Închide meniul

Luciano Spalletti pleacă de la Napoli! Anunțul făcut de Aurelio De Laurentiis: ”E un om liber”

Dan Roșu Publicat: 29 mai 2023, 8:49

Luciano Spalletti pleacă de la Napoli! Anunțul făcut de Aurelio De Laurentiis: ”E un om liber”

Luciano Spalletti pleacă de la Napoli

Luciano Spalletti, în timpul unui meci / Profimedia Images

  • Luciano Spalletti își ia un an sabatic
  • Spalletti e cel mai în vârstă antrenor care ia titlul în Serie A

Luciano Spalletti pleacă de la Napoli, după titlul istoric câștigat în acest sezon. Președintele Aurelio De Laurentiis este cel care a anunțat că antrenorul i-a cerut despărțirea, pentru a avea un an sabatic.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Discuțiile despre despărțirea lui Spalletti de Napoli apăruseră după ce echipa a pus mâna pe al treilea Scudetto din istorie. Antrenorul avea varianta de a prelungi contractul pe încă un an, dar a ales despărțirea de noua campioană a Italiei.

Luciano Spalletti pleacă de la Napoli

”Spalletti este un om liber. Când cineva vine la tine și îți spune că a făcut tot ce putea face și că un ciclu din viața lui s-a încheiat… Mi-a spus că vrea să își ia un an sabatic. Ce poți face? Te poți opune?

Reclamă

Acum, cel mai important e să facă ce iubește. A fost un antrenor extraordinar pentru băieți. Antrenorii sunt de două feluri, cei care vor să controleze piața de transferuri și cei care antrenează.

I-am dat material foarte bun de lucru și el i-a ajutat pe jucători să crească”, a spus De Laurentiis, citat de football-italia.net.

Reclamă

Luciano Spalletti, prima reacție după ce Napoli a devenit campioana Italiei

Luciano Spalletti a oferit prima reacție după ce Napoli a devenit campioana Italiei. Antrenorul italian a fost extrem de emoționat la finalul partidei cu Udinese, în urma căreia echipa sa a cucerit Scudetto.

Luciano Spalletti a vrut să le dedice trofeul jucătorilor, cât și fanilor și familiei sale. Totodată, antrenorul italian susține că obiectivul echipei, la startul sezonului, a fost clasarea pe un loc care să asigure prezența în grupele UEFA Champions League.

„Când îi văd pe fanii echipei fericiți îmi aduce cea mai mare bucurie. Obiectivul nostru a fost un loc de Champions League. Unii oameni au protestat împotriva echipei în vara trecută. Eu am spus doar că trebuie să construim o mentalitate de campioni.

Reclamă 4 / 0/3

Trebuie să dedic acest trofeu jucătorilor, care merită asta. De asemenea, îl dedic și suporterilor. Evident, și familiei mele, fiicei, Matilde, prietenilor, dar și fratelui meu, Marcello”, a declarat Luciano Spalletti.

Napoli a câştigat cel de-al treilea titlu din istoria clubului, după cele pe care i le adusese Maradona în 1987 şi 1990.

Luciano Spalletti a devenit cel mai în vârstă antrenor care devine campion în Serie A. A scris istorie la 64 de ani şi 58 de zile!

 

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
8:43 Schimbări uriașe la FCSB. Cinci jucători, gata să plece de la echipa lui Gigi Becali chiar dacă vor câștiga titlul 8:42 Andrei Nicolescu a anunţat măsuri dure după ce Dinamo va juca 4 meciuri cu porţile închise: „Ca la aeroport!” 8:32 VIDEOEliza Samara a făcut show în ultimele două puncte ale meciului cu Wang Yidi. A fost aplaudată şi de adversara de la Incheon 8:30 Bernadette Szocs – Adriana Diaz (acum, în AntenaPLAY), duel pentru sferturile de finală de la WTT Champions Incheon 2024 7:50 VIDEOEliza Samara – Wang Yidi 1-3, live în AntenaPLAY. Românca a jucat senzaţional, dar s-a oprit în optimi la WTT Champions Incheon 28
mart.
23:35
Simona Halep nu va participa la Stuttgart! Anunţul organizatorilor turneului din Germania
28
mart.
23:35
Pierdere importantă pentru FCSB înainte de meciul cu Farul! Fotbalistul lui Gigi Becali care e în pericol să îşi încheie sezonul!
28
mart.
23:01
FotoHoraţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se!
28
mart.
23:01
Viorel Moldovan, sfat preţios pentru jucătorul pus la zid de Edi Iordănescu: „La muncă, copile! Trece trenul pe lângă tine”
28
mart.
22:16
VideoCampioana europeană Mihaela Cambei e gata să dea lovitura la Cupa Mondială de haltere, LIVE în AntenaPLAY! Cum se pregăteşte
Vezi toate știrile
Pe același subiect
Adrian Mutu își poate pierde una dintre vedetele de la CFR Cluj
Liga 1 • 28 mart., 13:24
Adrian Mutu își poate pierde una dintre vedetele de la CFR Cluj! Poate prinde transferul carierei în Premier League sau Serie A
Patru cluburi uriaşe, în cursa pentru transferul lui Dennis Man! Anunţul italienilor
AntenaPLAY • 22 mart., 10:14
Patru cluburi uriaşe, în cursa pentru transferul lui Dennis Man! Anunţul italienilor: „E aurul Parmei!”
Xavi a venit cu un răspuns acid pentru contestatari, după Barcelona - Napoli 3-1
Liga Campionilor • 13 mart., 8:02
Xavi, răspuns acid pentru contestatari după Barcelona – Napoli 3-1: „Ne-au spus că suntem bufonii Ligii! Acum, ce facem?”
Barcelona a scris istorie în meciul cu Napoli
Liga Campionilor • 12 mart., 23:25
Barcelona a scris istorie în meciul cu Napoli! Xavi a titularizat doi puşti pentru a ataca sferturile Champions League
De Laurentiis, primă fabuloasă pentru jucătorii lui Napoli! Miză uriaşă pentru campioana din Serie A în dubla cu Barcelona
Liga Campionilor • 11 mart., 19:15
De Laurentiis, primă fabuloasă pentru jucătorii lui Napoli! Miză uriaşă pentru campioana din Serie A în dubla cu Barcelona