Închide meniul

Răzvan Burleanu anunţă că România va vota în favoarea propunerilor lui Ceferin: „Lucrurile ar fi trebuit să se întâmple altfel”

Bogdan Stănescu Publicat: 2 februarie 2024, 18:17

Reclamă
Răzvan Burleanu anunţă că România va vota în favoarea propunerilor lui Ceferin: „Lucrurile ar fi trebuit să se întâmple altfel

Răzvan Burleanu anunţă că România va vota în favoarea propunerilor lui Ceferin

Răzvan Burleanu / AntenaSport

Răzvan Burleanu anunţă că România va vota în favoarea propunerilor lui Ceferin. Presa internaţională a scris în ultima vreme că preşedintele FRF ar putea candida la următoarele alegeri pentru şefia UEFA.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Slovenul Aleksander Ceferin a propus modificarea statutului UEFA pentru a putea candida încă o dată. Ceferin a devenit preşedintele UEFA în 2016, iar actualul mandat, al treilea, i se va încheia în 2027. Ceferin ar fi la al patrulea mandat dacă va candida în 2027 şi va câştiga alegerile.

Răzvan Burleanu anunţă că România va vota în favoarea propunerilor lui Ceferin

“Consider că situația cu care se confruntă astăzi UEFA în lupta cu proiectul Superligii, cu o entitate care vrea să transforme fotbalul într-o competiție exclusivistă și lipsită de solidaritate, solicită unitatea noastră, a tuturor, a celor care avem chiar opinii diferite pe alte subiecte.

Fiecare dintre noi trebuie să pună umărul pentru a ne întări organizația și nu pentru a o slăbi, mai ales în acest moment. De aceea, poziția României, validată astăzi în Comitetul Executiv, este de a vota pentru propunerile UEFA, pe modificările statutului, chiar dacă lucrurile ar fi trebuit să se întâmple altfel în ceea ce privește dezbaterea internă.

Mesajul României sunt sigur că a fost foarte bine înțeles, atât cel de opoziție, și i-am prezentat Președintelui UEFA toate elementele în care suntem în dezacord, cât și cel de a ne arăta astăzi unitatea în organizația noastră (…)

Reclamă
Reclamă 4

„Mesajul meu e de susţinere, dar şi de invitaţie la reformă”

Mesajul meu, astăzi, este unul de unitate cu ceilalți colegi, de susținere pentru Președintele UEFA, dar și de invitație la reformă care să întărească organizația, fiindcă pe de o parte unitatea a fost o forță motrică în fotbalul european, iar pe de altă parte schimbările interne devin din ce în ce mai necesare pentru a ne permite să identificăm soluții inovative pentru provocările cu care fotbalul se va confrunta de acum înainte, într-o lume aflată în permanentă mișcare și unde fotbalul poate fi unul dintre cele mai importante elemente de coeziune socială la nivelul comunităților noastre”, a declarat Răzvan Burleanu pentru fanatik.ro.

Răzvan Burleanu a dat replica, după declaraţiile „tăioase” ale lui Aleksander Ceferin: „Îl voi suna chiar eu”

Răzvan Burleanu a dat replica, după declaraţiile „tăioase” ale lui Aleksander Ceferin. Zilele trecute, preşedintele UEFA a lansat un atac la adresa unui preşedinte de federaţie europeană, iar Burleanu a anunţat că îl va suna.

În ultimele luni, presa din străinătate a anunţat că Răzvan Burleanu este unul dintre posibilii candidaţi la preşedinţia UEFA, care se opune actualului preşedinte.

Reclamă

Ceferin a anunţat zilele trecute, potrivit The Guardian, că există „un clovn de la o federaţie” care vorbeşte cu celelalte federaţii şi consideră că este vorba despre o conspiraţie.

La conferinţa de presă pe care a susţinut-o după Comitetul Executiv, Burleanu a recunoscut că există divergenţe între el şi preşedintele UEFA şi că îl va suna pe Ceferin.

„Avem divergenţe de opinie”

„Ar trebui să aveți mare grijă în ceea ce privește sursa. Dacă președintele UEFA ar fi avut vreo nemulțumire în ceea ce privește, cu siguranță m-ar fi sunat. Îl voi suna chiar eu în zilele următoare! Un subiect care a fost pe lista noastră astăzi este poziția României în Congresul de la Paris. Îl voi suna chiar eu și îi vom comunica poziția, imediat ce vom ajunge la o concluzie.

Nu pot comenta declarațiile unei persoane. Zilele viitoare vom avea o discuție. Apoi, în următoarea interacțiune cu jurnaliștii, vă pot declara.

Eu am clarificat faptul că nu am niciun plan de a candida la președinția UEFA. Federația Română de fotbal a fost prima care a anunțat că va vota înaintea lui Blatter. Atunci aveam vreo miză de a fi președintele FIFA?

Avem anumite divergențe de opinie, sunt sincer cu dumneavoastră. Că mai avem discuții private, preferăm să rămână în zona privată. O poziție diferită a fost legată de reprimirea echipelor din Rusia. Astfel de discuții au fost și vor mai fi și în viitor. Împărtășim opinii similare pe diferite alte subiecte”, a declarat Răzvan Burleanu, în cadrul unei conferinţe de presă.

Recomandări

Se va impune Daniel Popa la FCSB?

Loading ... Loading ...
Citește și:
23:46 11 iul.

Cum a explicat antrenorul lui Paksi umilinţa cu Corvinul Hunedoara: „Problema e că şi eu am făcut la fel”

23:40 11 iul.

Damjan Djokovic, îmbogăţit de Dan Şucu şi Gigi Becali! Câţi bani a primit după ce i-au fost „rupte” contractele cu Rapid şi FCSB

22:53 11 iul.

Ce au scris maghiarii după victoria incredibilă obţinută de Corvinul pe terenul lui Paksi: „A furat de oricâte ori a putut”

22:25 11 iul.

Ce le-a cerut Florin Maxim şefilor Federaţiei, după ce Corvinul a dat de pământ cu Paksi în Europa League: „Mai sunt speranţe!”

22:19 11 iul.

Marius Lupu, prima reacţie după hat-trick-ul de excepţie din Paksi FC – Corvinul 0-4: „Pentru noi nu a fost o surpriză”

22:03 11 iul.

Carlos Sainz, pus la zid de un rival din Formula 1 fără echipă în 2025: „Îi ţine pe ceilalţi piloţi pe loc. E greu de înţeles”

1 FotoValentin Mihăilă şi iubita lui, momente tandre pe un iaht în Mykonos. Vacanţă de lux pentru internaţionalul român şi Ami Colhon 2 FotoSoţia lui Marius Şumudică a avut o apariţie răvăşitoare la nunta lui Denis Drăguş! Cât de frumoasă este Liliana Şumudică 3 FotoIubita lui Ollie Watkins, eroul Angliei, este de o frumuseţe răpitoare. Ce mesaj i-a transmis după golul uriaş cu Olanda 4 Eduard Radaslavescu a rupt tăcerea după ce Gigi Becali l-a trimis înapoi la Farul. Anunţul făcut 5 Virgil van Dijk s-a năpustit asupra arbitrului după Anglia – Olanda 2-1: „A dispărut de pe teren imediat după ce a fluierat!” 6 Argentina – Columbia e finala Copa America! A fost haos după fluierul final! Darwin Nunez s-a bătut cu fanii Columbiei
Citește și