Închide meniul
NEWS ALERT

Rusia contestă excluderea din toate competițiile UEFA și FIFA! ”Este discriminatorie și dăunează unui număr mare de sportivi și antrenori!”

Dragoș Vasile Publicat: 28 februarie 2022, 21:21

Reclamă
Rusia contestă excluderea din toate competițiile UEFA și FIFA! ”Este discriminatorie și dăunează unui număr mare de sportivi și antrenori!”

Cluburile şi echipele naţionale ale Rusiei, suspendate de FIFA şi UEFA

Profimedia

Rusia contestă excluderea din toate competițiile UEFA și FIFA

”Comunicat de presă cu privire la decizia FIFA și UEFA de a exclude echipele rusești din competițiile internaționale.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Uniunea Rusă de Fotbal nu este puternic de acord cu decizia FIFA și a UEFA de a suspenda toate echipele ruse de la participarea la meciurile internaționale pentru o perioadă nedeterminată.

Considerăm că această decizie contravine normelor și principiilor competițiilor internaționale, precum și spiritului sportiv. Este evident discriminatorie și dăunează unui număr mare de sportivi, antrenori, angajați de club și echipe naționale și, cel mai important, milioane de fani ruși și străini ale căror interese organizațiile sportive internaționale ar trebui să le protejeze în primul rând.

Astfel de acțiuni au divizat comunitatea sportivă mondială, care a aderat întotdeauna la principiile egalității, respectului reciproc și independenței față de politică.

Ne rezervăm dreptul de a contesta decizia FIFA și a UEFA în conformitate cu legislația sportivă internațională”, se arată în comunicatul de presă transmis de Uniunea Rusă de Fotbal, citat de rfs.ru.

Reclamă
Reclamă 4

Rusia, exclusă de UEFA și FIFA din toate competițiile

FIFA și UEFA au suspendat echipele rusești, inclusiv naţionala Rusiei, din competiţiile internaţionale, inclusiv Cupa Mondială, ca reacţie la invazia rusă în Ucraina.

„În urma deciziilor inițiale adoptate de Consiliul FIFA și de Comitetul Executiv al UEFA, care prevedeau adoptarea unor măsuri suplimentare, FIFA și UEFA au decis astăzi împreună, ca toate echipele ruse, fie echipe reprezentative naționale, fie echipe de club, să fie suspendate de la participarea în competițiile FIFA și UEFA până la noi ordine.

Aceste decizii au fost adoptate astăzi de Consiliului FIFA și de Comitetul Executiv al UEFA, respectiv cele mai înalte organe de decizie ale ambelor instituții în astfel de probleme urgente.

Reclamă

Fotbalul este unit în deplină solidaritate cu toți oamenii afectați din Ucraina. Ambii președinți, FIFA și UEFA, speră că situația din Ucraina se va îmbunătăți semnificativ și rapid, astfel încât fotbalul să poată fi din nou un vector de unitate și pace între oameni.

O altă decizie anunțată astăzi, cu efect imediat, este faptul că UEFA a hotărât să încheie parteneriatul cu Gazprom în toate competițiile. Decizia a intrat deja în vigoare și acoperă toate acordurile existente, inclusiv UEFA Champions League, competițiile UEFA la echipele naționale și UEFA EURO 2024.

Președintele FRF, Răzvan Burleanu, a participat la ședința online din această seară în calitate de membru al Consiliul FIFA, rol care îi oferă și statutul de membru în Comitetul Executiv UEFA”infomează frf.ro.

Recomandări

Se califică naţionala României în "sferturi" la EURO 2024?

Loading ... Loading ...
Live Antena Sport
Citește și:
23:01

România – Olanda, în optimi la EURO 2024. Cu ce colos ne luptăm, de fapt, pentru sferturile de finală de la Campionatul European

22:56

„Incredibil! Nu am văzut în viaţa mea aşa ceva!” Meciul de la EURO 2024 care l-a şocat pe Marius Şumudică

22:52

Gigi Becali a dezvăluit că Daniel Popa are deja probleme la FCSB! Ce se întâmplă cu noul atacant al campioanei

22:31

Sepsi a condus-o pe Ferencvaros cu 4-0, însă scorul final a surprins pe toată lumea! Ce a reușit campioana din Ungaria

22:30

Programul complet al Marelui Premiu de Formula 1™ al Austriei. Marea cursă e duminică, în direct pe Antena 1 şi în AntenaPLAY

22:14

„Mitralieră atomică!” Gigi Becali, „cucerit” de Alex Băluță! Pe ce poziție va juca la FCSB, după venirea lui Marius Ștefănescu

1 VIDEOLando Norris va pleca din pole position position în Marele Premiu de Formula 1 al Spaniei. Verstappen pe 2, Hamilton pe 3 2 FotoIvana Knoll a încins atmosfera la Croaţia – Italia! Apariţie „fierbinte”, cu care a atras toate privirile 3 Foto„Echipa din spatele echipei!” Iubitele și soțiile „tricolorilor”, fotografie de colecție de la EURO 2024 4 Belgia – România 2-0. „Tricolorii” au rămas pe primul loc în „grupa morţii” de la EURO 2024. Tielemans şi De Bruyne au marcat 5 VIDEOMax Verstappen a câştigat Marele Premiu al Spaniei, în direct pe Antena 1 şi live stream în AntenaPLAY! Spectacol la Barcelona 6 Slovacia – Ucraina 1-2. Ucrainenii au reuşit prima victorie de la EURO 2024, după ce au fost conduşi! Shaparenko, gol şi assist
Citește și