Închide meniul
Foto

Roberto Mancini, devastat după moartea „geamănului” Gianluca Vialli: „Am pierdut un frate”. Ce au vorbit ultima dată

Cosmin Cioboată Publicat: 7 ianuarie 2023, 20:52

Gianluca Vialli, alături de Roberto Mancini

Gianluca Vialli a decedat la 58 de ani

Gianluca Vialli a decedat la 58 de ani / Profimedia

  • Roberto Mancini, devastat după moartea „geamănului” Gianluca Vialli
  • „Am pierdut un frate”

Roberto Mancini a fost devastat după moartea „geamănului” Gianluca Vialli. Selecționerul Italiei a vorbit cu multă durere și emoție despre bunul său prieten, pe care l-a considerat un frate.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Gianluca Vialli s-a stins din viață pe 6 ianuarie, la vârsta de 58 de ani, după o luptă teribilă cu cancerul.

Roberto Mancini, devastat după moartea „geamănului” Gianluca Vialli

Mancini a rupt tăcerea, la mai bine de 24 de ore de la moartea lui Vialli, fiind extrem de afectat de vestea tragică din lumea fotbalului.

Reclamă

Roberto Mancini și Gianluca Vialli, două nume răsunătoare din fotbalul italian, au jucat împreună la Sampdoria și la echipa națională. Cei doi atacanți legendari colaborau perfect, iar din acest motiv au fost supranumiți „Gemenii golului”.

Ulterior, Mancini l-a luat pe Vialli în staff-ul său tehnic, la naționala Italiei. Cei doi au contribuit la succesul uriaș de la EURO 2020, când Italia a câștigat marele trofeu după o finală cu Anglia, chiar pe Wembley.

Reclamă

Mancini, în prezent selecționerul Italiei, a oferit prima reacție după decesul bunului său prieten. El a dezvăluit inclusiv despre ce au vorbit la ultima discuție.

„Am pierdut un frate. Speram la un miracol. Nu m-am simțit foarte bine în aceste ultime ore, este o mare pierdere pentru mine, pentru familia sa în primul rând și pentru tot fotbalul italian.

Ne vedeam, vorbeam, glumeam, era mereu bine dispus și asta mă ridica puțin și pe mine. Relația noastră a fost una bazată pe mare respect, dragoste, prietenie. Luca a fost un om vesel și ar trebui să fie amintit astfel.

Reclamă 4 / 0/3

Luca a fost foarte bun ca secund la națională. I-a făcut pe băieți, mai ales pe cei tineri, să înțeleagă ce înseamnă tricoul Italiei. A fost un plus valoare pentru noi. Luca a fost mereu un om vesel, care s-a bucurat de viață. Așa trebuie să ne amintim de el.

(N.r. – Despre ultima discuție purtată) Am vorbit despre toate. El dorea să ştie despre ultimele detalii din proiectul naţionalei Italiei. Era sleit de puteri, cu o voce scăzută, dar foarte lucid. Am vorbit puţin despre toate, el chiar m-a întrebat despre întâlnirea cu tinerii în decembrie. El voia să ştie despre mersul proiectului”, a declarat Roberto Mancini, pentru corrieredellosport.it.

Omagiu răvășitor pentru legendarul Gianluca Vialli, înainte de Juventus – Udinese!

A avut loc un omagiu răvășitor pentru legendarul Gianluca Vialli, înainte de Juventus – Udinese. Au fost momente emoționante pe stadionul „Bătrânei Doamne”, înaintea meciului din etapa a 17-a din Serie A.

Gianluca Vialli s-a stins din viață la vârsta de 58 de ani și a îndurerat lumea fotbalului.

Juventus, echipa pentru care Vialli a jucat în perioada 1992-1996, i-a pregătit un omagiu copleșitor fostului mare atacant (VEZI GALERIA FOTO).

Înaintea partidei cu Udinese, întregul stadion a ținut un moment de reculegere în memoria lui Gianluca Vialli, decedat după o luptă crâncenă cu cancerul.

Miile de suporteri din tribunele stadionului din Torino au aplaudat la unison, cu lacrimi în ochi, în timp ce jucătorii celor două echipe stăteau la centrul terenului, vizibil afectați de dispariția legendarului jucător.

Reclamă

În tribune, fanii italieni au venit „înarmați” cu mesaje de adio și tricouri de colecție, imprimate cu numele eroului lor.

Gianluca Vialli a câștigat 5 trofee alături de Juventus: un titlu în Serie A, o Cupă a Italiei, o Supercupă a Italiei, un trofeu UEFA Champions League și o Cupă UEFA.

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
9:05 Carlos Alcaraz, eliminat de Grigor Dimitrov din sferturile turneului de la Miami! Principalul favorit a fost spulberat de bulgar 8:43 Schimbări uriașe la FCSB. Cinci jucători, gata să plece de la echipa lui Gigi Becali chiar dacă vor câștiga titlul 8:42 Andrei Nicolescu a anunţat măsuri dure după ce Dinamo va juca 4 meciuri cu porţile închise: „Ca la aeroport!” 8:32 VIDEOEliza Samara a făcut show în ultimele două puncte ale meciului cu Wang Yidi. A fost aplaudată şi de adversara de la Incheon 8:30 VIDEOBernadette Szocs – Adriana Diaz 3-0. Bernie, victorie uriaşă şi calificare în sferturile WTT Champions Incheon 2024 7:50 VIDEOEliza Samara – Wang Yidi 1-3, live în AntenaPLAY. Românca a jucat senzaţional, dar s-a oprit în optimi la WTT Champions Incheon 28
mart.
23:35
Simona Halep nu va participa la Stuttgart! Anunţul organizatorilor turneului din Germania
28
mart.
23:35
Pierdere importantă pentru FCSB înainte de meciul cu Farul! Fotbalistul lui Gigi Becali care e în pericol să îşi încheie sezonul!
28
mart.
23:01
FotoHoraţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se!
28
mart.
23:01
Viorel Moldovan, sfat preţios pentru jucătorul pus la zid de Edi Iordănescu: „La muncă, copile! Trece trenul pe lângă tine”
Vezi toate știrile
Pe același subiect
Roberto Mancini şi-a cerut scuze pentru gestul din timpul meciului Arabia Saudită - Coreea de Sud
AntenaPLAY • 30 ian., 23:31
Roberto Mancini şi-a cerut scuze pentru gestul din timpul meciului Arabia Saudită – Coreea de Sud! Explicaţia selecţionerului
Fază ireală la Cupa Asiei 2023! Arbitrul de la Arabia Saudită - Oman 2-1 s-a făcut de râs. A oprit jocul pentru a valida un gol
Cupa Asiei • 16 ian., 22:02
Fază ireală la Cupa Asiei 2023! Arbitrul de la Arabia Saudită – Oman 2-1 s-a făcut de râs. A oprit jocul pentru a valida un gol
Roberto Mancini este noul selecţioner al Arabiei Saudite
Fotbal extern • 27 aug., 23:16
Roberto Mancini este noul selecţioner al Arabiei Saudite! Italianul va avea un salariu uriaş
Luciano Spalletti este noul selecţioner al Italiei
Fotbal extern • 18 aug., 22:07
Luciano Spalletti este noul selecţioner al Italiei! Anunţul oficial al federaţiei
Roberto Mancini şi-a dat demisia din funcţia de selecţioner al Italiei
Fotbal extern • 13 aug., 15:13
Roberto Mancini şi-a dat demisia din funcţia de selecţioner al Italiei! Anunţul şoc făcut de Federaţie