Închide meniul

Prima reacție a lui Papu Gomez în scandalul de dopaj! Ce a spus campionul mondial, după suspendarea de 2 ani

Reclamă

Alex Ioniță Publicat: 23 octombrie 2023, 13:00

Prima reacție a lui Papu Gomez în scandalul de dopaj! Ce a spus campionul mondial, după suspendarea de 2 ani

Prima reacție a lui Papu Gomez în scandalul de dopaj

Papu Gomez, în timpul unui meci / Profimedia

Prima reacție a lui Papu Gomez în scandalul de dopaj! Câștigătorul Cupei Mondiale din 2022 a vorbit despre suspendarea de 2 ani pe care a primit-o în urmă cu câteva zile.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Jucătorul legitimat la Monza, în Serie A, a primit o suspendare de 2 ani după ce a fost depistat pozitiv la un test antidopping efectuat înainte de Cupa Mondială din Qatar. Totul s-ar fi întâmplat în timpul unui antrenament al Sevilliei, echipă la care era legitimat la momentul respectiv.

Prima reacție a lui Papu Gomez în scandalul de dopaj. Argentinianul neagă acuzațiile

Starul celor de la Monza, care a primit o suspendare de 2 ani într-un scandal de dopaj, neagă acuzațiile. Acesta a dezvăluit faptul că substanța care a fost găsită în corpul său a fost luată din greleală, sub forma unei lingurițe dintr-un sirop de tuse al fiului său.

Totodată, Papu Gomez a menționat faptul că, substanța respectivă (terbutalină) nu îmbunătățește performanță sportivă și poate fi adiminstrată sportivilor profesioniști:

Confirm faptul că am fost notificat de către Comisia de Disciplină a Agenţiei Spaniole Antidopaj în legătură cu o suspendare pe doi ani.

Reclamă

Nu am recurs niciodată la dopaj, nici nu am avut intenţia să recurg la o practică dopantă.

Această substanţă s-a găsit din greşeală în organismul meu, în mod involuntar şi accidental, sub forma unei linguriţe de sirop de tuse de la fiul meu. Trebuie spus că folosirea terbutalinei este posibilă pentru sportivii profesionişti în cadrul unui proces terapeutic, iar în niciun caz nu îmbunătăţeşte performanţele sportive în fotbal.

Analizarea dosarului disciplinar nu a fost efectuată conform dispoziţiilor regulamentare”, este o parte a comunicatului postat de argentinian, pe contul personal de Instagram.

Reclamă 4 / 0/3

Papu Gomez a fost suspendat pentru 2 ani, după ce a fost prins dopat. A fost depistat pozitiv în luna noiembrie 2022

Potrivit informațiilor oferite de publicația relevo.com, Papu Gomez a fost depistat pozitiv la un test anti doping în luna noiembrie a anului 2022, înainte de startul Cupei Mondiale din Qatar. Tot jurnaliștii sursei menționate anterior au publicat și varianta fotbalistului, pentru substanțele care au fost depistate în corpul său:

„Cu câteva zile înainte de un antrenament al celor de la Sevilla, Papu Gomez nu s-a simțit bine într-o noapte și a luat un sirop de tuse de la unul dintre copii săi. Acesta nu s-a consultat cu doctorii clubului în legătură cu substanțele din care respectivul medicament era fabricat”, notează sursa menționată anterior.

Fotbalistul a fost depistat pozitiv în cadrul unei sesiuni de antrenamente, atunci când doctorii au pătruns în mod surprinzător de teren, pentru a efectua o investigație de acest gen asupra jucătorilor legitimați la Sevilla.

Atât Gomez cât și oficialii de la Sevilla ar fi știut despre această problemă încă din perioada testului, dar sancțiunea a fost anunțată abia în cursul acestei săptămâni.

Decizia nu ar fi însă una definitivă, iar pedeapsa atacantului de la Monza ar putea fi redusă, potrivit informațiilor oferite de sursa citată anterior.

Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
22:05 Faze controversate în Dinamo – FC Voluntari! Radu Petrescu a dictat un penalty pentru „câini”, apoi a întors decizia! 21:58 LIVE VIDEOQPR – Leeds, acum în AntenaPLAY. Continuă lupta incendiară pentru promovarea în Premier League! Echipele de start 21:49 FCSB – Farul LIVE TEXT (sâmbătă, 20:30). Roş-albaştrii sunt la un punct de titlu. Gică Hagi încearcă să le strice sărbătoarea! 21:45 Dinamo – FC Voluntari 1-1. „Câinii” rămân pe loc de retrogradare! Cum arată acum clasamentul în play-out 21:18 FotoAnunţul despre starea lui Adrian Mititelu Jr, la 5 zile după ce „Spaima litoralului” l-a găsit inconştient şi i-a salvat viaţa! 21:13 Rafael Nadal a dezvăluit de ce nu ia în calcul să se retragă. Ce îl mai motivează, la 37 de ani: „Să-i ofer o amintire!” 20:14 Liverpool l-a ales pe înlocuitorul lui Jurgen Klopp! Anunţul lui Fabrizio Romano 19:36 Jaqueline Cristian s-a calificat în turul 3 la Madrid! Revenire de senzaţie a româncei, care pierduse primul set! 19:32 VIDEO„Împreună putem deveni campioni!” Mobilizare generală la FCSB, înaintea meciului care le poate aduce roş-albaştrilor titlul 18:40 În ce stadiu se află dosarul penal al lui Daniel Niculae! Anunţul unui renumit avocat român: „Vă spun cu certitudine” Vezi toate știrile
Citește și