Închide meniul

Reacția presei internaționale după ce Mircea Lucescu și-a încheiat cariera. Vestea șoc a făcut imediat înconjurul Europei

Iulian Focșăneanu Publicat: 3 noiembrie 2023, 20:41

Reclamă
Reacția presei internaționale după ce Mircea Lucescu și-a încheiat cariera. Vestea șoc a făcut imediat înconjurul Europei

Reacția presei internaționale după ce Mircea Lucescu și-a încheiat cariera

Mircea Lucescu, în timpul unei conferințe de presă / Profimediaimages

A apărut reacția presei internaționale după ce Mircea Lucescu și-a încheiat oficial cariera, la 78 de ani. „Il Luce” a demisionat de pe banca lui Dinamo Kiev și a afirmat că nu va mai prelua o altă echipă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Românul a pus capăt unei cariere senzaționale de antrenor, în care a cucerit nu mai puțin de 35 de trofee. Lucescu a pregătit echipe de top de pe continent și două echipe naționale, cele ale României și Turciei. Cele mai importante performanțe le-a obținut la Șahtior, echipă pe care a antrenat-o între 2004 și 2016.

Reacția presei internaționale după ce Mircea Lucescu și-a încheiat cariera

Șahtior a învins-o pe Dinamo Kiev, iar Mircea Lucescu a anunțat că demisionează. În urma eșecului cu 0-1, Lucescu a luat hotărârea să își încheie cariera de antrenor„, au anunțat portughezii de la abola.pt.

Mircea Lucescu a decis să demisioneze. În urma eșecului cu Șantior, antrenorul lui Dinamo Kiev a dezvăluit că a pus capăt carierei sale! Contractul său expira în iunie 2024. În vârstă de 78 de ani, tehnicianul a pregătit echipe importante precum Galatasaray, Beșiktaș, Zenit, Șahtior, selecționatele Turciei și României. Cu Dinamo Kiev a avut 65 de victorii, 19 remize și 34 de înfrângeri„, au scris și turcii de la sporx.com.

Șahtiorul încheie mandatul lui Lucescu la Kiev. A fost o înfrângere care a stârnit furia legendarului antrenor Mircea Lucescu. Acesta, la finalul meciului, și-a prezentat demisia din funcția de antrenor al lui Dinamo Kiev„, au titrat spaniolii de la AS.

Reclamă

Vestea demisiei lui Lucescu a ajuns imediat și în Italia, acolo unde „Il Luce” le-a pregătit pe Pisa, Berscia, Reggiana și Inter.

Mircea Lucescu și-a dat demisia de la Dinamo Kiev. Antrenorul de 78 de ani pleacă de la ucraineni. Lucescu pleacă de la club după înfrângerea cu Șahtior Donețk. Renunță după trei sezoane„, a fost anunțul celor de la Sport Mediaset.

Mircea Lucescu a fost cel care a dezvăluit că se retrage definitiv din cariera de antrenor.

Reclamă 4 / 0/3

Totul se termină. Am dat 15 ani fotbalului ucrainean și meciul cu Șahtior a fost ultimul în fruntea Dinamo. Astăzi nu aș vrea să vorbesc despre joc. Vreau să spun că am dat 15 ani fotbalului din Ucraina. Așa am decis să-mi pun capăt carierei.

A fost ultimul joc. Mi-am luat rămas bun de la jucătorii mei, de la Șahtior. Va mulțumesc tuturor. Mi-ar fi plăcut să o închei altfel, dar totul se termină – o carieră fotbalistică, dragoste și viață. Totul are un început și un sfârșit”, a spus Mircea Lucescu.

Mircea Lucescu e depășit doar de Sir Alex Ferguson și Pep Guardiola

Mircea Lucescu și-a anunțat retragerea din fotbal, dar strălucește în topul celor mai mari antrenori din toată istoria sportului rege. La capitolul trofee adjudecate, Il Luce e pe locul 3.

Lucescu a renunțat la cariera de antrenor, dar va rămâne cu un palmares uriaș, de 35 de trofee câștigate. La acest capitol, românul de 78 de ani e depășit doar de alți doi antrenori grei, Sir Alex Ferguson (49) și Pep Guardiola (36).

Lucescu depășește tehnicieni legendari precum Valeri Lobanovski (30), Ottmar Hitzfeld (28), Felipe Scolari (26), Jock Stein (26), Jose Mourinho (25), Carlo Ancelotti (25) sau Giovanni Trapattoni (23).

Recomandări
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
11:34 „E numărul 1 de departe” Marius Șumudică știe cine trebuie să apere poarta României la EURO! Mesaj direct pentru Edi Iordănescu 11:05 Sporting – Portimonense LIVE VIDEO în AntenaPLAY (20:00)! Boavista – Gil Vicente se joacă de la 17:30. Spectacol în Liga Portugal 11:03 „Instanța spune că e primul titlu al FCSB-ului!” Ce a spus Adi Popa despre șansele ca echipa lui Gigi Becali să revină în Ghencea 10:38 Leeds – Southampton LIVE VIDEO în AntenaPLAY (14:30). „Păunii”, la ultima șansă pentru promovarea directă în Premier League 10:33 U Cluj – Dinamo, 20:00, LIVE TEXT. „Câinii”, obligați să câștige pentru a mai spera la salvarea de la retrogradare 10:06 „Aștept să îmi termin contractul” Daniel Oprița vrea să plece de la CSA Steaua! Cu ce echipe negociază 9:56 FotoGabi Tamaș și-a dezvăluit „rețeta pentru mahmureală”. Tactica prin care reușea să se pună rapid pe picioare 9:44 „Ce interes după acest meci?” Mihai Popescu, mesaj despre transferul la FCSB după 1-4 cu Sepsi! S-a prăbușit și a răspuns sincer 9:25 Anghel Iordănescu împlinește 74 de ani. Mesaj plin de emoție primit de la Edi Iordănescu: „Tată și cel mai bun prieten!” 9:17 „Nu mai vorbiți că sunt dinamovist” Mircea Rednic a răbufnit după a primit o întrebare legată de Dinamo! Vezi toate știrile
Citește și