Închide meniul
EXCLUSIV AS.ro LIVE

Silviu Lung, dezvăluiri despre momentul în care a ajuns în vestiarul Craiovei Maxima: „Mă uitam la ei ca la nişte zei”

Reclamă

Viviana Moraru Publicat: 15 iulie 2022, 11:43

Silviu Lung a dezvăluit cum s-a simţit în momentul în care a ajuns în vestiarul Craiovei Maxima. Fostul portar român a scris istorie în tricoul „oltenilor”, alături de care a cucerit două titluri de campion.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Silviu Lung a fost invitatul lui Cătălin Oprişan, în emisiunea AS.ro LIVE. Fostul internaţional român, în vârstă de 65 de ani, a povestit momentele care i-au marcat cariera de sportiv.

Silviu Lung, despre momentul în care a ajuns în vestiarul Craiovei

Silviu Lung a debutat în poarta Craiovei la 18 ani, după ce a fost transferat de la Victoria Carei. Acesta a mărturist că le purta un respect deosebit vedetelor din vestiarul „oltenilor”, care cuceriseră titlul în sezonul 1973-1974. La momentul respectiv, printre jucătorii echipei din Bănie, se număra Ion Oblemenco sau Nicolae Negrilă.

Craiova devenise campioană şi mi-am dorit să ajung acolo. Mi-a fost greu, dar am fost primit foarte frumos. Mă uitam la jucători ca la nişte zei, le căram genţile, dar aşa îmi manifestam respectul pentru ei. Am debutat la 18 ani, contra Politehnicii Timişoara. Am avut emoţii, însă au dispărut când am intrat pe teren”, a declarat Silviu Lung senior, în emisiunea AS.ro LIVE.

Silviu Lung este una dintre legendele Craiovei Maxima. Portarul român a cucerit tilul în două sezoane consecutive, 1980 şi 1981, şi cinci Cupe ale României. Acesta a bifat şi 88 de prezenţe pentru echipa naţională.

Reclamă

Silviu Lung Jr, întrebat dacă revine la naționala României

Silviu Lung Jr. a fost întrebat dacă se gândește să revină la naționala României, de unde s-a retras în toamna anului 2020.

Revenit în România după despărțirea de Kayserispor, portarul român a fost întrebat dacă se gândește la o posibilă revenire la națională. Extrem de sigur pe el, Lung a negat această ipoteză, spunând că s-a gândit intens înainte să ia această decizie radicală și nu mai vrea să dea înapoi.

„Am luat o hotărâre acum 2 ani și nu mai revin asupra ei. Nu a fost pripită. M-am gândit foarte mult la această decizie, dar până la urmă am decis să mă axez pe echipa de club”, a spus Silviu Lung Jr.

Reclamă 4 / 0/3

De ce s-a retras Silviu Lung Jr. de la naționala României

La finalul anului 2021, Lung a explicat la AS.ro LIVE cum a luat decizia de a renunța la echipa națională:

„Decizia de a mă retrage a venit treptat. Am luat decizia de a mă focusa pe tot ceea ce înseamnă echipa de club. Nu a fost nicio supărare, nimic. Totul a venit normal, nu a fost nicio ceartă cu nimeni.

M-am simțit foarte bine, am fost convocat constant, în ultimii 10 ani. A fost un grup foarte frumos. La ultima convocare se schimbaseră foarte multe, toți băieții, grupul. M-am gândit că cel mai bine este să mă concentrez pe echipa de club”, a dezvăluit Silviu Lung, la AS.ro LIVE, în noiembrie 2021.

Recomandări

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
25
apr.
0:39
Gigi Becali l-a comparat pe Florinel Coman cu Diego Maradona: „Asta a făcut la FCSB!”. Propunere în direct de 500.000 de euro
25
apr.
0:21
Decizia luată de Gigi Becali, după gafa colosală a lui Ştefan Târnovanu din Sepsi – FCSB 2-2: „Înseamnă că nu vede bine!”
25
apr.
0:07
„Mi-am bătut joc!” Ştefan Târnovanu şi-a asumat toată răspunderea după Sepsi – FCSB 2-2. Răspuns la ameninţările lui Gigi Becali
25
apr.
0:05
Cât de gravă e accidentarea lui Florinel Coman, din Sepsi – FCSB! Anunţ înaintea confruntării cu Gică Hagi: „Să rupem blestemul!”
23:40 Cum poate deveni FCSB campioană, după remiza cu Sepsi! Roş-albaştrii, la un pas de titlu 22:40 Sepsi – FCSB 2-2. Coman s-a „rupt”, Târnovanu a gafat. Sărbătoarea de titlu a roş-albaştrilor se amână, după un meci de coşmar! 22:40 Fabrizio Romano a anunţat că Xavi va rămâne la Barcelona! Cine l-a făcut pe antrenorul catalanilor să se răzgândească 22:35 VIDEOImagini COLOSALE din vestiarul Unirii Slobozia, după promovarea în Liga 1! S-a sărbătorit pe „modelul” Inter 22:30 VIDEOAEK – Panathinaikos 3-0 şi Aris – Olympiacos 1-1 au fost în AntenaPLAY! Pas uriaş spre titlu pentru AEK. Probleme pentru Lucescu 22:26 Florinel Coman s-a accidentat în Sepsi – FCSB! Lovitură pentru „Mbappe”, înainte de EURO 2024 Vezi toate știrile
Citește și