Închide meniul

Reacţia FRF după declaraţiile lui Gică Popescu: „Aceasta a fost singura comunicare pe subiect între FRF și domnul Popescu”

Reclamă

Bogdan Stănescu Publicat: 29 februarie 2024, 18:57

Reacţia FRF după declaraţiile lui Gică Popescu: „Aceasta a fost singura comunicare pe subiect între FRF și domnul Popescu

Reacţia FRF după declaraţiile lui Gică Popescu

Răzvan Burleanu şi Gică Popescu / colaj AntenaSport

Reacţia FRF după declaraţiile lui Gică Popescu nu a întârziat să apară. Federaţia Română de Fotbal a făcut precizări pe site-ul ei după afirmaţiile lui Gică Popescu din conferinţa de presă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Gică Popescu susţinea că FRF a refuzat să ofere dreptul de folosire a emblemei. Totodată, fostul număr 6 al naţionalei a afirmat că FRF i-a transmis că nu e de acord cu comercializarea tricourilor pentru meciul de retragere organizat de Generaţia de Aur.

Reacţia FRF după declaraţiile lui Gică Popescu: „Aceasta a fost singura comunicare pe subiect între FRF și domnul Popescu”

Având în vedere declarațiile făcute de domnul Gică Popescu, referitoare la solicitarea de a folosi fosta siglă a Federației Române de Fotbal, facem următoarele precizări:

La data de 9 ianuarie 2024, domnul Gheorghe Popescu a solicitat dreptul de a folosi vechea siglă a FRF. După analiza cadrului legal și contractual în care FRF își desfășoară activitatea, răspunsul FRF către domnul Gheorghe Popescu a fost transmis în data de 15 ianuarie 2024.

Sigla FRF utilizată pe echipamentul de joc în cadrul jocurilor contând pentru turneul final al FIFA World Cup 1994 reprezintă o marcă înregistrată FRF. Prin urmare, pentru a se putea exprima acordul de utilizare a acesteia de către o terță parte, precum și limitele acestei utilizări, era necesar a se comunica persoana (fizică sau juridică) organizatoare a evenimentului, urmând a se încheia un contract de cesiune temporară a mărcii cu aceasta.

Reclamă

Domnul Gheorghe Popescu nu a mai revenit cu precizările solicitate”

Totodată, i s-a transmis domnului Popescu faptul că FRF nu poate accepta utilizarea siglei împreună cu denumiri, sigle, mărci, reprezentări grafice etc ale unor terțe persoane juridice, parteneri comerciali sau sponsori ai evenimentului, FRF nefiind implicată în organizare, pentru a evita astfel un conflict de brand cu actualii sponsori și parteneri comerciali ai FRF și ai Echipei naționale a României, care beneficiază de exclusivitate, conform contractelor semnate.

Domnul Gheorghe Popescu nu a mai revenit cu precizările solicitate, aceasta fiind singura comunicare pe acest subiect între FRF și domnul Popescu”, a transmis FRF pe site-ul ei oficial.

Generația de Aur şi-a lansat astăzi magazinul online! Gică Popescu: „FRF nu a fost de acord cu comercializarea tricourilor”

Generația de Aur şi-a lansat astăzi magazinul online! Tricourile legendare, făcute la fel cum erau cele purtate de „tricolori” la World Cup 1994 din SUA vor începe să fie comercializate.

Reclamă 4 / 0/3

Tricourile lui Gică Hagi, Gică Popescu şi Ilie Dumitrescu vor costa 270 de lei. Ele vor fi disponibile în mai multe mărimi, până la 4XXL.

Tricourile de colecţie pentru ultimul meci al Generaţiei de Aur pot fi cumpărate acum de fani, pe site-ul https://shop.generatiadeaur94.ro, alături de zeci de produse cu Generaţia de Aur. Gheorghe Popescu, Ilie Dumitrescu, Florin Prunea şi Florin Răducioiu au prezentat, joi, într-o conferinţă de presă, tricoul care va fi purtat de componenţii Generaţiei de Aur la meciul de retragere.

„Ei spun că sunt de acord cu cesiunea temporară a emblemei doar pe tricourile de joc şi fără sponsor”

Am făcut un demers către FRF şi răspunsul a fost scurt. Ei spun că sunt de acord cu o cesiune temporară a emblemei. Dar sunt de acord doar pe tricourile de joc pe care le va folosi echipa şi fără sponsor. Ştiţi şi dumneavoastră că un astfel de eveniment fără sponsori nu se poate organiza, este imposibil să-l organizezi.

După aceea au mai venit cu o completare că nu sunt de acord cu comercializarea tricourilor.

„Puteau să ne lase să jucăm cu o emblemă pe care noi am făcut-o mare şi care nu mai există”

Atunci am fost nevoiţi să renunţăm, să facem acest tricou cu emblema Generaţiei de Aur, pe care dorim să-l vindem într-un număr uriaş pentru că ar fi cred că palma cea mai mare pe care publicul poate să o dea celor care puteau să ne lase să jucăm cu o emblemă pe care noi am făcut-o mare şi care nu mai există, pentru că FRF şi-a schimbat emblema cu care echipa naţională joacă pe piept.

Nu s-a putut, am fost nevoiţi să facem acest lucru. Sunt convins că nu emblema va fi importantă pentru spectatori, ci faptul că vor avea tricoul pe care noi îl vom îmbrăca pentru ultima dată. Eu o să păstrez tricoul, pentru că va fi la fel de important ca acela de la Barcelona”, a mai declarat Gică Popescu.

La 30 de ani de la Cupa Mondială din ’94, Generaţia de Aur, echipa care a scos sute de mii de români în stradă, se va întoarce pe teren pentru un ultim meci, care se va disputa pe Arena Naţională, la 25 mai.

Reclamă

 

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
14:25 Carlos Alcaraz, discurs superb despre Rafael Nadal: „Vreau să profit la maximum de Rafa” 13:51 Benfica – Braga LIVE VIDEO în AntenaPLAY (20:00). Meciul zilei în Liga Portugal 13:51 Pierdere uriaşă pentru Rapid, pentru tot restul sezonului. Anunţul oficial făcut de giuleşteni 13:38 România – Italia LIVE VIDEO (duminică, 20:30, AntenaPLAY). Debutăm la Campionatul Mondial de Hochei, Divizia 1, Grupa A 13:30 Sorana Cîrstea – Iga Swiatek 1-6, 1-6. Românca, demolată de numărul 1 WTA. „Sori”, fără replică la Madrid 13:24 Victor Piţurcă i-a „făcut” echipa lui Cosmin Olăroiu, în 2006. Detalii spectaculoase ale fostului selecţioner 12:58 „De ce să te schimbi, mă?” Marius Şumudică a fost criticat înaintea negocierilor cu Rapid: „Nu mi s-a părut ok” 12:00 FCSB – Farul LIVE TEXT (20:30). Roş-albaştrii sunt la un punct de titlu. Gică Hagi încearcă să le strice sărbătoarea! 11:57 Florinel Coman pleacă la vraciul Marijana! Când se va întoarce starul lui FCSB de la Belgrad şi când ar putea juca 11:11 Mobilizare generală înainte de FCSB – Farul! Jucătorii liderului, pregătiţi de sărbătoare! Ce îndemn au avut pentru fani Vezi toate știrile
Citește și