Închide meniul
EXCLUSIV

Rinat Ahmetov, investitor în fotbalul românesc? Ciprian Marica a dat verdictul

Reclamă

Cosmin Cioboată Publicat: 9 noiembrie 2022, 15:44

Rinat Ahmetov, investitor în fotbalul românesc? Ciprian Marica a dat verdictul

Rinat Ahmetov s-a asociat cu o companie din Cluj-Napoca

Rinat Ahmetov are o avere de 4,3 miliarde de dolari / news.ro

Rinat Ahmetov, investitor în fotbalul românesc? Aceasta este întrebarea pe care mulți oameni din țara noastră și-au pus-o astăzi, după ce miliardarul ucrainean s-a asociat cu o companie din Cluj-Napoca, implicată pe piața de energie verde. Ciprian Marica a oferit un răspuns clar în legătură cu ipoteza respectivă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Marica este convins că Ahmetov, patronul lui Șahtior Donețk, nu se va implica la vreun club din fotbalul românesc, deoarece și-a făcut o promisiune în urmă cu mult timp.

Rinat Ahmetov, investitor în fotbalul românesc? Ciprian Marica a dat verdictul

DTEK Renewables International, compania deținută de Rinat Ahmetov, a început un parteneriat cu Finas Group, o companie din Cluj-Napoca. Scopul celor două entități este de a dezvolta proiecte regenerabile în valoare de 150 milioane de euro, pe termen mediu.

Mulți români s-au întrebat dacă nu cumva Ahmetov, a cărei avere este estimată la 4,3 miliarde de dolari, își dorește să se implice și în fotbalul din țara noastră, ținând cont de experiența uriașă de la cârma lui Șahtior Donețk.

Ciprian Marica, fostul atacant care a evoluat la formația ucraineană în perioada 2004-2007, a vorbit în termeni laudativi despre Rinat Ahmetov. Marica crede însă că milardarul ucrainean va rămâne doar la conducerea lui Șahtior.

Reclamă

„Un om foarte disciplinat, foarte riguros. Un tip care îți impunea respect și care te punea la respect. Ca om de afaceri nu l-am cunoscut, însă toată lumea a vorbit la superlativ, că e un tip care când vorbește ceva, e vorbă. Când nu îi trebuie contract, o strângere de mână era un ‘deal’ făcut, era de ajuns. Sigur, au trecut anii și înțeleg că o parte din averea domnului Ahmetov a avut din suferit în urma acestui război.

(N.r. – Crezi că va investi în fotbalul românesc? Din câte știu eu, mulți oameni au tras de el să meargă și în afara granițelor, însă el a spus întotdeauna că singura echipă la care va investi vreodată va fi Șahtior Donețk. Avea posibilitatea să cumpere echipe din Anglia și nu a ales să facă asta, spunând că va investi doar la Donețk, acolo unde este casa lui”, a spus Ciprian Marica, în exclusivitate pentru Antena Sport.

Marian Aliuţă a povestit cum i-a făcut cadou Rinat Ahmetov o maşină de 100.000 de dolari

Recent, tot în exclusivitate pentru Antena Sport, Marian Aliuţă a povestit cum i-a făcut cadou Rinat Ahmetov o maşină de 100.000 de dolari.

Reclamă 4 / 0/3

Fostul mijlocaş a evoluat pentru Şahtior Doneţk în perioada 2000-2002 şi a dezvăluit ce prime uriaşe a primit în sezonul 2001-2002 pentru titlul câştigat în faţa rivalei Dinamo Kiev.

„Primele cinci luni acolo, am zis că mor. Jucai pe prime mari şi nu-ţi convenea să stai pe bancă. Dacă jucai titular, luai 50.000, dacă intrai pe parcurs, luai 25.000. Am jucat pe prime de 100.000. Primele normale erau de 10.000.

Jucai azi şi a doua zi venea băiatul cu duba plină de bani la antrenament. Avea un briceag mic şi desfăcea pungile cu bani şi miroseau dolarii ăia. Mi-am luat prima maşină de acolo. Am auzit pe Tymoshchuk că e o maşină de 100.000 de dolari.

L-am auzit pe Tymoshchuk că a apărut o maşină prin oraş. Bătusem pe Dinamo Kiev şi luasem 35.000 de dolari. Le-am spus că am găsit o maşină. `Vreau să o iau şi nu am bani. Ceilalţi din prime i-am trimis în ţară. Vreau să iau cu împrumut şi îi dau înapoi`. Ştiam că nu îi mai cere, dar nu forţam. Ştiam că mă iubeşte. Mă întreabă cât e maşina şi îi zic 100.000.

Mi-a zis să mă duc la antrenament. Când am terminat antrenamentul, toţi care vorbeau de maşină şi maşina era în parcare. Vine şeful centrului şi îmi spune `Marian, uite cheile şi actele de la maşină!` Şi când am vrut să îi dau banii, când am câştigat campionatul, aveam primă la câştigarea campionatului de 500.000.

Florea poate să confirme. Nu puteam să pierdem puncte. Spune Ahmetov că ne dă 100.000 pentru fiecare din ultimele cinci meciuri. Şi am bătut tot”, a spus Aliuţă, în exclusivitate la AS.ro LIVE.

Reclamă

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
23
apr.
23:37
VIDEOLeicester – Southampton a fost live în AntenaPLAY. Liderul din Championship, victorie categorică
23
apr.
23:29
„Nu am mai trăit aşa ceva în viaţa mea!” Zeljko Kopic s-a prăbuşit emoţional, după ce Dinamo a fost învinsă de Botoşani
23
apr.
23:19
Ce a spus Bogdan Andone după victoria uriaşă cu Dinamo despre momentul în care a „explodat” la arbitri şi a văzut cartonaşul roşu
23
apr.
23:12
„Începe hegemonia FCSB-ului?” Răspunsul dat de Mihai Pintilii! Roş-albaştrii, la un pas de primul titlu după nouă ani
23
apr.
23:01
Marius Şumudică, sfătuitorul din umbră al lui Valeriu Iftime! Cum s-a implicat la Botoşani: „Îi mulţumescu mult!”
23
apr.
22:53
AS.ro LIVE | Alexandru Corneschi este invitatul lui Dan Pavel. Poveştile de senzaţie ale celui mai rapid maratonist român
23
apr.
22:50
Dennis Politic a cedat şi a transmis un mesaj categoric, după Botoşani – Dinamo 2-1: „Suntem penibili!”
23
apr.
22:20
„Ceva nu se leagă!” Răzvan Patriche, la pământ după ce Dinamo a fost învinsă în prelungiri de Botoşani
23
apr.
22:18
Ionel Dănciulescu a găsit principalul vinovat după ce Dinamo a fost învinsă de FC Botoşani: „Interpretează foarte prost”
23
apr.
21:59
Dinamo Bucureşti – Skjern Handbold 28-27, în turul sferturilor European League
Vezi toate știrile
Citește și