Închide meniul

Marin Radu II l-a impresionat pe Sir Alex Ferguson. "A vrut să mă transfere imediat după meci"

Reclamă

Antena Sport Publicat: 13 aprilie 2021, 6:22 / Actualizat: 30 mai 2022, 23:44

Marin Radu II l-a impresionat pe Sir Alex Ferguson. "A vrut să mă transfere imediat după meci"

DPA Images / Martin Rickett via Hepta

Sir Alex Ferguson, impresionat de Marin Radu II

Marin Radu II l-a impresionat pe Sir Alex Ferguson! „În 1981, am făcut 2-2 cu scoțienii de la Aberdeen în turul doi al Cupei UEFA, după 0-3 în tur, la ei, iar Ferguson m-a remarcat pe mine. Am dat gol atunci, eu și, ia ghici? Bărbulescu! Și după meci voia Ferguson să mă transfere în Scoția. Dar atunci nu se putea pleca. Cum nu a putut nici Dobrin”, a povestit Marin Radu II, potrivit fanatik.ro.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Marin Radu II l-a impresionat pe Sir Alex Ferguson

În vârstă de 65 de ani, Marin Radu II a fost campion cu FC Argeş (1979) şi cu Steaua (1985, 1986) şi a câştigat de două ori titlul de golgheter al României (1979 şi 1981). Cel mai important trofeu este Cupa Campionilor Europeni din 1986.

În finala de la Sevilla, a intrat în minutul 112, şi era primul pe listă la executarea loviturilor de departajare. „Așa era ordinea: eu, Puiu Iordănescu, Bӧlӧni… Aveam cea mai mare experiență. Nu am mai bătut pentru că nu m-am simțit deloc grozav. Pentru că nu m-am încălzit așa bine, am avut probleme cu musculatura. Pur și simplu mi s-au blocat mușchii!”, şi-a adus aminte Marin Radu II.

Dinamovistul Alexandru Nicolae l-a băgat de trei ori în ghips

Atacantul cu 196 de goluri în prima ligă are un mare regret: a ajuns la Steaua măcinat de accidentări. Un dinamovist a fost marele lui coşmar. L-a băgat de trei ori în ghips.

Reclamă

„Am stat o dată la Pitești un an de zile, apoi la Steaua m-a lovit iarăși, pe ’23 August’, într-un meci cu Dinamo și am mai stat încă patru luni! Nici măcar nu și-a cerut scuze. (…) În vara după ce câștigasem Cupa Campionilor Europeni, același Alexandru Nicolae m-a accidentat a treia oară! M-a trântit de am făcut fisură la vertebrele 3 și 4 de la coloana cervicală”, spune fostul mare atacant.

Marin Radu II îşi doreşte ca FCSB şi Steaua să devină o singură echipă: „E un conflict care nu ar trebui să existe! Steaua a fost unică și trebuie să rămână așa. Ar putea să ajungă la un consens și pot exista amândouă până la urmă”.

„Dobrin era pur şi simplu un geniu. Era suprauman”

Cel mai important jucător alături de care a evoluat este Dobrin. „Am jucat nouă ani împreună și a stat și în cameră cu mine o perioadă lungă de timp. L-am avut și antrenor. E foarte greu să vorbesc. Era pur și simplu un geniu. Asta trebuie să știe cei tineri! Îmi aduc aminte când am venit la București să jucăm cu Dinamo și îmi zicea: ‘Băi, Marine! «Șarpe»! Ia să vezi ce îi batem noi mâine pe Dinamo! Ai să vezi tu! Jucăm la mișto cu ei și le luăm campionatul’. Și a avut dreptate! Simțea jocul extraordinar. Era suprauman. Un fotbalist de geniu, rarisim”, a mai spus Marin Radu II.

Reclamă 4 / 0/3

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
12:05 Foto„Am o tăietură de cinci centimetri, plus gaură în cap!” Primele declaraţii ale lui Romario Benzar, după ce a ajuns la spital! 12:01 Schimbare majoră în Formula 1, din 2025! 11:49 Mesajul lui Edi Iordănescu după accidentarea teribilă a lui Olimpiu Moruţan, înainte de EURO 2024: „Toţi alături de tine, Oli” 11:40 Mesajul pe care i l-a transmis Dennis Man lui Olimpiu Moruţan, după ce acesta s-a accidentat grav şi ratează EURO 2024! 11:18 Cu ce a ajuns să se ocupe Hakan Şukur în exil, în SUA, şi cum arată acum: „Erdogan mi-a luat tot” 11:15 AS.ro LIVE | Alexandru Corneschi a fost invitatul lui Dan Pavel. Poveştile de senzaţie ale celui mai rapid maratonist român 10:49 Sepsi – FCSB LIVE TEXT (21:45). Echipa lui Charalambous poate câştiga titlul în această etapă! Echipele probabile 10:24 VIDEOOlimpiu Moruţan ratează EURO 2024! Anunţul oficial făcut de turcii de la Ankaragucu. S-a „rupt” fără să fie atins de nimeni 9:51 Lucian Sănmărtean a dezvăluit de ce a refuzat de 4 ori să lucreze cu Gică Hagi: „Nu o să mai păstrăm chestia aceasta de respect” 9:47 Record negativ pentru Chelsea, înregistrat la umilinţa cu Arsenal! E prima oară când „Albaştrii” păţesc asta într-un sezon! Vezi toate știrile
Citește și