Închide meniul

Schimbare majoră pregătită de UEFA! Veste şoc primită de echipele româneşti

Viviana Moraru Publicat: 11 iulie 2023, 14:27

Reclamă
Schimbare majoră pregătită de UEFA! Veste şoc primită de echipele româneşti

Dinamo - Farul LIVE TEXT

Jucători Farul / Hepta

Schimbare majoră pregătită de UEFA. Forul european este gata să facă anumită modificări în regulamentele din competiţiile europene, modificări care ar urma să afecteze şi echipele româneşti. Din sezonul 2024-2025, echipele care vor fi eliminate din Champions League sau Europa League, nu vor mai putea evolua în competiţia imediat inferioară.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

România este reprezentată de patru echipe în competiţiile europene, în acest sezon. Farul joacă în primul tur preliminar din Champions League, în timp ce FCSB, CFR Cluj şi Sepsi vor evolua în turul secund preliminar din Conference League.

Schimbare majoră pregătită de UEFA

UEFA vrea să se evite cazul Sevillei, care a reuşit să câştige Europa League, după ce a fost eliminată din grupele Champions League. Astfel, oficialii forului european pregătesc o schimbare majoră în desfăşurarea competiţiilor.

Echipele eliminate dintr-o competiţie europeană, nu îşi vor mai continua parcursul în competiţia imediat următoare.

De exemplu, Farul evoluează în primul tur preliminar din Champions League. Dacă va fi eliminată, trupa lui Gică Hagi va fi retrogradată în turul doi din Conference League.

Reclamă

Acest fapt nu se va mai realiza însă începând cu sezonul viitor. Atunci, viitoarea campioană a României va fi eliminată definitiv din competiţie, indiferent în ce tur a evoluat.

De altfel, această regulă va afecta şi echipa care va câştiga Cupa României, deoarece din următorul sezon, formaţia care va pune mâna pe trofeu va evolua în preliminariile Europa League.

Schimbarea va afecta şi echipele care termină pe locul trei în grupele Champions League. Dacă până acum acestea erau calificate în primăvara europeană din Europea League, din sezonul 2024-2025, acesta vor fi eliminate definitiv.

Reclamă 4 / 0/3

Gică Popescu, anunţ înainte de Farul – Sheriff

Gică Popescu a făcut un anunţ clar înainte de Farul – Sheriff, partida din primul tur preliminar din Champions League. Preşedintele campioanei este convins că trupa lui Gică Hagi are mari şanse să obţină biletele pentru faza următoarea din preliminariile celei mai importante competiţii inter-cluburi din Europa.

„Cred că avem șanse de calificare și sunt convins că vom vedea o altă echipă față de meciul din Supercupă. Am avut probleme, dar trebuie să ne respectăm blazonul. Am avut jucători care nu au jucat și este riscant să îi bagi în asemenea meci. Indiferent cine va juca, sunt sigur că orice jucător va da totul pe teren.

(n.r. despre Larie, Băluță și Grameni) Nu sunt 100%, dar sunt pe drumul cel bun. Larie abia astăzi s-a antrenat cu echipa.

Avem speranțe foarte mari, poate chiar mai mari decât voi”, a declarat Gică Popescu, conform digisport.ro.

Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
14:06 „Şumudică va dormi la stadion!” Robert Niţă l-a dat de gol pe Dan Şucu! Când va fi anunţat noul antrenor de la Rapid 13:54 FotoAndrei Vlad, petrecere de pomină cu alcool şi săruturi pasionale la Mamaia! S-a „împărţit” între o blondă şi o brunetă 13:09 Adrian Şut, aproape de transferul carierei după ce a câştigat titlul cu FCSB! Gigi Becali poate da un „tun” financiar 13:08 LIVE VIDEOCoreea de Sud – România se dispută ACUM. „Tricolorii” vor o nouă victorie la CM de Hochei, în AntenaPLAY 13:00 VIDEORomânii atacă tabloul principal la Saudi Smash 2024! Eduard Ionescu şi Ioana Sîngeorzan joacă azi, live în AntenaPLAY 12:48 Max Verstappen a dat cărţile pe faţă despre oferta colosală de la Mercedes: „Dacă aş concura pentru locul 5, aş deveni morocănos” 12:45 Handbaliştii de la Dinamo şi-au aflat adversara din semifinalele European League! Cu cine se vor duela în Turneul Final Four 12:03 Lionel Messi a cerut transferul unui star la Inter Miami! Oficialii echipei sunt gata să-i facă pe plac 11:57 „O echipă ca oricare alta!” Dovada lui Florin Talpan că FCSB nu este continuatoarea Stelei: „Lucrurile sunt foarte clare” 11:19 Mihai Rotaru a dezvăluit, chiar înainte de Universitatea Craiova – FCSB, ce obiectiv i-a trasat lui Costel Gâlcă Vezi toate știrile
Citește și