Închide meniul

Daniele De Rossi este noul antrenor al celor de la AS Roma! Fostul căpitan i-a luat locul lui Jose Mourinho

Alex Masgras Publicat: 16 ianuarie 2024, 16:05

Reclamă
Daniele De Rossi este noul antrenor al celor de la AS Roma! Fostul căpitan i-a luat locul lui Jose Mourinho

Daniele De Rossi este noul antrenor al celor de la AS Roma

Daniele De Rossi, în timpul unui meci / Profimedia

Daniele De Rossi este noul antrenor al celor de la AS Roma! AS Roma a anunţat că Daniele De Rossi a fost numit în funcţia de antrenor principal al primei echipe până la 30 iunie 2024. El îl înlocuieşte pe Jose Mourinho, demis marţi dimineaţă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

După 18 ani ca jucător al Romei, De Rossi va reveni la rolul de antrenor şi îşi va face debutul pe banca romanilor în meciul de campionat cu Verona, sâmbătă după-amiază, pe Stadio Olimpico.

Daniele De Rossi este noul antrenor al celor de la AS Roma!

„Suntem încântaţi să îi putem preda responsabilitatea tehnică a AS Roma lui Daniele De Rossi, deoarece credem că leadership-ul şi ambiţia care l-au distins întotdeauna pot fi esenţiale în urmărirea obiectivelor echipei până la finalul sezonului”, au declarat Dan şi Ryan Friedkin, potrivit news.ro.

„Cunoşteam legătura de nezdruncinat care îl uneşte pe Daniele cu clubul, dar entuziasmul cu care a acceptat imediat această provocare pentru următoarele luni ne-a convins şi mai mult de capacitatea sa de a fi un ghid pentru jucători şi un reprezentant mândru al valorilor acestui club. Bine ai venit acasă, Daniele”, se menţionează în comunicat.

Născut la Roma şi crescut în sectorul juvenil al echipei romane, De Rossi a debutat în prima echipă în 2001 şi s-a impus rapid ca unul dintre cei mai buni mijlocaşi din lume.

Reclamă

De Rossi a jucat 616 meciuri la Roma, devenind căpitan şi marcând 63 de goluri în toate competiţiile. El este al doilea jucător cu cele mai multe prezenţe din istoria clubului.

În timpul petrecut la Roma a câştigat Coppa Italia de două ori, în 2007 şi 2008, şi o Supercupă a Italiei în 2007.

Pe lângă cariera sa extraordinară la Roma, De Rossi a avut o carieră excepţională la echipa naţională. El a jucat 117 meciuri în tricoul Italiei. A participat la opt turnee internaţionale majore, câştigând Cupa Mondială în 2006 alături de coechipierii Francesco Totti şi Simone Perrotta.

Reclamă 4 / 0/3

După ce s-a retras din activitatea de jucător de fotbal, De Rossi a făcut parte din staff-ul tehnic al Italiei la Campionatul European disputat în 2021 şi încheiat cu victoria azzurrilor pe Wembley, la 11 iulie, înainte de experienţa sa ca antrenor al echipei Spal în sezonul trecut.

Jose Mourinho e OUT de la AS Roma

Jose Mourinho e OUT de la AS Roma! Clubul din capitala Italiei a emis un comunicat în care a anunţat despărţirea de Jose Mourinho.

„În numele tuturor celor de la AS Roma, îi mulţumim lui José pentru pasiunea şi angajamentul de care a dat dovadă de când s-a alăturat echipei Giallorossi”, au declarat proprietarii clubului, Dan şi Ryan Friedkin, într-un comunicat. „Vom avea întotdeauna amintiri plăcute despre conducerea sa, dar credem că, în interesul clubului, este necesară o schimbare imediată. Îi dorim lui José şi echipei sale tot ce este mai bun pentru viitor”, se precizează în comunicat.

Jose Mourinho o lasă pe AS Roma pe locul 9 în Serie A, poziţie dezamăgitoare. Roma e la 22 de puncte în spatele liderului Inter, dar poate spera să prindă cupele europene.

Atalanta, formaţie aflată pe locul 5, are doar cu 4 puncte mai mult decât Roma, în timp ce Fiorentina, care e pe 4, loc ce asigură prezenţa în preliminariile Ligii Campionilor, are 34 de puncte, cu 5 mai multe decât Roma.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
21:10 Borussia Dortmund – PSG LIVE TEXT (22:00). Se anunţă spectacol în a doua semifinală Champions League. Echipe de start 21:04 Dennis Man şi Valentin Mihăilă au promovat în Serie A! Performanţă uriaşă pentru jucătorii naţionalei, alături de Parma! 21:00 VIDEOLecco – Sampdoria a fost în AntenaPLAY! Echipa lui Andrea Pirlo a făcut un pas important în lupta pentru baraj 20:51 Video„Selecţionerul nostru e un clovn!” Scandal uriaş la naţionala Ungariei, după înfrângerea istorică cu România 20:32 FotoAverea lui Ionuţ Negoiţă a „explodat”! Ce loc ocupă acum omul de afaceri în topul celor mai bogaţi români! 20:11 Carlos Alcaraz a fost eliminat în sferturile de la Madrid! Seria incredibilă a spaniolului, încheiată de Andrey Rublev 19:58 „Rămâne Mitriţă?” Mihai Rotaru a dat răspunsul la întrebarea care îi frământă cel mai tare pe suporterii Universităţii Craiova! 19:26 Fanii FCSB-ului iau cu asalt Arena Naţională la meciul cu CFR Cluj! Mihai Stoica a anunţat câte bilete s-au vândut în numai o oră 19:26 Horaţiu Moldovan a primit o veste uriaşă din Spania! Decizia luată de Diego Simeone şi Atletico Madrid 18:57 Transferurile de milioane de euro ale lui Dan Şucu la Rapid, făcute praf: „Să ne mai lase. Are dreptate Gigi Becali” Vezi toate știrile
Citește și