Închide meniul

Robinho îşi va ispăşi pedeapsa în Brazilia! Decizia Tribunalului superior de justiţie

Reclamă

Alex Masgras Publicat: 21 martie 2024, 9:30

Robinho îşi va ispăşi pedeapsa în Brazilia! Decizia Tribunalului superior de justiţie

Robinho îşi va ispăşi pedeapsa în Brazilia! Decizia Tribunalului superior de justiţie

Robinho / Profimedia

Robinho îşi va ispăşi pedeapsa în Brazilia! Condamnat în Italia la noua ani de închisoare pentru viol, fostul jucător de la Real Madrid şi AC Milan, va ajunge după gratii, în cele din urmă. El s-a întors în Brazilia, ţară care nu îşi extrădează cetăţenii, dar a primit o adevărată lovitură din partea autorităţilor.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Robinho poate face recurs şi nu va fi încarcerat imediat. Fapta pentru care brazilianul a fost condamnat s-a petrecut în 2013, pe vremea când juca la AC Milan.

Robinho îşi va ispăşi pedeapsa în Brazilia! Decizia Tribunalului superior de justiţie

Fostul fotbalist brazilian Robinho, condamnat la nouă ani de închisoare de către justiţia italiană pentru viol în grup, îşi va ispăşi pedeapsa în Brazilia, conform unei decizii adoptate miercuri de Tribunalul superior de justiţie din această ţară, informează AFP, potrivit agerpres.ro.

Fostul atacant, în vârstă de 40 de ani, care a fost condamnat de justiţia italiană pentru o faptă datând din 2013, pe când era jucătorul echipei AC Milan, nu va fi însă încarcerat imediat, având la dispoziţie mai multe recursuri, în special în faţa Curţii supreme de justiţie a Braziliei.

Robinho a fost condamnat în 2017 pentru un viol comis în grup comis în 2013 asupra unei femei albaneze în vârstă de 23 de ani, într-un club de noapte milanez. Condamnarea a fost confirmată în apel în 2020, iar apoi dată publicităţii de către Curtea de casaţie italiană în 2022.

Reclamă

La începutul lui 2022, procurorul general din Milano a solicitat extrădarea fostului fotbalist – pe numele său real Robson de Souza – şi a emis un mandat de arest internaţional pe numele său.

Dar deşi Brazilia nu-şi extrădează cetăţenii, un tribunal din această ţară urma să decidă pe 20 martie dacă Robinho, care are interdicţia de a părăsi ţara, trebuie să-şi ispăşească pedeapsa într-o închisoare locală.

Conform verdictului justiţiei italiene, fostul atacant brazilian şi cinci compatrioţi au îmbătat victima până când aceasta a rămas „inconştientă şi incapabilă să se apere şi apoi au întreţinut raporturi sexuale cu aceasta de mai multe ori. Iar fostul jucător a dat dovadă, în plus, de brutalitate faţă de victimă”.

Reclamă 4 / 0/3

Robinho a jucat pentru ultima dată în 2020 la clubul Istanbul Başakşehir, din Superliga Turciei, revenind apoi în Brazilia.

Un alt mare fotbalist brazilian, Dani Alves, a fost condamnat în februarie, în Spania, la patru ani şi jumătate de închisoare pentru un viol comis într-o discotecă din Barcelona în 2022.

Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
22:40 Câţi fani iau cu asalt Arena Naţională, la FCSB – Farul. Mihai Stoica, mesaj războinic: „Un punct CA SĂ PUNEM PUNCT!” 22:40 LIVE VIDEOQPR – Leeds, acum în AntenaPLAY. Continuă lupta incendiară pentru promovarea în Premier League! Echipele de start 22:32 „Suntem blestemaţi!” Jucătorul lui Dinamo s-a prăbuşit emoţional după remiza cu Voluntari şi a spus ce urmează pentru „câini”! 22:11 „V-a făcut Rapid o ofertă?” Dani Coman, anunţ ferm despre şansele de a-l înlocui pe Daniel Niculae la Rapid 22:05 Faze controversate în Dinamo – FC Voluntari! Radu Petrescu a dictat un penalty pentru „câini”, apoi a întors decizia! 21:49 FCSB – Farul LIVE TEXT (sâmbătă, 20:30). Roş-albaştrii sunt la un punct de titlu. Gică Hagi încearcă să le strice sărbătoarea! 21:45 Dinamo – FC Voluntari 1-1. „Câinii” rămân pe loc de retrogradare! Cum arată acum clasamentul în play-out 21:18 FotoAnunţul despre starea lui Adrian Mititelu Jr, la 5 zile după ce „Spaima litoralului” l-a găsit inconştient şi i-a salvat viaţa! 21:13 Rafael Nadal a dezvăluit de ce nu ia în calcul să se retragă. Ce îl mai motivează, la 37 de ani: „Să-i ofer o amintire!” 20:14 Liverpool l-a ales pe înlocuitorul lui Jurgen Klopp! Anunţul lui Fabrizio Romano Vezi toate știrile
Citește și