Închide meniul

Super Liga Europei | ”Nu îmi place ideea și sper să nu se întâmple!” Noi reacții de revoltă după șocul din fotbalul mondial. Perez si Agnelli așteaptă alte trei super-puteri la ”masa bogaților”

Reclamă

Antena Sport Publicat: 19 aprilie 2021, 21:38

Super Liga Europei | ”Nu îmi place ideea și sper să nu se întâmple!” Noi reacții de revoltă după șocul din fotbalul mondial. Perez si Agnelli așteaptă alte trei super-puteri la ”masa bogaților”

Profimedia

Florentino Perez, alături de Andrea Agnelli

După Jurgen Klopp, a venit rândul jucătorilor celor de la Liverpool să se opună înființării Super Ligii Europei. James Milner, unul dintre liderii din vestiarul lui Liverpool, a spus că nu îi place ideea unei competiții la care să participe doar echipele cu potențial financiar mare.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

"Noi încercăm să ne concentrăm pe joc, trebuie să fim profesioniști. La fel ca toată lumea, am fost surprinși când am auzit ieri acest lucru. La fel ca toți, avem multe întrebări. Personal, nu-mi place și sper să nu se întâmple. Probabil din aceleași motive pe care le are toată lumea și despre care se vorbește, a fost greu pentru noi. Am încercat să pregătim jocul, dar nu am putut decât să-mi imaginez ce s-a spus despre asta și probabil sunt de acord cu multe dintre lucrurile spuse", a spus Milner pentru SkySports, după Leeds – Liverpool 1-1.

PSG, Bayern și Dortmund, așteptate să se alăture proiectului

Până în acest moment, 12 echipe sunt gata să facă parte din Super Liga Europei: Real Madrid, Barcelona, Atletico Madrid, Manchester United, Manchester City, Arsenal, Liverpool, Tottenham, Chelsea, Juventus, Inter, AC Milan. PSG, Bayern și Dortmund sunt așteptate să dea un răspuns în perioada imediat următoare. PSG trebuie să dea un răspuns în următoarele 14 zile, în timp ce nemții au 30 de zile timp de gândire, scriu cei de la Der Spiegel. 

Jurgen Klopp: ”Ieri am aflat de asta!”

Jurgen Klopp a fost luat prin surprindere de decizia șefilor de la Liverpool de a adera la Super Liga Europei.

"Am auzit prima dată ieri despre asta. Nu știu prea multe oricum, mai mult sau mai puțin ce știți și voi, în presă. E greu. Oamenii nu sunt fericiți. Îi înțeleg. Nu pot să vorbesc mai mult.

Reclamă

Eu și jucătorii nu am știut, nu am fost implicați în acest proces. Acum va trebui să așteptăm să vedem ce se întâmplă. Am 53 de ani, de când eram jucător exista Liga Campionilor… Obiectivul meu a fost mereu să antrenez acolo, ca jucător n-am reușit să ajung la acest nivel. Îmi place fotbalul competitiv. Nu îmi place deloc cum suntem priviți. Liverpool este mai mult decât această decizie. Echipa și fanii sunt cei mai importanți", a spus Jurgen Klopp, înainte de Leeds United – Liverpool.

Super Liga Europei, comunicatul oficial despre lansarea competiției

Super Liga Europei va avea la start 20 de echipe, dintre care 15 vor fi membrele fondatoare și 5 vor fi invitate în funcție de rezultatele din sezonul precedent.

Vor fi meciuri la mijlocul săptămânii, cu toate echipele participante urmând să joace în campionatele naționale, părtrându-se calendarul competițiilor interne, care vor rămâne baza fotbalului la nivel de cluburi.

Reclamă 4 / 0/3

Vor participa 20 de cluburi, cele 15 cluburi fondatoare și încă cinci echipe adiționale care se vor califica anual pe baza randamentului din sezonul precedent

Sezonul va începe în august, cu participarea cluburilor în două grupe de câte 10, care vor juca meciuri tur-retur. Primele trei echipe din fiecare grupă se califică automat în sferturile de finală. Echipele care se clasează pe poziţiile patru şi cinci vor juca un playoff adiţional în dublă manşă. Ulterior, se vor juca playoff-uri în dublă manşă începând cu sferturi până în finală, care se va disputa într-o singură manşă, la finalul lui mai, pe un teren neutru”, se arată în comunicatul citat de marca.com.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
19:32 VIDEO„Împreună putem deveni campioni!” Mobilizare generală la FCSB, înaintea meciului care le poate aduce roş-albaştrilor titlul 18:50 Dinamo – FC Voluntari LIVE TEXT 20:00. Meci crucial pentru salvarea de la retrogradare! Echipele de start 18:40 În ce stadiu se află dosarul penal al lui Daniel Niculae! Anunţul unui renumit avocat român: „Vă spun cu certitudine” 18:35 Deciziile finale luate de Xavi! Catalanii au anunţat cum va arăta Barcelona sezonul viitor. Jucătorii aşteptaţi pe Camp Nou 18:12 Ronnie O’Sullivan, performanţă de senzaţie! „Racheta” a mai doborât un record la Campionatul Mondial de snooker 17:51 NEWS ALERT„O problemă reală şi gravă!” Prima decizie luată de Dan Şucu, după ce Daniel Niculae a ajuns să fie urmărit penal 17:31 „Să facem un meci mare!” Gică Hagi avertizează că e gata să strice sărbătoarea de titlu a FCSB-ului: „Avem oxigen!” 17:30 Conducătorii lui Dinamo, făcuţi praf de o legendă a „câinilor”: „Eu am girat să vină aceşti oameni”! Reacţia lui Dănuţ Lupu 16:54 VideoCamelia Bălțoi prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari știri ale zilei de 26 aprilie 16:42 „Nu poţi să te dai în spectacol!” Florinel Coman a aflat cum e viaţa în Qatar: „Mâncare bună, plaje şi acces la orice” Vezi toate știrile
Citește și