Închide meniul

UPDATE | Super Liga Europei a fost suspendată, după şedinţa de urgenţă de la miezul nopții. Cele șase cluburi din Anglia s-au retras! ”Am făcut o greșeală”

Reclamă

Antena Sport Publicat: 20 aprilie 2021, 22:08

UPDATE | Super Liga Europei a fost suspendată, după şedinţa de urgenţă de la miezul nopții. Cele șase cluburi din Anglia s-au retras! ”Am făcut o greșeală”

profimediaimages

Chelsea vrea să se retragă din Super Liga Europei, la fel ca Manchester City, după reacţia dură a fanilor

UPDATE: Super Liga Europei a fost suspendă după şedinţa care a avut loc la miezul nopţii. Detalii AICI.  

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

UPDATE: Inter Milano se va retrage și ea din Super Ligă: "Proiectul nu ne mai interesează", scrie presa din Italia

UPDATE: Arsenal și-a cerut scuze și a anunțat că ”a făcut o greșeală”, iar Tottenham a transmis că regretă supărarea provocată fanilor. Manchester United susține că a ascultat cu atenție vocea suporterilor și punctele de vedere exprimate de guvernul britanic și de alți factori de decizie, scrie BBC.

UPDATE: Este oficial. Cluburile din Anglia au părăsit Super Liga Europei, scrie Gazzetta dello Sport.

UPDATE: Toate cele şase echipe din Premier League, Tottenham, Liverpool, Arsenal, Chelsea, Manchester City şi Manchester United, vor părăsi Super Liga Europei, anunţă El Mundo Deportivo.

Reclamă

UPDATE: "Sunt încântat să salut revenirea lui City la familia fotbalului european. E nevoie de curaj să recunoști o greșeală", a spus şeful UEFA, Aleksander Ceferin, pentru AFP.

UPDATE: Anunţ oficial făcut de Manchester City. "Au fost declanşate procedurile pentru a ne retrage din Super Ligă", a transmis clubul englez, citat de Gazzetta dello Sport.

Reclamă 4 / 0/3

Şi Liverpool ar putea abandona proiectul. Căpitanul Jordan Henderson a transmis un mesaj dur. "Nu ne place şi nu vrem să se întâmple. Este părerea noastră colectivă", a declarat acesta pe contul de Twitter

Ştirea iniţială

Super Liga Europei a fost lansată acum două zile, dar planul celor 12 cluburi fondatoare este pe cale să se destrame. După protestele fanilor, Manchester City s-a retras deja din competiţie, scrie BBC. 

Super Liga Europei, aproape să se destrame

"Chelsea pregăteşte documentele pentru a cere şi ea retragerea din Super Liga Europei", mai scriu jurnaliştii britanici.

Fanii lui Chelsea au organizat un protest masiv la stadionul Stamford Bridge. Aproape o mie de persoane au blocat o stradă şi au oprit autocarul echipei, înaintea meciului cu Brighton.

Reclamă

Barcelona şi Atletico vor să renunţe la Super Liga Europei

Şi două echipe din Spania sunt pe cale să se retragă. "Atletico mi-a spus că şi ei sunt OUT", scrie jurnalistul Ben Jacobs.

Nici şeful Barcelonei, Joan Laporta nu mai este atât de sigur de planul Super Ligii. Preşedintele de pe Camp Nou a declarat că este nevoie de votul membrilor pentru ca Barcelona să joace în noua competiţie.

Toate cele 12 cluburi fondatoare vor putea discuţii de urgenţă în această noapte, la doar două zile după comunicatul de lansare al competiţiei, scrie talksport.com.

Super Liga Europei, comunicatul oficial despre lansarea competiției

Super Liga Europei a fost anunţată în urmă cu două zile printr-un comunicat.

“Vor fi meciuri la mijlocul săptămânii, cu toate echipele participante urmând să joace în campionatele naționale, părtrându-se calendarul competițiilor interne, care vor rămâne baza fotbalului la nivel de cluburi.

Vor participa 20 de cluburi, cele 15 cluburi fondatoare și încă cinci echipe adiționale care se vor califica anual pe baza randamentului din sezonul precedent

Sezonul va începe în august, cu participarea cluburilor în două grupe de câte 10, care vor juca meciuri tur-retur. Primele trei echipe din fiecare grupă se califică automat în sferturile de finală. Echipele care se clasează pe poziţiile patru şi cinci vor juca un playoff adiţional în dublă manşă. Ulterior, se vor juca playoff-uri în dublă manşă începând cu sferturi până în finală, care se va disputa într-o singură manşă, la finalul lui mai, pe un teren neutru”, au transmis cele 12 cluburi fondatoare.

Super Liga Europei | Câte 350 de milioane de euro pentru cluburile fondatoare

Giganţii de pe "Batrânul continent" au vrut să înceapă noua competiţie în 2022, cu susţinerea băncii JP Morgan. Cluburile fondatoare ar fi urmat să primească fiecare un bonus de 350 de milioane de euro, potrivit New York Times.

Cele 12 echipe care au semnat pentru Super Liga Europei sunt: Real Madrid, Barcelona, Atletico Madrid, Manchester United, Manchester City, Arsenal, Liverpool, Tottenham, Chelsea, Juventus, Inter şi AC Milan.

Recomandări
  • Se destramă Super Liga Europei
  • 12 cluburi au fondat competiţia, cu doar două zile în urmă

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
20:43 LIVE TEXTOţelul Galaţi – U Cluj 1-0. Cisse, lovitură de cap perfectă! Corvinul Hunedoara îşi aşteaptă adversara din finala Cupei 20:35 Programul complet al Marelui Premiu al Chinei (19-21 aprilie, AntenaPLAY). Calificările, sprint-ul și cursa sunt pe Antena 3 CNN 20:35 „Antrenor nou! Mulți jucători pleacă!” Daniel Pancu, anunț despre revoluția de la Rapid! A vorbit despre planul lui Dan Șucu 20:33 FotoAnamaria Prodan a dat noi detalii despre împăcarea cu Gigi Becali: „Nu e vorba de năşit!” 20:18 LIVE SCOREPAOK – Club Brugge (22:00). Răzvan Lucescu luptă pentru semifinalele Conference League! Primele meciuri din Europa se joacă ACUM 20:17 FIA World Endurance Championship 2024 – cursa de 6 ore de la Imola e exclusiv în AntenaPLAY (19-21 aprilie). Programul complet 19:56 „Marius Șumudică la Rapid?” Cristi Săpunaru a dat răspunsul pe loc! Ce cred jucătorii despre cel mai mare vis al lui „Șumi” 19:25 „Nu și-a luat rămas bun!” Cristi Săpunaru, dezvăluiri incredibile despre plecarea lui Cristiano Bergodi de la Rapid! 19:11 Mesaj de susţinere al lui Victor Angelescu pentru Bogdan Lobonţ, înaintea derby-ului infernal cu FCSB: „Este un campion!” 19:03 „Era băgat în combinații!” Adrian Porumboiu a dat de pământ cu Istvan Kovacs! Fostul patron a lansat acuzații incredibile Vezi toate știrile
Citește și