Închide meniul

Ştefan Radu, în centrul unui scandal în Italia! S-a afişat cu simboluri naziste la derby-ul AS Roma – Lazio 1-0

Publicat: 7 aprilie 2024, 15:00

Reclamă
Ştefan Radu, în centrul unui scandal în Italia! S-a afişat cu simboluri naziste la derby-ul AS Roma – Lazio 1-0

Ştefan Radu, în centrul unui scandal în Italia

Ştefan Radu, printre ultraşii lui Lazio / Colaj Instagram

Ştefan Radu a ajuns în centrul unui scandal în Italia. Românul care a scris istorie pe Olimpico s-a afişat cu simboluri naziste la derby-ul AS Roma – Lazio, scor 1-0, din etapa a 31-a din Serie A.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ştefan Radu s-a retras anul trecut din fotbal, după ce a scris istorie pentru Lazio. Este deţinătorul recordurilor pentru cele mai multe meciuri disputate în tricoul lui Lazio (427) şi pentru cele mai multe meciuri jucate pentru Lazio în Serie A (349).

Ştefan Radu, în centrul unui scandal în Italia

Radu a văzut Derby della Capitale din mijlocul ultraşilor lui Lazio şi a postat imaginile pe contul său de Instagram. Jurnaliştii de la Gazzetta dello Sport au surprins un detaliu care îi poate da mari bătăi de cap românului.

Radu a comis-o din nou: la derby a purtat un tricou al ultraşilor pe care se vedea simboluri cu trimitere clară spre nazism„, a fost titlul articolului de pe gazzetta.it.

Reclamă

Pe imagini la care se face referire se poate vedea scris, pe hainele purtate de român, SS Lazio. Totuşi, cele două litere „S” fac trimitere spre semnele naziste.

În 2012, Ştefan Radu a fost cercetat de Comisia de Disciplină a Federaţiei Italiene după ce ar fi făcut salutul nazist în faţa fanilor lui Lazio, la un meci cu Napoli. A primit susţinere din partea clubului şi a fost achitat.

Procurorul Federal l-a deferit Comisiei de Disciplină pe fotbalistul echipei Lazio, Ştefan Radu, pentru că şi-a salutat fanii cu mâna dreaptă ridicată şi întinsă, la fel ca salutul nazist. De asemenea, şi împotriva clubului a fost declanşată o procedură disciplinară pentru responsabilitatea avută în acest caz„, se arăta în comunicatul de atunci al Comisiei.

Reclamă 4 / 0/3

Jurnaliştii de la celebrul cotidian din Italia au amintit de acel scandal.

Lazio l-a apărat atunci şi a transmis că Radu ‘nici nu ştie ce este salutul fascist’. Acum, numele lui a ajuns din nou în furtună!„, a precizat sursa precizată anterior.

Lazio, învinsă de rivala AS Roma

AS Roma a câştigat cea de-a 138-a ediţie a derby-ului roman cu Lazio, impunându-se cu scorul de 1-0, sâmbătă pe teren propriu, în etapa a 31-a a campionatului de fotbal al Italiei, informează AFP.

Singurul gol al întâlnirii a fost înscris chiar înainte de pauză de Gianluca Mancini (min.42).

Această victorie îi permite lui AS Roma să-şi consolideze locul 5 în clasament, cu 55 pct, bifând totodată a opta victorie în 11 meciuri în Serie A cu Daniele De Rossi pe bancă, care l-a înlocuit la jumătatea lui ianuarie pe Jose Mourinho.

La rândul ei, Lazio, care a suferit a doua înfrângere în patru zile, după eşecul din semifinala Cupei Italiei cu Juventus (0-2), rămâne provizoriu pe locul 7.

Alte rezultate:

Reclamă

Vineri
Salernitana – Sassuolo 2 – 2

Sâmbătă
AC Milan – Lecce 3 – 0
AS Roma – Lazio Roma 1 – 0
Empoli – Torino FC 3 – 2

Duminică
Frosinone – Bologna
Monza – Napoli
Cagliari – Atalanta Bergamo
Hellas Verona – Genoa
Juventus Torino – Fiorentina

Luni
Udinese – Inter Milano

Lider în clasament este Inter Milano cu 79 pct, urmată de AC Milan 68 pct, Juventus 59 pct, Bologna 57 pct, AS Roma 55 pct etc.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
17:56 Dan Petrescu, prima reacţie după ce a revenit la CFR Cluj! Singurul obiectiv pe care i l-a trasat de Neluţu Varga: „E clar!” 17:34 Simona Halep a primit wild card la Trophee Clarins! Românca aşteaptă să fie pe tabloul principal şi la Roland Garros 2024 17:32 FCSB revine în Ghencea! Anunţul de ultimă oră legat de echipa lui Gigi Becali: „E semnat contractul” 17:19 VideoAlexandra Tudor prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 30 aprilie 2024 17:02 EXCLUSIVValeriu Iftime anunţă că se îmbată dacă FC Botoşani se salvează de la retrogradare: „Nu am crezut niciodată că putem să scăpăm”! 16:33 România – Japonia, în optimile Billie Jean King Cup! Test dificil pentru tricolore. Cum arată tabloul turneului final din Sevilla 16:28 Rapid „forţează” aducerea lui Mircea Lucescu: „Şucu îl dorește și insistă” 16:13 Ungaria – România, LIVE VIDEO, 13:30. Al treilea meci al naţionalei la Campionatul Mondial de Hochei, Divizia 1, în AntenaPLAY 15:58 Cristi Chivu, dorit insistent la Ajax! Anunţul uriaş venit din Italia. Planul „lăncierilor” 15:46 VIDEOSlovenia – România 6-1 a fost în AntenaPLAY, la Campionatul Mondial de Hochei, Divizia 1, Grupa A Vezi toate știrile
Citește și