Închide meniul

Cât de jos a ajuns Juventus! Max Allegri: „Trebuie să ne gândim la evitarea retrogradării!”

Reclamă

Alexandru Ivan Publicat: 6 februarie 2023, 20:51

Cât de jos a ajuns Juventus! Max Allegri: „Trebuie să ne gândim la evitarea retrogradării!

Max Allegri a ajuns să se gândească la evitarea retrogradării cu Juventus

Max Allegri, într-un meci pentru Juventus / Profimedia

Antrenorul lui Juventus, Max Allegri, a ajuns să se gândească la evitarea retrogradării, după ce fosta campioană a Italiei s-a prăbușit în clasament, în urma depunctării.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

„Juventus trebuie să se gândească la salvarea de la retrogradare”, a declarat luni, într-o conferinţă de presă, Massimiliano Allegri, antrenorul celei mai titrate echipe din fotbalul italian, citat de TuttoMercatoWeb.

Max Allegri a ajuns să se gândească la evitarea retrogradării cu Juventus

În ianuarie, Juventus a fost penalizată de justiţia sportivă cu scăderea a 15 puncte din clasamentul Serie A, din cauza unor fraude contabile în cazul unor transferuri de jucători. În urma depunctării, Juve are 23 de puncte după 20 de jocuri şi este pe locul 13, la 10 puncte de zona retrogradării.

Realitatea este că avem 23 de puncte. Trebuie să atingem cele 40 de puncte care asigură salvarea de la retrogradare, îmi vine să râd dar aşa este. Primul obiectiv este să le ajungem pe echipele care sunt în faţa noastră”, a spus Allegri într-o conferinţă de presă înaintea meciului cu Salernitana, o formaţie care luptă pentru a se menţine în prima divizie.

Depunctarea lui Juventus a compromis şansele echipei de a încheia între primele patru clasate în Serie A şi a putea participa astfel în ediţia viitoare a Ligii Campionilor.

Reclamă

În acest sezon, Juventus a evoluat în grupele Ligii Campionilor, acolo unde s-a clasat pe locul trei la final. Astfel, „Bătrâna Doamnă” este calificată în 16-imile Europa League, unde se va duela cu Nantes.

Juventus poate fi suspendată din competiţiile europene

Jurnaliştii italieni de la Gazzetta dello Sport anunţă faptul că Juventus ar putea fi suspendată din competiţiile europene pentru următorii trei ani! Acest fapt ar reprezenta o lovitură uriaşă pentru gruparea torineză.

Totodată, clubul ar urma să fie amendat de UEFA cu 23 de milioane de euro, după ce a fost acuzat de fraudă în cazul transferurilor a mai mulţi jucători.

Reclamă 4 / 0/3

Dacă nu va putea evolua în competiţiile europene în următoarele trei sezoane, Juventus riscă să piardă sume uluitoare. Mai exact, presa din Italia anunţă că torinezii încasează 80 de milioane de euro pe sezon, în medie, reprezentând 20% din încasările anuale ale clubului.

Totodată, lipsa din competiţiile europene ar reprezenta şi o lovitură de imagine pentru Juventus, echipă obişnuită cu prezenţa constantă în grupele Ligii Campionilor.

În ultimii ani, clubul torinez a raportat datorii în valoare de aproximativ 900 de milioane de euro, fiind pe locul doi în acest top, după Barcelona, care are datorii de peste 1,3 miliarde de euro.

Juventus va ataca decizia depunctării

Potrivit Gazzetta dello Sport, avocații lui Juve sunt pregătiți să atace în instanță depunctarea primită de club.

„Această decizie reprezintă un tratament clar inegal față de orice alt club. Este o nedreptate flagrantă față de Juventus și față de milioane de fani. Avem încredere că situația va fi remediată în curând la următorul nivel de judecată” se arată în comunicatul avocaților lui Juventus.

După vestea șoc din Italia, Leandro Bonucci, căpitanul echipei, a transmis și el un mesaj în care face apel la unitate.

„Noi împreună cu voi. Astăzi este și mai important să fim o echipă. Înainte pe drumul nostru”. a fost mesajul postat de Bonucci pe contul său de Instagram.

Reclamă
Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
8:34 Verdictul specialistului, după controversele din Dinamo – FC Voluntari: „E neglijenţă” / „Asta e poziţie normală?” 8:19 Mihai Stoica a anunţat care este antrenorul său român preferat. Surpriză uriaşă: „Poţi să mi-l pui cu oricine şi îl aleg pe el” 8:00 FCSB – Farul LIVE TEXT (20:30). Roş-albaştrii sunt la un punct de titlu. Gică Hagi încearcă să le strice sărbătoarea! 26
apr.
23:50
VIDEOQPR – Leeds 4-0, în AntenaPLAY. Meci de coşmar pentru Leeds, în Championship! Cum arată lupta pentru promovarea în Premier League
26
apr.
23:28
„E un mercenar” Ioan Andone a răbufnit după ce „câinii” au rămas pe loc de retrogradare! Verdictul pe care l-a dat despre Kopic!
26
apr.
23:20
UPDATELiverpool l-a ales pe înlocuitorul lui Jurgen Klopp! Arne Slot, noul manager de pe Anfield: „S-a ajuns la acord!”
26
apr.
23:12
„Avem destul timp” Zeljko Kopic, declaraţie surprinzătoare după ce Dinamo a pierdut şansa de a fi la mâna ei pentru salvare!
26
apr.
23:01
Foto„Iar ne retrogradaţi? Vă rupem picioarele!” Fanii lui Dinamo au făcut un scandal monstru! I-au cerut demisia lui Kopic: „Pleacă!”
26
apr.
23:00
„Greşeli incredibile” Mircea Lucescu a văzut meciul Dinamo – FC Voluntari 1-1 şi a spus ce crede despre retrogradare!
26
apr.
22:40
Câţi fani iau cu asalt Arena Naţională, la FCSB – Farul. Mihai Stoica, mesaj războinic: „Un punct CA SĂ PUNEM PUNCT!”
Vezi toate știrile
Citește și