Închide meniul

Seid Visin, scrisoare tulburătoare de adio. Fostul junior al lui AC Milan şi-a pus capăt zilelor

Reclamă

Publicat: 5 iunie 2021, 17:59

Seid Visin, scrisoare tulburătoare de adio. Fostul junior al lui AC Milan şi-a pus capăt zilelor

Twitter AC Milan

Seid Visin, scrisoare tulburătoare de adio

Vestea a cutremurat fotbalul. Fotbalistul care era născut în Etiopia şi adoptat de o familie de italieni a transmis, înainte să-şi pună capăt zilelor, că a fost o victimă a rasismului. Mesajul lăsat în urmă de fostul mijocaş a fost făcut public de jurnaliştii de la Repubblica.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Seid Visin, scrisoare tulburătoare de adio: „Singurul lucru care domina era frica”

Oriunde aș merge, oriunde aș fi, simt pe umerii mei o greutate asemeni celei a unui bolovan. Simt greutatea privirilor sceptice, dezgustate, temătoare și pline de prejudecăți ale oamenilor.

Nu sunt un imigrant. Am fost adoptat când eram mic. Înainte să crească numărul imigranților îmi amintesc, cu puțină aroganță, că oamenii mă iubeau. Toată lumea se uita la mine cu bucurie, respect și curiozitate. Acum, se pare că totul este întors pe dos.

Acum câteva luni mi-am găsit un loc de muncă, pe care a trebuit să-l părăsesc pentru că mulți oameni, în mare parte vârstnici, au refuzat să fie serviți de mine… de parcă nu ar fi fost suficient, de parcă nu mă simțeam deja inconfortabil. Au găsit în mine responsabilitatea faptului că mulţi tineri italieni (albi) nu şi-au găsit de lucru.

Reclamă

Seid Visin a încetat din viaţă la 20 de ani

Ceva s-a schimbat în mine, s-au creat automatisme în mintea mea… ca şi cum îmi era ruşine că sunt negru, îmi era teamă să nu fiu confundat cu un imigrant. Când eram cu prietenii mei, mă puneau să fac glume proaste despre negri și despre imigranți. Singurul lucru care domina era frica, frica de ura pe care am văzut-o în ochii oamenilor față de imigranți, frica de disprețul pe care l-am simțit în vorbele oamenilor.

Cu aceste cuvinte crude, amare, triste și dramatice nu vreau să cerșesc milă, ci doar să-mi reamintesc că stresul și suferința pe care le trăiesc sunt doar o picătură de apă în comparație cu oceanul de suferință pe care îl trăiesc acei oameni cu demnitate, care preferă să moară decât să ducă o viață în mizerie și iad„, a scris Seid Visin.

Portarul naţionalei Italiei, Gianluigi Donnarumma, a fost coleg cu Visin. Goalkeeperul care este pe punctul de a semna cu Juventus a rămas marcat de decizia luată de cel care i-a fost coechipier la juniorii lui AC Milan.

Reclamă 4 / 0/3

Era un prieten, un băiat ca mine. L-am cunoscut pe Seid imediat după ce am ajuns la Milano, am locuit împreună într-un internat. Au trecut câțiva ani de atunci, dar nu pot și nu vreau să uit acel zâmbet incredibil al lui, acea bucurie a vieții„, a reacţionat Donnarumma.

Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
26
apr.
23:50
VIDEOQPR – Leeds 4-0, în AntenaPLAY. Meci de coşmar pentru Leeds, în Championship! Cum arată lupta pentru promovarea în Premier League
26
apr.
23:28
„E un mercenar” Ioan Andone a răbufnit după ce „câinii” au rămas pe loc de retrogradare! Verdictul pe care l-a dat despre Kopic!
26
apr.
23:20
UPDATELiverpool l-a ales pe înlocuitorul lui Jurgen Klopp! Arne Slot, noul manager de pe Anfield: „S-a ajuns la acord!”
26
apr.
23:12
„Avem destul timp” Zeljko Kopic, declaraţie surprinzătoare după ce Dinamo a pierdut şansa de a fi la mâna ei pentru salvare!
26
apr.
23:01
Foto„Iar ne retrogradaţi? Vă rupem picioarele!” Fanii lui Dinamo au făcut un scandal monstru! I-au cerut demisia lui Kopic: „Pleacă!”
26
apr.
23:00
„Greşeli incredibile” Mircea Lucescu a văzut meciul Dinamo – FC Voluntari 1-1 şi a spus ce crede despre retrogradare!
26
apr.
22:40
Câţi fani iau cu asalt Arena Naţională, la FCSB – Farul. Mihai Stoica, mesaj războinic: „Un punct CA SĂ PUNEM PUNCT!”
26
apr.
22:32
„Suntem blestemaţi!” Jucătorul lui Dinamo s-a prăbuşit emoţional după remiza cu Voluntari şi a spus ce urmează pentru „câini”!
26
apr.
22:11
„V-a făcut Rapid o ofertă?” Dani Coman, anunţ ferm despre şansele de a-l înlocui pe Daniel Niculae la Rapid
26
apr.
22:05
Faze controversate în Dinamo – FC Voluntari! Radu Petrescu a dictat un penalty pentru „câini”, apoi a întors decizia!
Vezi toate știrile
Citește și