Închide meniul

Super Liga Europei | Ce amenzi vor plăti cele şase cluburi din Premier League. „Au prezentat scuze din toată inima” + Decizia UEFA faţă de Real Madrid, Barcelona şi Juventus

Reclamă

Mihai Ispas Publicat: 9 iunie 2021, 19:47

Super Liga Europei | Ce amenzi vor plăti cele şase cluburi din Premier League. „Au prezentat scuze din toată inima + Decizia UEFA faţă de Real Madrid, Barcelona şi Juventus

Profimedia

Premier League a decis ce amenzi vor plăti cele şase cluburi din Anglia care au luat parte la fondarea Super Ligii Europei

Premier League a anunţat ce amenzi vor plăti cele şase cluburi din Premier League care au luat parte la proiectul Super Ligii Europei.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Super Liga Europei | Ce amenzi vor plăti cele şase cluburi din Premier League

25,5 milioane de euro este suma pe care o vor achita Arsenal, Chelsea, Liverpool, Manchester City, Manchester United și Tottenham.

„Cele 6 cluburi implicate în propunerea de a forma o Super Ligă a Europei au recunoscut astăzi încă o dată că acțiunile lor au fost greșite. În plus, și-au reconfirmat angajamentul față de Premier League și viitorul fotbalului englez.

Acestea au prezentat scuze din toată inima către fanii lor, cluburile colege, Premier League și Federația Engleză de Fotbal.

Ca un gest de bunăvoință, cluburile au agreat să plătească la comun suma de 25,5 milioane de euro, care va fi utilizată pentru binele fotbalului, în investiții pentru fani, în fotbalul de bază și în programe comunitare.

Reclamă

În plus, cluburile au agreat o schimbare de reguli care prevede ca acțiuni similare pe viitor să aducă o depunctare cu 30 de puncte. În acest scenariu, fiecare dintre cele 6 cluburi ar fi nevoite să plătească încă o amendă, de 29 de milioane de euro”, se arată în comunicatul transmis de Premier League.

Forul care organizează prima ligă de fotbal din Anglia a precizat că ancheta a fost derulată cu ajutorul Federaţiei naţionale.

Super Liga Europei a fost proiectul lansat în luna aprilie de 12 cluburi de top din Europa. Cele 6 echipe din Anglia au fost primele care s-au retras la 2 zile distanţă.

Reclamă 4 / 0/3

Decizia UEFA faţă de Juventus, Real Madrid şi Barcelona

În acest moment, doar Juventus, Real Madrid şi Barcelona nu au ieşit oficial din proiect. Ele au fost ameninţate de UEFA cu excluderea temporară din competiţiile europene.

Astăzi, UEFA a suspendat însă acţiunea disciplinară, scrie sport.es. O decizie a unei instanţe din Elveţia, care a dat dreptare cluburilor, a dus la această soluţie, scriu jurnaliştii din Spania.

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
0:39 Gigi Becali l-a comparat pe Florinel Coman cu Diego Maradona: „Asta a făcut la FCSB!”. Propunere în direct de 500.000 de euro 0:21 Decizia luată de Gigi Becali, după gafa colosală a lui Ştefan Târnovanu din Sepsi – FCSB 2-2: „Înseamnă că nu vede bine!” 0:07 „Mi-am bătut joc!” Ştefan Târnovanu şi-a asumat toată răspunderea după Sepsi – FCSB 2-2. Răspuns la ameninţările lui Gigi Becali 0:05 Cât de gravă e accidentarea lui Florinel Coman, din Sepsi – FCSB! Anunţ înaintea confruntării cu Gică Hagi: „Să rupem blestemul!” 24
apr.
23:40
Cum poate deveni FCSB campioană, după remiza cu Sepsi! Roş-albaştrii, la un pas de titlu
24
apr.
22:40
Sepsi – FCSB 2-2. Coman s-a „rupt”, Târnovanu a gafat. Sărbătoarea de titlu a roş-albaştrilor se amână, după un meci de coşmar!
24
apr.
22:40
Fabrizio Romano a anunţat că Xavi va rămâne la Barcelona! Cine l-a făcut pe antrenorul catalanilor să se răzgândească
24
apr.
22:35
VIDEOImagini COLOSALE din vestiarul Unirii Slobozia, după promovarea în Liga 1! S-a sărbătorit pe „modelul” Inter
24
apr.
22:30
VIDEOAEK – Panathinaikos 3-0 şi Aris – Olympiacos 1-1 au fost în AntenaPLAY! Pas uriaş spre titlu pentru AEK. Probleme pentru Lucescu
24
apr.
22:26
Florinel Coman s-a accidentat în Sepsi – FCSB! Lovitură pentru „Mbappe”, înainte de EURO 2024
Vezi toate știrile
Citește și