Închide meniul

Super Liga Europei | Planul de 7 miliarde de euro cu care ripostează UEFA. PSG a copiat-o pe Bayern şi susţine Champions League

Antena Sport Publicat: 20 aprilie 2021, 17:00

Super Liga Europei | Planul de 7 miliarde de euro cu care ripostează UEFA. PSG a copiat-o pe Bayern şi susţine Champions League

profimediaimages

Aleksander Ceferin, şeful UEFA, vrea ca Champions League să aibă premii de până la 7 miliarde de euro

  • UEFA negociază cu un fond de investiţii
  • Planul de 7 miliarde de euro al lui Ceferin

Florentino Perez, preşedintele lui Real Madrid şi al noii Super Ligi a Europei, a anunţat că ruperea de Champions League este singura cale de salvare pentru marile cluburi.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Manchester City şi Chelsea bat deja în retragere, iar UEFA a pregătit un plan prin care să le convingă şi pe celelalte zece membre fondatoare ale Super Ligii. 

După reforma Champions League, care va avea un format nou din 2024, şeful UEFA, Aleksander Ceferin, a demarat negocieri cu un fond de investiţii. 

Reclamă

Champions League ar putea avea premii de până la 7 miliarde de euro

Champions League ar urma să aibă premii totale de 4,5 miliarde de euro! Iar suma va creşte treptat până la 7 miliarde de euro. Acesta este planul UEFA potrivit Bloomberg şi RMC Sport. 

Reclamă

UEFA are doi aliaţi importanţi. Bayern a anunţat deja că susţine Champions League şi că nu se va alătura Super Ligii. Şi PSG a adoptat aceeaşi măsură. Mai ales că şeful ei i-a luat locul unuia dintre "rebeli", Andrea Agnelii.

Nasser Al-Khelaifi a fost reales, marţi, în Comitetul Executiv al UEFA, ca reprezentant al Asociaţiei Cluburilor Europene (ECA) pentru un mandat de trei ani. 

Şeful lui PSG, reales în conducerea UEFA

"Există o nevoie clară de a dezvolta modelul de competiţie UEFA existent, iar propunerea prezentată ieri (n.r. – luni) de UEFA, care încheie 24 de luni de consultare aprofundată a întregului peisaj fotbalistic european, se înscrie în acest sens. 

Reclamă 4 / 0/3

Credem că orice propunere fără sprijinul UEFA – o organizaţie care s-a străduit să promoveze interesele fotbalului european de aproape 70 de ani – nu rezolvă problemele cu care se confruntă în prezent comunitatea fotbalistică, ci, din contra, este motivată de interese personale. 

Paris Saint-Germain va continua să colaboreze cu UEFA, Asociaţia Cluburilor Europene şi cu toate părţile interesate din fotbalul european, pe baza principiilor bunei credinţe, demnităţii şi respectului pentru toată lumea. Paris Saint-Germain crede cu tărie că fotbalul este un sport pentru toată lumea. Am fost consecvent în acest sens încă de la început. 

Trebuie amintit că, în calitate de club de fotbal, suntem o familie şi o comunitate, a cărei inimă este formată din susţinătorii noştri" a spus patronul din Qatar al echipei PSG, într-un comunicat, citat de news.ro.

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
18:00 Tudorel Stoica a reacţionat după declaraţiile lui Gică Hagi despre fiul său, Ianis: „A exagerat, îi face rău băiatului lui” 17:42 Dani Alves şi Robinho, desfiinţaţi de un fost coechipier: „Dacă îi făceau asta fiicei mele, nu mai eram la interviu acum” 16:59 Irina Begu s-a calificat în sferturile de finală din Antalya! Românca, fără set pierdut de la revenirea în circuit 16:57 Bocciu şi ceilalţi doi ultraşi ai Rapidului rămân în arest! Decizia de ultimă oră a instanţei 16:43 VideoCamelia Bălțoi prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari știri ale zilei de 28 martie 16:39 Andrei Borza a reacţionat, după ce a fost pus la zid de Edi Iordănescu! Replica fundaşului de la Rapid după escapada de la Iaşi 16:22 „Merită Ianis Hagi să fie la EURO?” Răspunsul pe care l-a dat Anghel Iordănescu 15:42 Stadionul pe care va juca Dinamo, după sancțiunea primită! Anunț de ultim moment: „Îi ajutăm cu orice!” 14:56 Dan Şucu, mesaj pentru fanii Rapidului, după ce ultraşii au ajuns în arest: „Au început campaniile de dezinformare” 14:24 Cristiano Bergodi, reacție fermă înainte de Universitatea Craiova – Rapid: „Ne-a prăbușit!” Ce a spus despre Dan Șucu Vezi toate știrile
Pe același subiect
Bani mulţi în noua ediţie a Ligii Campionilor! Sumele uriaşe la care visează Gigi Becali
Liga Campionilor • 25 mart., 18:08
Bani mulţi în noua ediţie a Ligii Campionilor! Sumele uriaşe la care visează Gigi Becali! Anunţul făcut de UEFA
Ce siglă apare în dreptul anului 1986, la postarea prin care UEFA prezintă toate câştigătoarele Champions League
Liga Campionilor • 15 mart., 17:10
Ce siglă apare în dreptul anului 1986, la postarea prin care UEFA prezintă toate câştigătoarele Champions League
Răzvan Burleanu, mesaj clar pentru Gigi Becali, după amenda uriaşă primită de la UEFA: "Toleranţă zero"
Liga 1 • 12 mart., 21:48
Răzvan Burleanu, mesaj clar pentru Gigi Becali, după amenda uriaşă primită de la UEFA: „Toleranţă zero”
Bayern - Lazio 3-0 și Real Sociedad - PSG 1-2.
Liga Campionilor • 5 mart., 23:56
Bayern – Lazio 3-0 și Real Sociedad – PSG 1-2. Kane și Mbappe au făcut spectacol și s-au calificat în sferturile Ligii
FRF a reacţionat după amenda uriaşă primită de Gigi Becali în scandalul pariurilor!
Liga 1 • 2 mart., 16:32
FRF a reacţionat după amenda uriaşă primită de Gigi Becali în scandalul pariurilor!