Închide meniul

Știm ultimele opt echipe de la EURO 2023 U21. Anglia – Portugalia și Spania – Elveția, cele mai tari dueluri din sferturi

Alex Ioniță Publicat: 29 iunie 2023, 0:11 / Actualizat: 6 iulie 2023, 22:01

Reclamă
Știm ultimele opt echipe de la EURO 2023 U21. Anglia – Portugalia și Spania – Elveția, cele mai tari dueluri din sferturi

EURO 2023 U21

Franta - Elvetia, EURO U21 / Profimediaimages

Știm ultimele opt echipe de la EURO 2023 U21. Faza grupelor s-a încheiat, iar primele 2 echipe din fiecare grupă s-au calificat în fazele eliminatorii ale competiției.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

În urma rezultatelor înregistrate în ultima etapă, sferturile competiției arată astfel: Georgia – Israel, Anglia – Portugalia, Spania – Elveția și Franța – Ucraina.

Știm ultimele opt echipe de la EURO 2023 U21. Sferturile care se joacă în România

Spania – Elveția se joacă la București

Duelul dintre Spania și Elveția se va juca la București, pe data de 1 iulie. Partida va avea loc pe stadionul Giulești, de la ora 22:00.

Spaniolii sunt neînvinși la turneul final și pornesc, cel puțin pe hârtie, ca și favoriți, în partida cu Elveția. Selecționata elvețiană a obținut calificarea în sferturi, chiar dacă a pierdut în ultima etapă meciul cu Franța, cu scorul de 1-4.

Reclamă

Franța – Ucraina se joacă la Cluj

Duelul dintre Franța și Ucraina se va juca la Cluj, pe data de 2 iulie, de la ora 22:00. Partida va avea loc pe Cluj Arena.

Franța a obținut 3 victorii din tot atâtea posibile în Grupa D, 2-1 cu Italia, 1-0 cu Norvegia și 4-1 cu Elveția. Ucraina a făcut parte din Grupa B, alături de Spania, Croația și România. Ucrainenii au obținut 2 victorii și un egal, în cadrul grupei. A fost 2-0 cu Croația, 1-0 cu România și 2-2 cu Spania.

Reclamă 4 / 0/3

Euro 2023 U21. Sferturile care se joacă în Georgia

Georgia – Israel se joacă la Tbilisi

Georgia este revelația turneului. Selecționata s-a calificat în sferturi după ce a obținut primul loc într-o grupă din care făceau parte Portugalia, Olanda și Belgia. Georgienii au obținut 2 rezultate de egalitate și o victorie, cu Portugalia, scor 2-0.

Israelul a obținut locul al 2-lea în Grupa C, care a fost câștigată de Anglia. Israelienii au înregistrat o o victorie, un egal și o înfrângere, dar au terminat grupa peste Cehia și Germania.

Anglia – Portugalia se joacă la Kutaisi

Anglia a câștigat Grupa C, din care a ieșit neînvinsă, și este una dintre favoritele la câștigarea turneului. Selecționata din Portugalia a terminat pe locul al 2-lea în Grupa A, și a fost învinsă surprinzător de Georgia, în prima etapă a turneului final.

După meciul cu georgienii, selecționata din Portugalia a înregistrat o victorie, cu Belgia, scor 2-1 și un egal, cu Olanda, scor 1-1.

România U21 a încheiat Campionatul European fără gol marcat

Jucătorii lui Emil Săndoi nu au reuşit să înscrie nici în disputa cu Croaţia U21, care nu mai avea miză. Ambele naţionale pierduseră orice şansă să se califice în sferturile de finală.

Reclamă

Selecţionerul României U21 l-a lăsat din nou pe bancă pe puştiul minune al Farului, Adrian Mazilu, şi a atacat cu Octavian Popescu, Markovic şi Işfan. Jucătorul de la FCSB a fost principalul pericol la poarta adversă în startul meciului. L-a servit ideal pe Louis Munteanu, în minutul 23, dar portarul Croaţiei a intervenit salvator. După, Tavi Popescu a ratat după o incursiune spectaculoasă.

Până la final, tricolorii nu au reuşit să înscrie şi au stabilit o contraperformanţă. Este pentru prima dată când România U21 termină fără gol marcat un turneu final. Jucătorii lui Săndoi se pot mulţumi doar cu punctul obţinut împotriva Croaţiei. Doar la Europeanul din 1998, cu Victor Piţurcă pe bancă, s-a mai întâmplat ca naţionala de tineret să termine fără nicio victorie.

Mihai Stoichiţă anunţase, înainte de EURO U21 2023, că naţionala noastră poate chiar câştiga trofeul. „Când m-am uitat la ei le-am spus: ‘Cu voi mie nu îmi e frică să spun că mă duc să câştig Campionatul European’„, anunţa directorul tehnic al FRF.

Recomandări
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
20:53 Prima reacţie a lui Marius Şumudică, după întâlnirea de taină cu Dan Şucu: „Nu se gândește decât la binele Rapidului!” 20:52 Victor Piţurcă, şocat de „perla” Universităţii Craiova: „După 10 minute era sufocat. Patronul ar trebui să îşi pună întrebarea” 20:20 Programul complet al Marelui Premiu de la Miami (3-5 mai, AntenaPLAY)! Calificările şi cursele sunt şi pe Antena 3 CNN 20:18 Marius Lăcătuş a dat verdictul, după titlul câştigat de FCSB! „Fiara” ştie unde s-a făcut diferenţa 20:16 VideoTeodora, fiica lui Mihai Stoica, dezvăluiri emoţionante despre tatăl său şi FCSB: „E ca o altă familie pentru mine!” EXCLUSIV 19:25 Dan Şucu s-a întâlnit cu Marius Şumudică, la o zi după „revoluţia” anunţată la Rapid! Concluzia patronului giuleştenilor 19:03 AS Roma – Bayer Leverkusen şi Marseille – Atalanta LIVE TEXT (22:00). Încep semifinalele Europa League şi Conference League 18:43 FotoLovitura uriaşă pe care a dat-o fiica cea mică a lui George Copos! Reacţia milionarului: „Este incredibil, e un fenomen!” 18:36 Alpine a anunţat o mutare importantă! Cine a fost adus pentru a salva sezonul francezilor 17:53 „Dacă faci iar tâmpenia asta…” Basarab Panduru îl avertizează pe Dan Şucu, după „revoluţia” anunţată la Rapid: „Asta e ţurcă” Vezi toate știrile
Citește și