Închide meniul
NEWS ALERT

Cutremur la Juventus! Andrea Agnelli și Pavel Nedved și-au dat demisia! Finalul unei ere

Reclamă

Alexandru Ivan Publicat: 28 noiembrie 2022, 22:36

Cutremur la Juventus! Andrea Agnelli și Pavel Nedved și-au dat demisia! Finalul unei ere

Andrea Agnelli și Pavel Nedved și-au dat demisia de la conducerea lui Juventus

Andrea Agnelli, alături de Pavel Nedved / Profimedia

Președintele Andrea Agnelli și vicepreședintele Pavel Nedved și-au dat demisia de la conducerea lui Juventus. Este finalul unei ere pentru fosta campioana a Italiei.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Într-un consiliu extraordinar desfășurat la Continassa, președintele Andrea Agnelli, adjunctul său Pavel Nedved, cât și directorul general Maurizio Arrivabene au decis să-și dea demisia, scrie Gazzetta dello Sport. Alături de ei, au plecat alți șapte membri din conducerea lui Juventus.

Andrea Agnelli și Pavel Nedved și-au dat demisia de la Juventus

Implicarea șefilor lui Juventus într-o anchetă de evaziune fiscală, deschisă de Parchetul din Torino, a condus la decizia unanimă de a face un pas înapoi, scrie sursa citată. Recent, a avut loc o revizuire a bugetului clubului.  Bianconerii au înregistrat o pierdere record de 254,3 milioane de euro pentru 2021-2022, iar adunarea acţionarilor, care ar fi trebuit să aibă loc pe 23 noiembrie, a fost amânată pentru 27 decembrie.

Noua conducere a lui Juventus, cât și noua structură a clubului, vor fi stabilite în lunile următoare.

Se încheie una dintre cele mai de succes epoci din istoria lui Juventus. În ultimul deceniu, „Bătrâna Doamnă” a atins, printre altele, recordul de nouă Scudetto consecutive. Andrea Agnelli era la conducerea lui Juventus din 19 mai 2010.

Reclamă

Andrea Agnelli a fost criticat dur pentru promovarea Super Ligii Europei, motiv pentru care și-a dat demisia și din funcția de membru în comitetul UEFA în aprilie 2021.

Juventus a terminat pe locul patru în Serie A sezonul trecut și ocupă poziția a treia în acest moment, la zece puncte în spatele liderului Napoli.

Andrea Agnelli, 12 ani la conducerea lui Juventus

Andrea este al patrulea membru al familiei Agnelli care conduce clubul Juventus, după tatăl său, unchiul său și bunicul său. Precedentul președinte, John Elkann, vărul primar al lui Agnelli, a fost criticat de fanii lui Juventus pentru rezultatele slabe ale clubului în sezonul 2009-2010 și mulți ultrași l-au văzut pe Andrea Agnelli drept moștenitorul „de drept”, datorită asocierii de lungă durată a familiei sale cu clubul.

Reclamă 4 / 0/3

În ciuda faptului că a preluat funcția într-o perioadă în care Juventus încă se confrunta cu consecințele scandalului Calciopoli, Andrea Agnelli a readus-o pe „Bătrână Doamnă” în elita fotbalului italian. Tot în timpul mandatului său, Juve s-a mutat pe actualul stadion, Allianz Stadium.

Juventus a reușit o serie de nouă titluri consecutive între 2012 și 2020, ajugând și în două finale ale Ligii Campionilor, în 2015 și 2017, pierdute însă în fața Barcelonei și a lui Real Madrid.

Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
20:00 LIVE TEXTDinamo – FC Voluntari 0-0. Meci crucial pentru salvarea de la retrogradare! 19:36 Jaqueline Cristian s-a calificat în turul 3 la Madrid! Revenire de senzaţie a româncei, care pierduse primul set! 19:32 VIDEO„Împreună putem deveni campioni!” Mobilizare generală la FCSB, înaintea meciului care le poate aduce roş-albaştrilor titlul 18:40 În ce stadiu se află dosarul penal al lui Daniel Niculae! Anunţul unui renumit avocat român: „Vă spun cu certitudine” 18:35 Deciziile finale luate de Xavi! Catalanii au anunţat cum va arăta Barcelona sezonul viitor. Jucătorii aşteptaţi pe Camp Nou 18:12 Ronnie O’Sullivan, performanţă de senzaţie! „Racheta” a mai doborât un record la Campionatul Mondial de snooker 17:51 NEWS ALERT„O problemă reală şi gravă!” Prima decizie luată de Dan Şucu, după ce Daniel Niculae a ajuns să fie urmărit penal 17:31 „Să facem un meci mare!” Gică Hagi avertizează că e gata să strice sărbătoarea de titlu a FCSB-ului: „Avem oxigen!” 17:30 Conducătorii lui Dinamo, făcuţi praf de o legendă a „câinilor”: „Eu am girat să vină aceşti oameni”! Reacţia lui Dănuţ Lupu 16:54 VideoCamelia Bălțoi prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari știri ale zilei de 26 aprilie Vezi toate știrile
Citește și