Închide meniul

Modul prin care Juventus şi-ar putea recăpăta cele 15 puncte cu care a fost penalizată! Cum ar arăta clasamentul din Serie A

Reclamă

Viviana Moraru Publicat: 8 martie 2023, 21:20

Modul prin care Juventus şi-ar putea recăpăta cele 15 puncte cu care a fost penalizată! Cum ar arăta clasamentul din Serie A

Juventus şi-a primit înapoi cele 15 puncte

Stadionul celor de la Juventus/ Profimedia

Presa din Italia a anunţat cum şi-ar putea recăpăta Juventus cele 15 puncte cu care a fost penalizată, la jumătatea lunii ianuarie. Clubul torinez ar putea da clasamentul din Serie A peste cap, şi s-ar putea gândi astfel la o poziţie pe podium, care ar asigura implicit şi un loc în grupele Ligii Campionilor, în sezonul viitor.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Foştii conducători de la Juventus au fost implicaţi într-un scandal colosal de fraudă în Italia. Ca urmare, clubul torinez a suportat consecinţele, fiind depunctat cu 15 puncte, motiv pentru care a ajuns la mijlocul clasamentului din Serie A.

Cum şi-ar putea recăpăta Juventus cele 15 puncte cu care a fost penalizată

Clubul Juventus a fost penalizat cu 15 puncte din cauza fraudelor contabile la unele transferuri de jucători din perioada 2018-2021. „Bătrâna Doamnă” şi-ar putea recăpăta punctele, invocând un viciu de procedură, susţine Gazzetta dello Sport.

După mai multe refuzuri, Tribunalul Administrativ Latium, responsabilă cu cazul, a fost de acord cu avocaţii clubului cu privire la posibilitatea de consultare a corespondenţei dintre Parchetul Federal al Federaţiei şi Covisoc, structura de control financiar al fotbalului transalpin, în aprilie 2021. Raportarea a avut loc la acea dată, însă ancheta s-a deschis oficial în octombrie 2022, ceea ce nu ar fi trebuit să fie autorizat, deoarece termenul maxim este de 60 de zile pentru a începe o anchetă.

Potrivit avocaţilor apărării, o parte a documentelor ar fi astfel de neutilizat, ceea ce ar atrage nevalidarea procesului şi recuperarea de către Juventus a celor 15 puncte retrase, anunţă news.ro.

Reclamă

Astfel, clasamentul din Serie A ar urma să fie dat peste cap. În momentul de faţă, Juventus ocupă locul şapte, cu 35 de puncte. În cazul în care şi-ar recupera cele 15 puncte cu care a fost penalizată, Juventus ar egala-o pe Inter, care are 50 de puncte, şi s-ar clasa pe podiumul din clasamentul Italiei.

În acest caz, s-ar aprinde şi mai mult lupta pentru ocuparea unei poziţii de Liga Campionilor. În acest moment, Inter, Lazio, AS Roma, AC Milan şi Atalanta sunt despărţite de doar opt puncte, şi se luptă pentru trei locuri.

Clasamentul din Serie A:

Reclamă 4 / 0/3
  1. Napoli: 65 p.
  2. Inter: 50 p.
  3. Lazio: 48 p.
  4. AS Roma: 47 p.
  5. AC Milan: 47 p.
  6. Atalanta: 42 p.
  7. Juventus: 35 p.

Max Allegri: „Trebuie să ne gândim la evitarea retrogradării!”

Antrenorul lui Juventus, Max Allegri, a ajuns să se gândească la evitarea retrogradării, după ce fosta campioană a Italiei s-a prăbușit în clasament, în urma depunctării.

„Juventus trebuie să se gândească la salvarea de la retrogradare”, a declarat luni, într-o conferinţă de presă, Massimiliano Allegri, antrenorul celei mai titrate echipe din fotbalul italian, citat de TuttoMercatoWeb.

„Trebuie să atingem cele 40 de puncte care asigură salvarea de la retrogradare, îmi vine să râd dar aşa este. Primul obiectiv este să le ajungem pe echipele care sunt în faţa noastră”, a spus Allegri într-o conferinţă de presă înaintea meciului cu Salernitana, o formaţie care luptă pentru a se menţine în prima divizie.

Depunctarea lui Juventus a compromis şansele echipei de a încheia între primele patru clasate în Serie A şi a putea participa astfel în ediţia viitoare a Ligii Campionilor.

Recomandări
  • Cum şi-ar putea recăpăta Juventus cele 15 puncte

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
18
apr.
23:57
PAOK – Club Brugge 0-2. Răzvan Lucescu a ratat calificarea în semifinalele Conference League! Dueluri „de foc” în semifinale
18
apr.
23:50
„Steaua fără nume!” Marcel Răducanu, verdict despre sezonul de vis făcut de FCSB! Mesaj direct pentru echipa lui Gigi Becali
18
apr.
23:45
„Nu vreau să creez tensiune!” Vlad Chiricheş, mesaj ferm pentru Edi Iordănescu: „Regret că am spus asta! M-am hazardat!”
18
apr.
23:38
„Să dea mai mult, la cât sunt plătiți!” Ioan Ovidiu Sabău și-a atacat jucătorii după Oțelul – U Cluj 2-1!
18
apr.
23:14
Scene uluitoare cu Emiliano Martinez în Lille – Aston Villa. La un pas să fie eliminat! A dansat ca în finala Cupei Mondiale
18
apr.
23:12
„Ne lipsește partea financiară! Avem cel mai mic buget!” Dorinel Munteanu, strigăt de ajutor după calificarea în finala Cupei
18
apr.
22:47
Dan Nistor s-a prăbuşit emoţional după înfrângerea cu Oţelul: „Frustrant şi dureros! Mulţi nu vom dormi la noapte!”
18
apr.
22:41
„E dureros!” Alex Chipciu și-a turnat cenușă în cap după ce și-a dat autogol în Oțelul – U Cluj! A vorbit și despre noul obiectiv
18
apr.
21:55
„Mulți patroni încearcă să îl imite” Ovidiu Burcă, laude la scenă deschisă pentru Gigi Becali! A spus și de ce are succes FCSB
18
apr.
21:43
Oţelul – Corvinul este finala Cupei României! Gălăţenii s-au calificat după un autogol marcat de Chipciu în minutul 90
Vezi toate știrile
Citește și