Închide meniul

Silviu Lung Jr, întrebat dacă revine la naționala României: „M-am gândit foarte mult la această decizie”. Ce a spus despre viitorul său

Reclamă

Cosmin Cioboată Publicat: 9 iunie 2022, 19:22

Silviu Lung Jr, întrebat dacă revine la naționala României: „M-am gândit foarte mult la această decizie. Ce a spus despre viitorul său

Silviu Lung Jr nu se gândește să revină la națională

Silviu Lung Jr, în tricoul naționalei României / Profimedia

Silviu Lung Jr. a fost întrebat dacă se gândește să revină la naționala României, de unde s-a retras în toamna anului 2020. Portarul de 33 de ani, rămas fără echipă după încheierea contractului cu Kayserispor, a răspuns fără să stea pe gânduri.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Lung și-a anunțat retragerea de la echipa națională a României în urmă cu doi ani, după numai 3 meciuri jucate sub „tricolor” în perioada 2010-2019.

Silviu Lung Jr, întrebat dacă se gândește să revină la naționala României

Revenit în România după despărțirea de Kayserispor, portarul român a fost întrebat dacă se gândește la o posibilă revenire la națională. Extrem de sigur pe el, Lung a negat această ipoteză, spunând că s-a gândit intens înainte să ia această decizie radicală și nu mai vrea să dea înapoi.

Cât despre viitorul său, Silviu Lung Jr. a spus că și-ar dori să continue în campionatul Turciei, dar nu exclude nici o revenire în România.

„Am luat o hotărâre acum 2 ani și nu mai revin asupra ei. Nu a fost pripită. M-am gândit foarte mult la această decizie, dar până la urmă am decis să mă axez pe echipa de club. Prioritatea e Turcia, dar nu exclud nici o revenire în țară.”, a spus Silviu Lung Jr.

Reclamă

De ce s-a retras Silviu Lung Jr. de la naționala României

La finalul anului 2021, Lung a explicat la AS.ro LIVE cum a luat decizia de a renunța la echipa națională:

„Decizia de a mă retrage a venit treptat. Am luat decizia de a mă focusa pe tot ceea ce înseamnă echipa de club. Nu a fost nicio supărare, nimic. Totul a venit normal, nu a fost nicio ceartă cu nimeni.

M-am simțit foarte bine, am fost convocat constant, în ultimii 10 ani. A fost un grup foarte frumos. La ultima convocare se schimbaseră foarte multe, toți băieții, grupul. M-am gândit că cel mai bine este să mă concentrez pe echipa de club”, a dezvăluit Silviu Lung, la AS.ro LIVE, în noiembrie 2021.

Reclamă 4 / 0/3

Silviu Lung Jr. a mai evoluat la Craiova și Astra Giurgiu, înainte să plece în Turcia, la Kayserispor, în 2017. În prezent, portarul român este cotat la 400.000 de euro de site-ul de specialitate transfermarkt.com.

Silviu Lung Jr. nu este singurul portar român care și-a anunțat retragerea de la echipa națională în ultimii ani. La mai puțin de o lună după anunțul lui Lung, și Ciprian Tătărușanu a dezvăluit că nu va mai reprezenta naționala României.

În prezent, Edi Iordănescu se bazează pe următorii portari la echipa națională: Florin Niță (Sparta Praga), Ștefan Târnovanu (FCSB) și Horațiu Moldovan (Rapid). „Tricolorii” se pregătesc pentru meciul cu Finlanda, din etapa a 3-a din grupa de Nations League. Partida de pe Giulești va fi sâmbătă, 11 iunie, în direct la Antena 1 şi Antena Play, şi în format LIVE VIDEO pe www.as.ro.

Iulian Cristea și Denis Alibec, out din lotul României pentru meciurile cu Finlanda și Muntenegru

FRF a anunțat că Edi Iordănescu nu va putea miza nici pe serviciile lui Denis Alibec, după ce îl pierduse deja pe Iulian Cristea.

Cristea a suferit o accidentare gravă la ligamentele genunchiului în primul meci din grupa de Nations League, cu Muntenegru, scor 0-2. De cealaltă parte, Alibec a suferit o leziune musculară la coapsa stângă spre finalul partidei cu Bosnia, scor 0-1.

Prin urmare, cei doi au fost excluși din lotul „tricolorilor”. În prezent, Iordănescu Jr. mai are la dispoziție 28 de jucători.

„După ce l-a pierdut pe Iulian Cristea în meciul de la Podgorica, selecționerul Edward Iordănescu nu se va putea baza nici pe Denis Alibec în următoarele două jocuri.

Reclamă

În urma examenului RMN efectuat în această dimineață, s-a constatat faptul că, în timpul partidei de la Zenica, atacantul de 31 de ani a suferit o leziune musculară la nivelul coapsei stângi, devenind și el indisponibil pentru jocurile cu Finlanda (11 iunie) și Muntenegru (14 iunie).

În lotul lui Edward Iordănescu au rămas 28 de jucători.”, a anunțat FRF, pe site-ul oficial.

Video cu rezumatul partidei Bosnia – România 1-0

Recomandări
  • Silviu Lung Jr, întrebat dacă revine la naționala României
  • România – Finlanda (11 iunie, 21:45, Antena 1)

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
7:46 VIDEOFernando Alonso, cu zâmbetul pe buze după incidentul care l-a trimis pe ultimul loc în cursa de sprint din China: „Mi-a plăcut” 7:25 VIDEOMax Verstappen a dezvăluit de ce se teme, după victoria din sprintul din Marele Premiu al Chinei: „Va fi destul de dificil” 6:40 VIDEOMax Verstappen, victorie în cursa de sprint din China! Urmează calificările, de la ora 10:00, LIVE pe Antena 3 CNN şi AntenaPLAY 6:40 VIDEOMax Verstappen a câștigat cursa de sprint a Marelui Premiu al Chinei, LIVE pe Antena 3 CNN și LIVE STREAM în AntenaPLAY 19
apr.
23:55
VIDEORafa Mujica, un nou gol în AntenaPLAY. Atacantul dorit de Gigi Becali a marcat în Rio Ave – Arouca 1-1, din Liga Portugal
19
apr.
23:47
„E incredibil” Ce a remarcat Mihai Stoica la Gică Hagi după Farul – CFR Cluj 5-1
19
apr.
23:32
„Ce ar spune Dan Petrescu după ce aţi primit 5 goluri de la Farul?” Cristi Manea a cedat şi şi-a anunţat plecarea de la CFR Cluj
19
apr.
23:30
Palermo – Parma 0-0 în AntenaPLAY. Dennis Man şi Valentin Mihăilă s-au întrecut în ratări!
19
apr.
23:23
Mario Camora, devastat după Farul – CFR Cluj 5-1! Mesaj dur către colegi: „Să le fie ruşine tuturor, să nu ieşim din casă”
19
apr.
23:07
Gică Hagi a dezvăluit de ce a renunţat la Constantin Budescu: „Ştie că e un hotel frumos la Mamaia!”. Anunţ după Farul – CFR 5-1
Vezi toate știrile
Citește și