Închide meniul

S-a aflat topul celor mai bine plătiţi antrenori din fotbal. Pep Guardiola este pe locul 2, iar Carlo Ancelotti ocupă poziţia a 7-a!

Reclamă

Iulian Focșăneanu Publicat: 31 martie 2023, 11:13

S-a aflat topul celor mai bine plătiţi antrenori din fotbal. Pep Guardiola este pe locul 2, iar Carlo Ancelotti ocupă poziţia a 7-a!

S-a aflat topul celor mai bine plătiţi antrenori din fotbal

Pep Guardiola, depăşit de Diego Simeone în topul salariilor / Colaj Profimediaimages

S-a aflat topul celor mai bine plătiţi antrenori din fotbal. Pep Guardiola a obţinut rezultate remarcabile la Manchester City, dar nu este lider. Pe primul loc cu Barcelona în La Liga, Xavi abia a prins TOP 12. Nici Carlo Ancelotti, tehnicianul lui Real Madrid, este în afara podiumului.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Jurnaliştii de la thesun.co.uk au făcut calculele, iar marele câştigător este Diego Simeone. Salariul pe care îl primeşte antrenorul lui Atletico Madrid nu are rival! Acesta încasează nu mai puţin de 29.8 milioane de lire sterline (n.r. 34 de milioane de euro) pe an. Este urmat de Pep Guardiola, care este plătit de şeici cu 19.7 milioane de lire sterline (22.4 milioane de euro).

S-a aflat topul celor mai bine plătiţi antrenori din fotbal

Jurgen Klopp ocupă ultima treaptă a podiumului şi este urmat de Graham Potter de la Chelsea. Carlo Ancelotti este pe poziţia a 7-a, cu mai puţin de 10 milioane de lire sterline pe sezon. În schimb, Xavi abia a prins ultimul loc în TOP 12. Antrenorul Barcelonei primeşte 3.4 milioane de lire sterline pe an! A acceptat să îşi ajute echipa de suflet, care trece prin momente dificile din cauza fair-play-ului financiar.

Cum arată TOP 12 al salariilor antrenorilor de fotbal:

1. Diego Simeone (Atletico Madrid) – 29.8 milioane de lire sterline
2. Pep Guardiola (Manchester City) – 19.7 milioane de lire sterline
3. Jurgen Klopp (Liverpool) – 15.7 milioane de lire sterline
4. Graham Potter (Chelsea) – 12 milioane de lire sterline
5. Max Allegri (Juventus) – 11.3 milioane de lire sterline
6. Thomas Tuchel (Bayern Munchen) – 10.5 milioane de lire sterline
7. Carlo Ancelotti (Real Madrid) – 9.6 milioane de lire sterline
8. Simone Inzaghi (Inter) – 8.8 milioane de lire sterline
9. Jose Mourinho (AS Roma) – 8.1 milioane de lire sterline
10. Xabi Alonso (Bayer Leverkusen) – 4.4 milioane de lire sterline
11. Niko Kovac (Wolfsburg) – 3.5 milioane de lire sterline
12. Xavi (Barcelona) – 3.4 milioane de lire sterline

Reclamă

Antrenorii granzilor din Premier League sunt depăşiţi numai de Diego Simeone, care stă din 2011 pe banca lui Atletico. Şi jucătorii din campionatul Angliei au salarii uriaşe. Pe primele două locuri sunt Kevin De Bruyne şi Erling Haaland de la Manchester City. Belgianul primeşte 425.000 de lire sterline (n.r. 482.000 de euro) pe săptămână, în timp ce Haaland încasează săptămânal câte 402.250 e lire sterline (457.000 de euro).

David De Gea are acelaşi salariu ca Erling Haaland. În TOP 5 salarii ale jucătorilor din Premier League mai sunt cele ale lui Mo Salah (373.750 de lire sterline) şi Jadon Sancho (373.750 de lire sterline).

Manchester City, gata să îi facă o ofertă fabuloasă lui Erling Haaland

Manchester City este gata să îi facă o ofertă fabuloasă lui Erling Haaland. Pep Guardiola i-a cerut conducerii să îi prelungească contractul atacantului de 22 de ani, care marchează pe bandă rulantă la primul sezon în tricoul „cetăţenilor”. Norvegianul este lider detaşat în topul golgheterilor din Premier League, cu 28 de goluri.

Reclamă 4 / 0/3

City a făcut o afacere excelentă în momentul în care l-a transferat pe Haaland de la Borussia Dortmund. A achitat 60 de milioane de euro în schimbul jucătorului care are, în prezent, o cotă de piaţă de 170 de milioane de euro. Erling Haaland a semnat o înţelegere valabilă până în 2027, dar şefii campioanei Angliei vor să îl convingă să îi prelungească contractul până în vara anului 2028.

Oficialii lui Manchester City se tem de interesul tot mai crescut al lui Real Madrid pentru Haaland. „Tunetul Nordului” ar avea, în actualul contract, o clauză care îi permite să plece după doi ani, prioritate având chiar gruparea de pe Santiago Bernabeu.

Pentru a o ţine departe pe Real Madrid, şeicul Mansour bin Zayed Al Nahyan nu se uită la bani şi vrea să îi ofere lui Erling Haaland un salariu „extraterestru”. Potrivit thesun.co.uk, norvegianul ar urma să câştige, săptămânal, nu mai puţin de 500.000 de lire sterline (567.000 de euro). În prezent, Haaland primeşte 375.000 de lire sterline (425.000 de euro) pe săpătmână.

Recomandări
  • Diego Simeone, antrenorul cu cel mai mare salariu din fotbal
  • Cum arată TOP 12 al salariilor

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
22:03 LIVE SCOREPAOK – Club Brugge 0-0. Răzvan Lucescu luptă ACUM pentru semifinalele Conference League! Dueluri „de foc” în cupele europene 21:55 „Mulți patroni încearcă să îl imite” Ovidiu Burcă, laude la scenă deschisă pentru Gigi Becali! A spus și de ce are succes FCSB 21:25 „Cu Gigi Becali sau cu Adrian Mititelu e mai greu de lucrat?” Nicolae Dică a răspuns fără să stea pe gânduri 20:52 Echipa națională de handbal feminin și-a aflat grupa de la EURO 2024! Meciuri dificile pentru „tricolorele” lui Florentin Pera 20:43 LIVE TEXTOţelul Galaţi – U Cluj 1-1. Cisse, lovitură de cap perfectă! Dan Nistor a egalat din penalty 20:35 Programul complet al Marelui Premiu al Chinei. Calificările pentru sprint sunt Antena 3 CNN şi în AntenaPLAY (vineri, ora 10:30) 20:35 „Antrenor nou! Mulți jucători pleacă!” Daniel Pancu, anunț despre revoluția de la Rapid! A vorbit despre planul lui Dan Șucu 20:33 FotoAnamaria Prodan a dat noi detalii despre împăcarea cu Gigi Becali: „Nu e vorba de năşit!” 20:17 FIA World Endurance Championship 2024 – cursa de 6 ore de la Imola e exclusiv în AntenaPLAY (19-21 aprilie). Programul complet 19:56 „Marius Șumudică la Rapid?” Cristi Săpunaru a dat răspunsul pe loc! Ce cred jucătorii despre cel mai mare vis al lui „Șumi” Vezi toate știrile
Citește și