Închide meniul
EXCLUSIV

Schimbare majoră de regulament în Liga 1. Ce decizie va lua FRF, după protestul dur al cluburilor. Gigi Becali a ameninţat cu o revoltă

Publicat: 21 iunie 2021, 18:22

Schimbare majoră de regulament în Liga 1. Ce decizie va lua FRF, după protestul dur al cluburilor. Gigi Becali a ameninţat cu o revoltă

Profimedia

Schimbare majoră de regulament în Liga 1, pregătită de FRF

  • FRF, decizie pentru Liga 1
  • Cum vrea să-i împace pe patronii cluburilor

Federaţia Română de Fotbal pregăteşte o modificare importantă de regulament care se va aplica din sezonul viitor al Ligii 1.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

FRF va modifica regula U21 din Liga 1

Forul condus de Răzvan Burleanu a găsit o soluţie de compromis în privinţa regulii U21, aspru criticată de cluburile din prima ligă.

Modificările vor fi adoptate la următoarea Adunare Generală a FRF, programată pe 28 iunie. Potrivit surselor AntenaSport, în loc de doi jucători U21, fiecare echipă va fi obligată să aibă pe teren un jucător U21 şi unul U23.

Reclamă

Majoritatea patronilor din Liga 1 au reacţionat dur în legătură cu regula U21. Gigi Becali a anunţat chiar o revoltă, după ce a aflat că FRF pune la cale înăsprirea regulilor.

Gigi Becali, în conflict cu Federaţia din cauza regulii U21

„Am primit o circulară: un jucător U21 să joace 90 min și un alt jucător U21 45 min. Iar dacă noi, sclavii, jucăm cu 7 jucători crescuți în România, atunci nu ne mai impun regula U21!

Reclamă

Am zis că am ajuns într-o situație primitivă, stalinistă. Cineva spune, tu așa faci. Noi, Liga, nu vrem așa! Eu am mai vorbit la alte cluburi, la Craiova, cu Rotaru, i-am zis să facem și noi o revoluție. Iftime e de acord și el. L-am sunat și pe Copilu de la CFR, ‘Da, nea Gigi, de acord'”, declara Gigi Becali, în urmă cu o lună, pentru digisport.ro.

În prezent, regula U21 obligă cluburile să aibă în primul „11” cel puțin doi jucători care se încadrează în categoria de vârstă. Unul dintre ei trebuie să rămână pe teren toate cele 90 de minute. Cluburile au „driblat” regula schimbând al doilea jucător U21 după numai câteva minute sau chiar secunde.

Câte schimbări se vor face în următorul sezon al Ligii 1

În Adunarea Generală de săptămâna viitoare se va stabili şi câte schimbări se pot efectua în următorul sezon al campionatului.

Reclamă 4 / 0/3

IFAB (International Football Association Board) a mărit numărul modificărilor de la 3 la 5 în luna iulie a anului trecut.

Oficial, măsura este valabilă până în august 2021. IFAB a precizat însă că şi la următoarea Cupă Mondială, în 2022, se vor face tot cinci schimbări. Aşa că este de aşteptat ca şi FRF să se alinieze la această practică.

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
20:30 Anunţul lui Andrei Nicolescu după decizia teribilă primită de Dinamo: „Vom ataca”! Planul „câinilor” pentru a scăpa de sancţiune! 19:54 Englezii nu îi dau României nicio şansă la EURO 2024! Verdict dur pentru grupa „tricolorilor” 19:11 CSM Bucureşti – Dunărea Brăila 35-35! „Thriller” în Liga Naţională de handbal! Brăilencele au reuşit o revenire de senzaţie 18:51 Victor Angelescu, dezvăluire de ultimă oră în scandalul materialelor pirotehnice: „Ştiam că fanii dau cu torţe cu FCSB” 18:50 Sandro Tonali, acuzat de Federaţia Engleză că a pariat din nou! De câte ori a încălcat regulamentul după transferul la Newcastle 18:12 Reacţie categorică a presei din Scoţia, după anunţul făcut de Ianis Hagi: „Este impresionant” 18:00 Tudorel Stoica a reacţionat după declaraţiile lui Gică Hagi despre fiul său, Ianis: „A exagerat, îi face rău băiatului lui” 17:42 Dani Alves şi Robinho, desfiinţaţi de un fost coechipier: „Dacă îi făceau asta fiicei mele, nu mai eram la interviu acum” 16:59 Irina Begu s-a calificat în sferturile de finală din Antalya! Românca, fără set pierdut de la revenirea în circuit 16:57 Bocciu şi ceilalţi doi ultraşi ai Rapidului rămân în arest! Decizia de ultimă oră a instanţei Vezi toate știrile
Pe același subiect
Cum a putut să fie numită CSA Steaua într-un comunicat al FRF
Liga 2 • 27 mart., 18:20
Cum a putut să fie numită CSA Steaua într-un comunicat al FRF! Fanii din Ghencea s-au revoltat imediat: „Își bat joc!”
Vestea teribilă primită la azil de Irinel Columbeanu!
Diverse • 27 mart., 11:36
FOTO
Vestea teribilă primită la azil de Irinel Columbeanu! Lovitură imensă pentru fostul afacerist, după ce Gigi Becali l-a refuzat
Siyabonga Ngezana, acuzat de minciună după ce a spus că şi-a pierdut paşaportul:
Liga 1 • 26 mart., 20:57
Siyabonga Ngezana, acuzat de minciună după ce a spus că şi-a pierdut paşaportul: „Nu cred în varianta lui! E bizar!”
Patru transferuri cerute la FCSB
Liga 1 • 26 mart., 18:09
Patru transferuri cerute la FCSB! Avertisment pentru Gigi Becali: „Se poate suci de la o zi la alta!”
Doliu în România! A murit George Nicolescu, artistul care a compus imnul echipei lui Gigi Becali!
Extra • 26 mart., 12:12
Doliu în România! A murit George Nicolescu, artistul care a compus imnul echipei lui Gigi Becali!