Închide meniul
NEWS ALERT

Chelsea a ajuns la un acord cu noii proprietari! Sfârșitul erei lui Roman Abramovich. Comunicatul oficial

Reclamă

Alexandru Ivan Publicat: 7 mai 2022, 8:10 / Actualizat: 7 mai 2022, 10:11

Chelsea a ajuns la un acord cu noii proprietari! Sfârșitul erei lui Roman Abramovich. Comunicatul oficial

Roman Abramovich era proprietarul lui Chelsea din 2003

Profimedia

Chelsea a ajuns la un acord cu noii proprietari. Clubul de pe Stamford Bridge va fi vândut de Roman Abramovich către un nou grup de investitori condus de afaceristul american Todd Boehly. Campioana Europei a făcut anunțul oficial prin intermediul unui comunicat.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Suma totală a tranzacției se ridică la 4,25 miliarde de lire sterline. Chelsea mai așteaptă doar aprobarea guvernului britanic ca Todd Boehly să devină oficial noul proprietar al clubului. Acesta lucru e așteptat să se întâmple la finalul lunii mai.

Chelsea a ajuns la un acord cu noii proprietari

De asemenea, Chelsea a confirmat că o parte din bani, 2,5 miliarde de lire sterline, vor fi transferați într-un cont înghețat de Marea Britanie care îi aparține lui Roman Abramovich, iar întreaga sumă va fi donată în scopuri caritabile.

Todd Boehly s-a mai angajat să investească alte 1,75 de miliarde de euro în beneficiul clubului Chelsea, pe lângă suma care va fi donată.

„Chelsea Football Club poate confirma că s-a ajuns la acord cu un nou grup de proprietari, condus de Todd Boehly, Clearlake Capital, Mark Walter și Hansjoerg Wyss, pentru a achiziționa clubul.

Reclamă

Din totalul investiției, 2,5 miliarde de lire sterline vor fi transferate pentru achiziționarea acțiunilor din Club, iar acele încasări vor fi depuse într-un cont bancar înghețat din Regatul Unit, cu intenția de a dona toată suma pentru cauze caritabile, după cum a confirmat Roman Abramovich. Va fi necesară aprobarea guvernului Regatului Unit pentru ca veniturile să fie transferate din contul bancar înghețat din Regatul Unit.

În plus, noii proprietari se vor angaja sa facă investiții suplimentare de 1,75 miliarde de lire sterline, în beneficiul Clubului. Acestea includ investiții în Stamford Bridge, Academie, Echipa de femei și Kingsmeadow și finanțare continuă pentru Fundația Chelsea.

Vânzarea este de așteptat să se finalizeze la sfârșitul lunii mai, sub rezerva tuturor aprobărilor de reglementare necesare. Mai multe detalii vor fi oferite în acel moment„, se arată în comunicatul emis de Chelsea.

Reclamă 4 / 0/3

Cine este Todd Boehly

Todd Boehly investește deja în sport. El deține 20% din acțiunile lui LA Dodgers, echipă legendară de baseball, care a cucerit titlul în 2020, după 22 de ani. Un alt punct de atracție din portofoliul lui Boehly este legendara echipă de baschet LA Lakers, unde îl are sub contract pe LeBron James.

Todd Boehly are 48 de ani și este unul dintre cei mai mari filantropi din lume. Donațiile sale au depășit în ultimii 2 ani suma de 150 de milioane de dolari.

Roman Abramovich a renunțat la Chelsea după ce a fost sancționat de Marea Britanie

Roman Abramovich a fost nevoit să renunţe la Chelsea, club cu care a obţinut rezultate uriaşe în ultimii ani. Oligarhul rus, considerat a fi un apropiat al lui Vladimir Putin, a fost sancţionat dur de autorităţile din Marea Britanie după declanşarea războiului din Ucraina.

Fanii lui Chelsea s-au temut că Abramovich ar fi putut să-și ceară înapoi împrumutul de 1,6 miliarde de lire sterline pe care l-a lăsat clubului.

Procedând astfel, Abramovich ar fi blocat orice potențială tranzacție de a vinde Chelsea, deoarece miniștrii britanici care aprobă vânzarea nu doreau ca veniturile obținute din tranzacție să ajungă la oligarhul rus. În schimb, Marea Britanie și-a dorit ca banii să fie donați victimelor de război din Ucraina.

Chelsea a primit o licență specială din partea guvernului pentru a putea să-și dispute meciurile ramase din această stagiune și după sancțiunile impuse lui Abramovich.

Reclamă

Chiar și așa, albaștrii nu puteau să evolueze și în sezonul viitor cu licența specială. Dacă nu obținea licența completă până la 8 iunie, lucru care se putea întâmpla doar după ce Abramovich nu mai era proprietarul clubului, Chelsea risca să fie expulzată din Premier League și competițiile europene.

Roman Abramovich a renunțat la mai multe proprietăți

Abramovich a fost nevoit să renunțe la mai multe bunuri și proprietăți în ultima perioadă, pentru a face față crizei financiare. Recent, oligarhul rus a scos la vânzare caii deținuți de familia sa la conacul Fyning Hill, în West Sussex, precum și mai multe mașini clasice, inclusiv un Mercedes Gullwing în valoare de 1,2 milioane de lire.

Roman Abramovich ar fi avut, la începutul războiului, o avere de 8,3 miliarde de dolari, potrivit Forbes.

2003 e anul în care Roman Abramovich a devenit proprietarul lui Chelsea. Sub conducerea, clubul de pe Stamford Bridge a câștigat cinci titluri în Premier League, două trofee UEFA Champions League, un Campionat Mondial al Cluburilor, cinci Cupe Ale Angliei, trei Cupe ale Ligii, două trofee Europa League, o Supercupă a Europei și două Supercupe ale Angliei

Recomandări

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
8:32 Imaginea horror cu Romario Benzar după ce a fost lovit de Abdallah! Fostul jucător şi-a dat bandajul jos şi le-a arătat tuturor! 8:10 Lucian Sânmărtean insistă ca Gigi Becali să transfere un jucător la FCSB: „E de excepţie” 23
apr.
23:37
VIDEOLeicester – Southampton a fost live în AntenaPLAY. Liderul din Championship, victorie categorică
23
apr.
23:29
„Nu am mai trăit aşa ceva în viaţa mea!” Zeljko Kopic s-a prăbuşit emoţional, după ce Dinamo a fost învinsă de Botoşani
23
apr.
23:19
Ce a spus Bogdan Andone după victoria uriaşă cu Dinamo despre momentul în care a „explodat” la arbitri şi a văzut cartonaşul roşu
23
apr.
23:12
„Începe hegemonia FCSB-ului?” Răspunsul dat de Mihai Pintilii! Roş-albaştrii, la un pas de primul titlu după nouă ani
23
apr.
23:01
Marius Şumudică, sfătuitorul din umbră al lui Valeriu Iftime! Cum s-a implicat la Botoşani: „Îi mulţumesc mult!”
23
apr.
22:53
AS.ro LIVE | Alexandru Corneschi este invitatul lui Dan Pavel. Poveştile de senzaţie ale celui mai rapid maratonist român
23
apr.
22:50
Dennis Politic a cedat şi a transmis un mesaj categoric, după Botoşani – Dinamo 2-1: „Suntem penibili!”
23
apr.
22:20
„Ceva nu se leagă!” Răzvan Patriche, la pământ după ce Dinamo a fost învinsă în prelungiri de Botoşani
Vezi toate știrile
Citește și