Închide meniul

Răzvan Burleanu anunţă că România va vota în favoarea propunerilor lui Ceferin: „Lucrurile ar fi trebuit să se întâmple altfel”

Reclamă

Bogdan Stănescu Publicat: 2 februarie 2024, 18:17

Răzvan Burleanu anunţă că România va vota în favoarea propunerilor lui Ceferin: „Lucrurile ar fi trebuit să se întâmple altfel

Răzvan Burleanu anunţă că România va vota în favoarea propunerilor lui Ceferin

Răzvan Burleanu / AntenaSport

Răzvan Burleanu anunţă că România va vota în favoarea propunerilor lui Ceferin. Presa internaţională a scris în ultima vreme că preşedintele FRF ar putea candida la următoarele alegeri pentru şefia UEFA.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Slovenul Aleksander Ceferin a propus modificarea statutului UEFA pentru a putea candida încă o dată. Ceferin a devenit preşedintele UEFA în 2016, iar actualul mandat, al treilea, i se va încheia în 2027. Ceferin ar fi la al patrulea mandat dacă va candida în 2027 şi va câştiga alegerile.

Răzvan Burleanu anunţă că România va vota în favoarea propunerilor lui Ceferin

“Consider că situația cu care se confruntă astăzi UEFA în lupta cu proiectul Superligii, cu o entitate care vrea să transforme fotbalul într-o competiție exclusivistă și lipsită de solidaritate, solicită unitatea noastră, a tuturor, a celor care avem chiar opinii diferite pe alte subiecte.

Fiecare dintre noi trebuie să pună umărul pentru a ne întări organizația și nu pentru a o slăbi, mai ales în acest moment. De aceea, poziția României, validată astăzi în Comitetul Executiv, este de a vota pentru propunerile UEFA, pe modificările statutului, chiar dacă lucrurile ar fi trebuit să se întâmple altfel în ceea ce privește dezbaterea internă.

Mesajul României sunt sigur că a fost foarte bine înțeles, atât cel de opoziție, și i-am prezentat Președintelui UEFA toate elementele în care suntem în dezacord, cât și cel de a ne arăta astăzi unitatea în organizația noastră (…)

Reclamă

„Mesajul meu e de susţinere, dar şi de invitaţie la reformă”

Mesajul meu, astăzi, este unul de unitate cu ceilalți colegi, de susținere pentru Președintele UEFA, dar și de invitație la reformă care să întărească organizația, fiindcă pe de o parte unitatea a fost o forță motrică în fotbalul european, iar pe de altă parte schimbările interne devin din ce în ce mai necesare pentru a ne permite să identificăm soluții inovative pentru provocările cu care fotbalul se va confrunta de acum înainte, într-o lume aflată în permanentă mișcare și unde fotbalul poate fi unul dintre cele mai importante elemente de coeziune socială la nivelul comunităților noastre”, a declarat Răzvan Burleanu pentru fanatik.ro.

Răzvan Burleanu a dat replica, după declaraţiile „tăioase” ale lui Aleksander Ceferin: „Îl voi suna chiar eu”

Răzvan Burleanu a dat replica, după declaraţiile „tăioase” ale lui Aleksander Ceferin. Zilele trecute, preşedintele UEFA a lansat un atac la adresa unui preşedinte de federaţie europeană, iar Burleanu a anunţat că îl va suna.

În ultimele luni, presa din străinătate a anunţat că Răzvan Burleanu este unul dintre posibilii candidaţi la preşedinţia UEFA, care se opune actualului preşedinte.

Reclamă 4 / 0/3

Ceferin a anunţat zilele trecute, potrivit The Guardian, că există „un clovn de la o federaţie” care vorbeşte cu celelalte federaţii şi consideră că este vorba despre o conspiraţie.

La conferinţa de presă pe care a susţinut-o după Comitetul Executiv, Burleanu a recunoscut că există divergenţe între el şi preşedintele UEFA şi că îl va suna pe Ceferin.

„Avem divergenţe de opinie”

„Ar trebui să aveți mare grijă în ceea ce privește sursa. Dacă președintele UEFA ar fi avut vreo nemulțumire în ceea ce privește, cu siguranță m-ar fi sunat. Îl voi suna chiar eu în zilele următoare! Un subiect care a fost pe lista noastră astăzi este poziția României în Congresul de la Paris. Îl voi suna chiar eu și îi vom comunica poziția, imediat ce vom ajunge la o concluzie.

Nu pot comenta declarațiile unei persoane. Zilele viitoare vom avea o discuție. Apoi, în următoarea interacțiune cu jurnaliștii, vă pot declara.

Eu am clarificat faptul că nu am niciun plan de a candida la președinția UEFA. Federația Română de fotbal a fost prima care a anunțat că va vota înaintea lui Blatter. Atunci aveam vreo miză de a fi președintele FIFA?

Avem anumite divergențe de opinie, sunt sincer cu dumneavoastră. Că mai avem discuții private, preferăm să rămână în zona privată. O poziție diferită a fost legată de reprimirea echipelor din Rusia. Astfel de discuții au fost și vor mai fi și în viitor. Împărtășim opinii similare pe diferite alte subiecte”, a declarat Răzvan Burleanu, în cadrul unei conferinţe de presă.

Reclamă
Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
23:50 VIDEOQPR – Leeds 4-0, în AntenaPLAY. Meci de coşmar pentru Leeds, în Championship! Cum arată lupta pentru promovarea în Premier League 23:28 „E un mercenar” Ioan Andone a răbufnit după ce „câinii” au rămas pe loc de retrogradare! Verdictul pe care l-a dat despre Kopic! 23:20 UPDATELiverpool l-a ales pe înlocuitorul lui Jurgen Klopp! Arne Slot, noul manager de pe Anfield: „S-a ajuns la acord!” 23:12 „Avem destul timp” Zeljko Kopic, declaraţie surprinzătoare după ce Dinamo a pierdut şansa de a fi la mâna ei pentru salvare! 23:01 Foto„Iar ne retrogradaţi? Vă rupem picioarele!” Fanii lui Dinamo au făcut un scandal monstru! I-au cerut demisia lui Kopic: „Pleacă!” 23:00 „Greşeli incredibile” Mircea Lucescu a văzut meciul Dinamo – FC Voluntari 1-1 şi a spus ce crede despre retrogradare! 22:40 Câţi fani iau cu asalt Arena Naţională, la FCSB – Farul. Mihai Stoica, mesaj războinic: „Un punct CA SĂ PUNEM PUNCT!” 22:32 „Suntem blestemaţi!” Jucătorul lui Dinamo s-a prăbuşit emoţional după remiza cu Voluntari şi a spus ce urmează pentru „câini”! 22:11 „V-a făcut Rapid o ofertă?” Dani Coman, anunţ ferm despre şansele de a-l înlocui pe Daniel Niculae la Rapid 22:05 Faze controversate în Dinamo – FC Voluntari! Radu Petrescu a dictat un penalty pentru „câini”, apoi a întors decizia! Vezi toate știrile
Citește și