Închide meniul
Foto

Omagiu răvășitor pentru legendarul Gianluca Vialli, înainte de Juventus – Udinese! Momente copleșitoare la Torino

Reclamă

Cosmin Cioboată Publicat: 7 ianuarie 2023, 20:11

Omagiu răvășitor pentru legendarul Gianluca Vialli, înainte de Juventus – Udinese! Momente copleșitoare la Torino

Gianluca Vialli a jucat la Juventus în perioada 1992-1996

Gianluca Vialli a jucat la Juventus în perioada 1992-1996 / Profimedia

A avut loc un omagiu răvășitor pentru legendarul Gianluca Vialli, înainte de Juventus – Udinese. Au fost momente emoționante pe stadionul „Bătrânei Doamne”, înaintea meciului din etapa a 17-a din Serie A.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Gianluca Vialli s-a stins din viață la vârsta de 58 de ani și a îndurerat lumea fotbalului.

Omagiu răvășitor pentru legendarul Gianluca Vialli, înainte de Juventus – Udinese!

Juventus, echipa pentru care Vialli a jucat în perioada 1992-1996, i-a pregătit un omagiu copleșitor fostului mare atacant (VEZI GALERIA FOTO).

Înaintea partidei cu Udinese, întregul stadion a ținut un moment de reculegere în memoria lui Gianluca Vialli, decedat după o luptă crâncenă cu cancerul.

Miile de suporteri din tribunele stadionului din Torino au aplaudat la unison, cu lacrimi în ochi, în timp ce jucătorii celor două echipe stăteau la centrul terenului, vizibil afectați de dispariția legendarului jucător.

Reclamă

În tribune, fanii italieni au venit „înarmați” cu mesaje de adio și tricouri de colecție, imprimate cu numele eroului lor.

Gianluca Vialli a câștigat 5 trofee alături de Juventus: un titlu în Serie A, o Cupă a Italiei, o Supercupă a Italiei, un trofeu UEFA Champions League și o Cupă UEFA.

Bogdan Stelea nu uită golul primit de la regretatul Gianluca Vialli

Bogdan Stelea nu uită golul primit de la regretatul Gianluca Vialli. Legendarul atacant italian s-a stins din viață pe 6 ianuarie, la vârsta de 58 de ani, după o luptă teribilă cu cancerul.

Reclamă 4 / 0/3

Printre jucătorii răsunători care i-au adus un ultim omagiu lui Vialli se numără și Bogdan Stelea.

Bogdan Stelea a făcut o plecăciune în fața lui Gianluca Vialli, pe care l-a avut adversar în urmă cu aproape 34 de ani.

Dinamo și Sampdoria s-au duelat în sferturile de finală ale Cupei Cupelor, în sezonul 1988/1989. La vremea respectivă, Gianluca Vialli juca în atacul italienilor, în timp ce Bogdan Stelea apăra poarta echipei din „Ștefan cel Mare”.

Stelea a rememorat golul primit de la Vialli, în meciul tur de la București, încheiat la egalitate, scor 1-1. Manșa retur s-a terminat cu o remiză albă, iar italienii au mers mai departe în semifinale.

Ulterior, Sampdoria s-a calificat în finala Cupei Cupelor, unde a fost învinsă de Barcelona.

„În primul rând, vreau să-mi spun că-mi pare rău. Știam de ceva timp de situația lui, că a avut probleme. Aflasem că-i recidivase boala. Acum câteva zile, am vorbit cu un prieten din Italia și mi-a spus că era într-o situație critică.

Mă simt aiurea, și datorită faptului că am jucat împotriva lui, dar în primul rând pentru că era un băiat tânăr și lucrurile astea nu sunt normale. Cu Sampdoria a câștigat Cupa Cupelor, la puțin timp după ce am jucat contra lor. Apoi au jucat finala Cupei Campionilor, împotriva Barcelonei, pe care au pierdut-o.

Reclamă

Bogdan Stelea, elogiu în fața lui Vialli: „Era foarte agil, era un ‘vulpoi’!”

La meciul cu Sampdoria, am avut ocazii foarte mari, au scos mingea de pe linia porții. Normal, trebuia să-i batem. El a reușit să marcheze, a rămas singur cu mine și dintr-o poziție destul de dificilă, din unghi, a reușit să marcheze.

Statura îl ajuta, era foarte bine făcut. Era numai mușchi. Țin minte că era foarte agil, se mișca foarte bine. Era și foarte inteligent, era un ‘vulpoi’. El și Mancini erau denumiți în Italia ‘Gemenii golului’.

Contează și să ai grijă de tine, dar până la urmă atârnăm de un fir de ață, suntem ca o frunză-n vânt. N-ai de unde să știi ce se întâmplă”, a declarat Bogdan Stelea, pentru digisport.ro.

Recomandări
  • Omagiu răvășitor pentru legendarul Gianluca Vialli, înainte de Juventus – Udinese
  • Momente copleșitoare la Torino

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
17:05 FotoIon Țiriac a plătit un „preț obscen” și a așteptat cinci ani să o primească. Miliardarul este acum în extaz! Imagini colosale 17:01 Suma „chilipir” pe care trebuie să o plătească Gigi Becali pentru Rafa Mujica, atacantul ce face senzaţie în Liga Portugal! 16:33 VIDEOScandal în Italia! Antrenorul Fiorentinei a sărutat pe gură o jurnalistă! Fiecare dintre ei e căsătorit cu o altă persoană! 16:28 Adi Mutu a primit o ofertă spectaculoasă! „Briliantul” cere un salariu fabulos pentru a semna 16:00 Zinedine Zidane, la un pas de Bayern Munchen! Ce condiţii are francezul pentru a semna cu bavarezii 15:35 „E o mare porcărie!” Dumitru Dragomir a răbufnit după ce Corvinul și Oțelul au ajuns în finala Cupei României! 15:32 Gigi Becali şi Dan Şucu, luptă strânsă pentru Louis Munteanu! Ce sumă cere Fiorentina pentru atacantul român 15:17 Când vor afla Corvinul Hunedoara și Oțelul Galați dacă vor primi licența pentru Europa League! Răzvan Burleanu a făcut anunțul 15:01 Zeljko Kopic a dezvăluit prin ce trece Homawoo, după accidentarea gravă suferită de Luca Mihai: „Nu se simte bine” 14:47 Daniel Niculae are o nouă funcție importantă la Rapid! Victor Angelescu a făcut anunțul oficial Vezi toate știrile
Citește și