Închide meniul

„Acesta este marele meu vis!”. Echipa la care îşi doreşte să revină Walter Zenga. Italianul a făcut-o campioană pe FCSB

Reclamă

Iulian Focșăneanu Publicat: 11 februarie 2023, 12:27

„Acesta este marele meu vis!. Echipa la care îşi doreşte să revină Walter Zenga. Italianul a făcut-o campioană pe FCSB

"Acesta este marele meu vis!". Echipa la care îşi doreşte să revină Walter Zenga

Walter Zenga a antrenat trei echipe din România / Profimediaimages

Se ştie care este echipa la care îşi doreşte să revină Walter Zenga. Portarul de legendă al Italiei visează cu ochii deschişi că va sta şi pe banca echipei sale de suflet, Inter. În 328 de meciuri a apărat buturile nerazzurrilor, între 1978 şi 1994.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Zenga a antrenat trei echipe din România: FC Naţional, FCSB şi Dinamo. În singurul sezon cu italianul la conducere, 2004-2005, roş-albaştrii au câștigat titlul de campioană și au eliminat-o pe Valencia din Cupa UEFA.

Echipa la care îşi doreşte să revină Walter Zenga

Walter Zenga este liber de contract din 2020. A pregătit-o ultima dată pe Cagliari.

Inter a fost visul meu din copilărie, devenit realitate: am susținut mereu Inter, am mers în galerie, am fost băiat de mingi pe San Siro. Apoi, în sfârșit, după ani de zile petrecuți în provincie, m-am întors acasă.

Este un vis să antrenez Inter? Întotdeauna a fost, am trecut prin tot procesul echipei, de la de tineret, am lucrat la club, acum sunt o legendă. În viață, e important să-ţi urmezi un mare vis, nu contează dacă se va împlini vreodată.

Reclamă

Satisfacția mea este aceea că fanii lui Inter mă ​​opresc și astăzi pe stradă, de parcă m-am retras anul trecut. Și chiar și atunci când cineva de la o altă echipă îmi spune lucruri neplăcute, nu mă simt jignit: înseamnă că am lăsat o amprentă, în ciuda faptului că ultimul meci oficial a fost pe 11 mai 1994„, a declarat Walter Zenga pentru fcinter1908.it.

Din postura de jucător, Zenga a ajutat-o pe Inter să câştige un titlu, o Supercupă a Italiei şi de două ori Cupa UEFA.

Norocul meu este că întotdeauna am avut un plan B şi nu am stat acasă, în aşteptarea unui telefon. Am fost la radio, la TV. Le-am antrenat pe Catania, pe Palermo… sufletul meu a rămas la Crotone. Apoi la Venezia. Fiecare oraş mi-a dat câte ceva.

Reclamă 4 / 0/3

Tatăl meu o susţinea pe Juventus. Când mergeam la Inter – Juve, dacă pierdeam, mă supăram şi plângeam. Şi primul meu fiu, Jacopo, este fan al alb-negrilor. Suntem o familie ciudată. Dar ceilalţi copii sunt de partea mea„, a mai spus portarul de legendă.

Walter Zenga s-a autopropus la FCSB după plecarea lui Nicolae Dică

În luna noiembrie, Gigi Becali a dezvăluit că Walter Zenga s-a autopropus la FCSB, după plecarea lui Nicolae Dică. Antrenorul italian l-ar fi sunat personal pe Mihai Stoica să discute despre o revenire la echipa roș-albastră.

Becali a făcut anunțul despre discuția dintre MM și Walter Zenga cu o aluzie la o declarație mai veche a tehnicianului italian, care spunea în 2010 că este „100% român”. Latifundiarul din Pipera a decis să meargă pe mâna lui Mihai Pintilii.

Nu, trebuie să fie 52% român, nu 50%. L-a sunat Zenga pe MM. Dar i-am zis că trebuie să fie 90% român”, a spus atunci Gigi Becali, conform digisport.ro.

Walter Zenga a stat pe banca roș-albaștrilor timp de 39 de partide. A avut un bilanţ de 21 de victorii, 8 egaluri și 10 înfrângeri.

Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
11:57 Florinel Coman pleacă la vraciul Marijana! Când se va întoarce starul lui FCSB de la Belgrad şi când ar putea juca 11:11 Mobilizare generală înainte de FCSB – Farul! Jucătorii liderului, pregătiţi de sărbătoare! Ce îndemn au avut pentru fani 10:42 Sorana Cîrstea – Iga Swiatek şi Jaqueline Cristian – Danielle Collins LIVE SCORE (12:00). Dueluri de foc pentru românce la Madrid 10:13 Performanţă uriaşă pentru Eliza Samara! A câştigat Liga Campionilor la tenis de masă pentru a treia oară consecutiv 10:02 Ţara din Europa care refuză să folosească VAR, după ce fanii s-au revoltat! Anunţul federaţiei 9:49 Leicester a promovat în Premier League. Leeds are şanse mici să promoveze direct. Cum ar putea arăta play-off-ul 9:28 Dennis Man îi dă mari emoţii lui Edi Iordănescu! Internaţionalul român, scos din lotul lui Parma. Anunţul presei din Italia 9:05 „Iar o să îmi iau înjurături”. Helmut Duckadam, un nou discurs dur la adresa conducerii CSA Steaua: „Poate nu mă pricep eu” 8:56 Dezvăluirea făcută de Ioan Andone, la 64 de ani. Care este, de fapt, numele său din buletin 8:34 Verdictul specialistului, după controversele din Dinamo – FC Voluntari: „E neglijenţă” / „Asta e poziţie normală?” Vezi toate știrile
Citește și