Închide meniul

Todd Boehly, noul patron al lui Chelsea. Premier League a aprobat preluarea clubului de la Roman Abramovich! Finalul unei ere pe Stamford Bridge

Reclamă

Iulian Focșăneanu Publicat: 24 mai 2022, 23:23

Todd Boehly, noul patron al lui Chelsea. Premier League a aprobat preluarea clubului de la Roman Abramovich! Finalul unei ere pe Stamford Bridge

Todd Boehly va fi noul patron al lui Chelsea. Cumpără clubul de la Roman Abramovich

Todd Boehly o preia pe Chelsea / Profimediaimages

Todd Boehly, noul patron al lui Chelsea. Premier League a aprobat preluarea clubului Chelsea de către un consorţiu condus de Todd Boehly, coproprietar al echipei LA Dodgers, pentru suma de 4,25 miliarde de lire sterline (5 miliarde de euro).

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Liga profesionistă engleză a anunţat că afacerea a trecut testul proprietarilor şi directorilor. „Achiziția rămâne în atenţia Regatului Unit. Guvernul eliberează licența de vânzare necesară și completarea ultimelor etape ale tranzacției„, se anunţă într-un comunicat.

Todd Boehly, noul patron al lui Chelsea

Clubul din Premier League a fost scos la vânzare înainte ca proprietarul Roman Abramovich să fie sancţionat din cauza legăturilor sale cu preşedintele Rusiei, Vladimir Putin. Omul de afaceri a fost, în cele trei luni de la declanşarea războiului din Ucraina, în centrul unui scandal uriaş.

Guvernul nu doreşte ca Abramovich să obţină venituri din vânzare, dar sursele apropiate afacerii sunt optimiste cu privire la încheierea unui acord.

Reclamă

Credem acum că toată lumea va fi pregătită să emită licenţele necesare. Ultimul obstacol rămas se reduce la o serie de detalii tehnice finale, care sunt discutate cu clubul„, a declarat o persoană apropiată negocierilor, anunţă news.ro.

La începutul acestei luni, afacerea părea aproape de a se prăbuşi din cauza îngrijorărilor că încasările nu vor ajunge la cauze caritabile, aşa cum a promis Abramovich.

Omul de afaceri rus a negat că ar fi cerut ca împrumutul său de 1,5 miliarde de lire sterline către Chelsea să fie rambursat la vânzarea clubului. Mai multe părţi şi-au manifestat interesul, dar Chelsea a acceptat să vândă consorţiului condus de Boehly la începutul lunii mai.

Reclamă 4 / 0/3

Consorţiul este condus de Boehly, dar Clearlake Capital, o firmă californiană de private equity, ar deţine majoritatea acţiunilor de la Chelsea. Printre ceilalţi investitori se numără miliardarul american Mark Walter, de asemenea coproprietar al echipei LA Dodgers, şi miliardarul elveţian Hansjoerg Wyss. Clubul Chelsea a fost autorizat să continue să funcţioneze în baza unei licenţe guvernamentale speciale, care expiră la 31 mai.

Cine este Todd Boehly

Todd Boehly investește deja în sport. El deține 20% din acțiunile lui LA Dodgers, echipă legendară de baseball, care a cucerit titlul în 2020, după 22 de ani. Un alt punct de atracție din portofoliul lui Boehly este legendara echipă de baschet LA Lakers, unde îl are sub contract pe LeBron James.

Todd Boehly are 48 de ani și este unul dintre cei mai mari filantropi din lume. Donațiile sale au depășit în ultimii 2 ani suma de 150 de milioane de dolari.

Chelsea a confirmat că o parte din bani, 2,5 miliarde de lire sterline, vor fi transferați într-un cont înghețat de Marea Britanie care îi aparține lui Roman Abramovich, iar întreaga sumă va fi donată în scopuri caritabile. Ar trebui să ajungă la victimele războiului din Ucraina.

Todd Boehly s-a mai angajat să investească alte 1,75 de miliarde de euro în beneficiul clubului Chelsea, pe lângă suma care va fi donată.

Roman Abramovich e istorie la gruparea de pe Stamford Bridge

Chelsea Football Club poate confirma că s-a ajuns la acord cu un nou grup de proprietari, condus de Todd Boehly, Clearlake Capital, Mark Walter și Hansjoerg Wyss, pentru a achiziționa clubul.

Din totalul investiției, 2,5 miliarde de lire sterline vor fi transferate pentru achiziționarea acțiunilor din Club, iar acele încasări vor fi depuse într-un cont bancar înghețat din Regatul Unit, cu intenția de a dona toată suma pentru cauze caritabile, după cum a confirmat Roman Abramovich. Va fi necesară aprobarea guvernului Regatului Unit pentru ca veniturile să fie transferate din contul bancar înghețat din Regatul Unit.

Reclamă

În plus, noii proprietari se vor angaja sa facă investiții suplimentare de 1,75 miliarde de lire sterline, în beneficiul Clubului. Acestea includ investiții în Stamford Bridge, Academie, Echipa de femei și Kingsmeadow și finanțare continuă pentru Fundația Chelsea.

Vânzarea este de așteptat să se finalizeze la sfârșitul lunii mai, sub rezerva tuturor aprobărilor de reglementare necesare. Mai multe detalii vor fi oferite în acel moment„, se arată în comunicatul emis de Chelsea.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
26
apr.
23:50
VIDEOQPR – Leeds 4-0, în AntenaPLAY. Meci de coşmar pentru Leeds, în Championship! Cum arată lupta pentru promovarea în Premier League
26
apr.
23:28
„E un mercenar” Ioan Andone a răbufnit după ce „câinii” au rămas pe loc de retrogradare! Verdictul pe care l-a dat despre Kopic!
26
apr.
23:20
UPDATELiverpool l-a ales pe înlocuitorul lui Jurgen Klopp! Arne Slot, noul manager de pe Anfield: „S-a ajuns la acord!”
26
apr.
23:12
„Avem destul timp” Zeljko Kopic, declaraţie surprinzătoare după ce Dinamo a pierdut şansa de a fi la mâna ei pentru salvare!
26
apr.
23:01
Foto„Iar ne retrogradaţi? Vă rupem picioarele!” Fanii lui Dinamo au făcut un scandal monstru! I-au cerut demisia lui Kopic: „Pleacă!”
26
apr.
23:00
„Greşeli incredibile” Mircea Lucescu a văzut meciul Dinamo – FC Voluntari 1-1 şi a spus ce crede despre retrogradare!
26
apr.
22:40
Câţi fani iau cu asalt Arena Naţională, la FCSB – Farul. Mihai Stoica, mesaj războinic: „Un punct CA SĂ PUNEM PUNCT!”
26
apr.
22:32
„Suntem blestemaţi!” Jucătorul lui Dinamo s-a prăbuşit emoţional după remiza cu Voluntari şi a spus ce urmează pentru „câini”!
26
apr.
22:11
„V-a făcut Rapid o ofertă?” Dani Coman, anunţ ferm despre şansele de a-l înlocui pe Daniel Niculae la Rapid
26
apr.
22:05
Faze controversate în Dinamo – FC Voluntari! Radu Petrescu a dictat un penalty pentru „câini”, apoi a întors decizia!
Vezi toate știrile
Citește și