Închide meniul

Statuia lui Sergio Aguero a fost dezvelită, în faţa stadionului lui Manchester City. 10 ani de la golul uriaş de titlu

Dan Roșu Publicat: 13 mai 2022, 13:20

Statuia lui Sergio Aguero a fost dezvelită, în faţa stadionului lui Manchester City. 10 ani de la golul uriaş de titlu

Statuia lui Sergio Aguero a fost dezvelită vineri dimineaţă în faţa stadionului Etihad

Statuia lui Sergio Aguero, în faţa stadionului lui Manchester City / Profimdia Images

  • Sergio Aguero este golgheterul all-time al lui Manchester City, cu 206 goluri marcate în 390 de meciuri
  • Bosnia – România (7 iunie, 21:45, Antena 1) şi România – Finlanda (11 iunie, 21:45, Antena 1)

Statuia lui Sergio Aguero a fost dezvelită vineri dimineaţă în faţa stadionului lui Manchester City, cu ocazia aniversării unui deceniu de la golul marcat de internaţionalul argentinian, care i-a adus lui Manchester City primul titlu de campioană a Angliei după o aşteptare de 44 de ani, informează L’Equipe.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

„Kun” Aguero a rămas în memoria suporterilor lui Manchester City în special pentru golul marcat în data de 13 mai 2012, în finalul meciului cu formaţia Queens Park Rangers, În ultima etapă a sezonului 2011-2012, Manchester City a învins-o cu 3-2 pe QPR, după ce a marcat de două ori în minutele adiţionale, ultima reuşită aparţinându-i atacantului argentinian, care a oferit astfel titlul de campioană echipei sale.

Statuia lui Sergio Aguero a fost dezvelită în faţa stadionului lui Manchester City

Statuia din oţel galvanizat a lui Sergio Aguero se alătură celor ale altor doi foşti jucători de legendă ai „cetăţenilor”, spaniolul David Silva şi belgianul Vicent Kompany, dezvelite în iulie 2021 în faţa Etihad Stadium.

Reclamă

În vârstă de 33 ani, Sergio Aguero este golgheterul all-time al lui Manchester City, cu 206 goluri marcate în 390 de meciuri disputate în toate competiţiile. El a cucerit în total cinci titluri în Premier League, o Cupa a Angliei şi şase Cupe ale Ligii engleze alături de „cetăţeni”, înainte de a se despărţi de clubul englez şi a semna cu FC Barcelona, în vara anului trecut.

Sergio Aguero va fi prezent la CM 2022

Fostul atacant nu poate sta departe de teren după retragere, motiv pentru care va fi prezent la Cupa Mondială din Qatar. Legenda lui Manchester City va face parte din staff-ul ”pumelor”, care vânează trofeul.

Reclamă

Retras de curând din activitate din cauza unor probleme cardiace, Sergio Aguero va merge cu selecţionata Argentinei la Cupa Mondială din Qatar într-un rol care rămâne de definit.

„Voi merge în Qatar. Chiqui (Tapia) a fost foarte drăguţ şi m-a rugat să mă alătur lor. Zilele astea vom continua să vorbim să vedem ce rol voi avea şi să vedem dacă mergem la conferinţă şi la tragerea grupelor Cupei Mondiale. Săptămâna aceasta, vom termina de stabilit totul. O să fiu cu băieţii, o să fiu acolo, mă înţeleg foarte bine cu ei”, a declarat Aguero, cu câteva luni în urmă.

Fostul atacant internaţional (101 selecţii, 41 goluri) a fost nevoit să-şi încheie cariera recent din cauza unei probleme cardiace, la 33 de ani. Atunci era sub contract cu FC Barcelona.

Reclamă 4 / 0/3

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
20:30 Anunţul lui Andrei Nicolescu după decizia teribilă primită de Dinamo: „Vom ataca”! Planul „câinilor” pentru a scăpa de sancţiune! 19:54 Englezii nu îi dau României nicio şansă la EURO 2024! Verdict dur pentru grupa „tricolorilor” 19:11 CSM Bucureşti – Dunărea Brăila 35-35! „Thriller” în Liga Naţională de handbal! Brăilencele au reuşit o revenire de senzaţie 18:51 Victor Angelescu, dezvăluire de ultimă oră în scandalul materialelor pirotehnice: „Ştiam că fanii dau cu torţe cu FCSB” 18:50 Sandro Tonali, acuzat de Federaţia Engleză că a pariat din nou! De câte ori a încălcat regulamentul după transferul la Newcastle 18:12 Reacţie categorică a presei din Scoţia, după anunţul făcut de Ianis Hagi: „Este impresionant” 18:00 Tudorel Stoica a reacţionat după declaraţiile lui Gică Hagi despre fiul său, Ianis: „A exagerat, îi face rău băiatului lui” 17:42 Dani Alves şi Robinho, desfiinţaţi de un fost coechipier: „Dacă îi făceau asta fiicei mele, nu mai eram la interviu acum” 16:59 Irina Begu s-a calificat în sferturile de finală din Antalya! Românca, fără set pierdut de la revenirea în circuit 16:57 Bocciu şi ceilalţi doi ultraşi ai Rapidului rămân în arest! Decizia de ultimă oră a instanţei Vezi toate știrile
Pe același subiect
Haaland la FC Barcelona poate fi transferul bombă din fotbalul mondial
Fotbal extern • 26 mart., 16:48
Haaland la FC Barcelona poate fi transferul bombă din fotbalul mondial! Anunţul făcut de spanioli
Manchester City, acord total pentru transferul "noului Lionel Messi"
Fotbal • 25 mart., 13:20
Manchester City, acord total pentru transferul „noului Lionel Messi”. Puştiul de 14 ani a mai fost dorit de Real Madrid şi Bayern
Cotele pentru câştigarea Champions League, după tragerea la sorţi a sferturilor de finală
Liga Campionilor • 15 mart., 14:04
Cotele pentru câştigarea Champions League, după tragerea la sorţi a sferturilor de finală! Real Madrid, văzută cu a treia şansă
Real Madrid - Manchester City, "şocul" din sferturile Champions League
Liga Campionilor • 15 mart., 13:37
Real Madrid – Manchester City, „şocul” din sferturile Champions League! Pep Guardiola revine pe Santiago Bernabeu
Jurgen Klopp, reacţie furibundă după ce Liverpool nu a primit penalty cu Manchester City
Liga 1 • 10 mart., 21:16
Jurgen Klopp, reacţie furibundă după ce Liverpool nu a primit penalty cu Manchester City: „L-ar fi omorât!”