faptul că Radu Drăguşin va deveni al 16-lea jucător român care va evolua în Premier League. La capitolul prezenţe, Dan Petrescu este românul cu cele mai multe în campionatul englez. „Bursucul” a evoluat timp de cinci sezoane la Chelsea, şi doar în Premier League a evoluat în 215 meciuri.

Pe locul secund în acest clasament este Costel Pantilimon. Fostul portar a evoluat în 54 de meciuri în campionatul englez, pentru formaţii precum Manchester City, Sunderland, Watford şi Nottingham Forest.

Podiumul clasamentului românilor cu cele mai multe meciuri în Premier League este completat de Gabi Tamaş. Proaspăt retras din activitate, Tamaş a prins 45 de meciuri în cel mai puternic campionat din Europa, evoluând la formaţii precum West Bromwich, Doncaster, Watford şi Cardiff.

Reclamă 4 / 0/3

Radu Drăguşin va zbura astăzi către Londra, pentru a pune la punct toate detaliile, în vederea transferului său la Tottenham. De asemenea, fundaşul român va efectua vizita medicală tot astăzi, urmând să fie prezentat oficial ulterior.

Radu Drăguşin a acceptat oferta lui Tottenham

Radu Drăguşin a acceptat oferta lui Tottenham! Fabrizio Romano a făcut anunţul şi a dezvăluit faptul că fundaşul român a ales să semneze cu formaţia din Premier League, deşi era dorit şi de Bayern Munchen.

Conform lui Fabrizio Romano, Radu Drăguşin va deveni noul jucător al lui Tottenham. S-a ajuns la un acord cu oficialii londonezi în cele din urmă, iar Spurs va plăti 30 de milioane de euro în schimbul românului.

Englezii şi-au îmbunătăţit oferta peste noapte, după ce pe fir a intrat şi Bayern Munchen, echipă care de asemenea insista pentru semnătura românului. Tottenham va trimite şi un jucător sub formă de împrumut la Genoa, pe Djed Spence, pe lângă suma de transfer pe care o va plăti în schimbul românului.

„Radu Drăguşin, la Tottenham, here we go! S-a ajuns la un acord pentru 30 de milioane de euro, după o nouă ofertă făcută peste noapte.

Spence va merge la Genoa, împrumut. Drăguşin a vrut să semneze cu Spurs şi a confirmat înţelegerea personală pe care a avut-o, în ciuda ofertei de la Bayern Munchen”, a transmis Fabrizio Romano.

Reclamă
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
12:45 LIVE VIDEOSorana Cîrstea – Iga Swiatek se joacă ACUM. Duel de foc cu numărul 1 WTA pentru un loc în optimile de la Madrid 11:57 Florinel Coman pleacă la vraciul Marijana! Când se va întoarce starul lui FCSB de la Belgrad şi când ar putea juca 11:11 Mobilizare generală înainte de FCSB – Farul! Jucătorii liderului, pregătiţi de sărbătoare! Ce îndemn au avut pentru fani 10:13 Performanţă uriaşă pentru Eliza Samara! A câştigat Liga Campionilor la tenis de masă pentru a treia oară consecutiv 10:02 Ţara din Europa care refuză să folosească VAR, după ce fanii s-au revoltat! Anunţul federaţiei 9:49 Leicester a promovat în Premier League. Leeds are şanse mici să promoveze direct. Cum ar putea arăta play-off-ul 9:28 Dennis Man îi dă mari emoţii lui Edi Iordănescu! Internaţionalul român, scos din lotul lui Parma. Anunţul presei din Italia 9:05 „Iar o să îmi iau înjurături”. Helmut Duckadam, un nou discurs dur la adresa conducerii CSA Steaua: „Poate nu mă pricep eu” 8:56 Dezvăluirea făcută de Ioan Andone, la 64 de ani. Care este, de fapt, numele său din buletin 8:34 Verdictul specialistului, după controversele din Dinamo – FC Voluntari: „E neglijenţă” / „Asta e poziţie normală?” Vezi toate știrile
Citește și